Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Vad har jag för läggning?

Hej. Jag är en tjej på 17 år som är osäker på min läggning och har varit ett tag. Jag vet inte om jag är hetro eller bi.

Jag tänker ju på killar och blir kär i dom och allt det där. Man jag har drömt om att jag har strulat, taffsat och haft sex med min bästa kompis 3-4 gånger. Irl har jag pussat/kysst, strulat, taffsat på rumpa, lår, lite på tuttar på mina bästa kompisar. Jag har starak känslor för min bästa kompis men vet inte om det är kompiskänslor eller nått annat.
Jag har absolut inge problem med att strula eller ta på en tjejs rumpa/lår/bröst. Men jag vet inte om jag gilla att ha sex med en tjej.

Vad har jag för läggning egentligen?? :/

Visningsbild

Skinksallad svarar:

Hej!

Ibland så finner man sig på ställen i livet där man inte riktigt vet vad man har för sexualitet. Det låter som att du är där just nu.

Först och främst så är inte sexualitet något som är svart eller vitt, det är inte bara Homo, bi eller heterosexuell man kan vara en gråzon någonstans mellan dessa, som på en skala. Dessutom så är det bra att veta att bara för att man känner att man har en viss sexualitet vid ett tillfälle så är det allt annat än säkert att den kommer stanna kvar där. Det är mer som att sexualitet är ett spektrum, där den inte behöver stanna på ett ställle hela livet, utan kan precis lika gärna ändras. Men den kan såklart även vara kvar vid det man känner sig.

Dessutom så behöver man inte definiera sin sexualitet in i något av dessa facken som finns, det är helt okej att bara vara sig själv och ha sin egen sexualitet, oavsett vad den är, även om den inte passar in i något av de traditionella facken. Exempelvis så kan det vara så att du är nyfiken i din sexualitet, då kan det vara bra att prova på med någon, se hur det känns och om det kändes bra, fortsätta prova, eller låta bli.

Helt enkelt så behöver du inte sätta dig själv i ett fack, utan det är okej att vara precis så som du är, utan att klassa dig själv som hetero, homo eller bisexuell.

Annons