Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Komma ut.

Hejsan,
Jag är bisexuell. Är tillsammans med en tjej..
Dock vet inte mina vänner det eller min familj.
Jag har aldrig vågat att berätta min sexualitet.
Har inte känt att det behövs. Varför ska dom dra slutsatsen om att jag är hetero? Men, min tjej vill att jag ska berätta att jag är tillsammans med henne för hon vill inte gömma sig. Tips på hur jag ska komma ut? Jag är så jävla rädd att jag ska förlora alla runt mig..

Visningsbild

Ellie svarar:

Jag håller med dig om att varför ska du berätta från början om din sexualitet. Jag har resonerat på samma sätt. Men man kommer inte ifrån att homosexualitet inte är en norm och din flickvän vill kunna känna sig som just en flickvän och inte en nära kompis.

Vissa saker är det bara att säga rakt upp och ner om du inte har anledning att tro att din familj kommer ha en stark negativ reaktion. I så fall kan det vara bra att ha med sig en vän som känner både din familj och dig och vet om att du är homosexuell som kan vara med att medla. Det är omöjligt hur folk kommer att reagera men de flesta känner nog i längden att de vill att ens barn ska vara lyckliga.

Dina vänner måste acceptera dig för den du är, förlåt om det är jobbigt men om de inte kan ta att du gillar tjejer är de inte mycket att ha till vänner.

Annons