Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Bh?

Jag är 13 snart 14 och har testat bhar som är min systar gamla i 65aa, de passar. Jag vet inte ifall jag ska börja använda de, alla andar i min klass använder bh och på idrotten när vi skulle byta om så sa en tjej i min klass "när började ni använda bh?" hon som sa det har stora bröst och hon hade typ börjat i 4an. Jag visste inte vad jag skulle säga så jag bara stod där och det kändes som att alla stirrar på mig Jag vet inte vad de skulle säga om jag började med bh för alla tycker typ att jag är en sportnörd. Vad ska jag göra svara helst på alla frågor.

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hejsan!

Det finns vuxna kvinnor som aldrig använt bh och som inte vill använda det heller, samtidigt som det finns de som använt de från de var väldigt unga. Om du vill använda det eller inte är helt upp till dig själv. Kan du låna syrrans gamla är det ju perfekt att testa lite för då vet du om du trivs i det eller inte. Så om du vill använda det eller inte är helt upp till dig själv :-)

Vad gäller det där med kroppen och hur tidigt man utvecklas är ju det helt olika och ingenting att skämmas över. Du kommer att utvecklas när det är dags för det och varken förr eller senare. Jag tror att det absolut bästa sättet är att vara helt ärlig och inte försöka låtsas vara något som man inte är.

Säg som det är om någon frågar dig att du börjat nyss eller inte börjat alls ännu. Om någon skulle vara så taskig att de retas för något sådant så var ärlig igen. Berätta för dem att varken du eller någon annan kan bestämma när kroppen utvecklas och att du tycker det är taskigt och tråkigt att de retas för saker du inte kan göra något åt. Ett sådant svar brukar vara ganska så effektivt och dessutom få dem att tänka till över att det faktiskt inte är speciellt kul att retas över sådana saker, för hur kul är det egentligen?

Lycka till!

MvH /RoadGunner

Annons