Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Valpaj 2014: Miljöpartiet

Skrivet 2014-08-25 av Valpaj2014

3 545
Det är ett supervalår i år. Vilka parti ska få makten? Får vi en ny statsminister? Vi har mejlat alla riksdagspartier samt Feministiskt initiativ och Piratparitet om att få nå ut till er Hamsterpajare om vad deras parti står för och varför det är så viktigt att rösta. Miljöpartiet gav oss Magda Rasmusson som är språkrör för Grön Ungdom.

Ibland känns politik mest som käbbel och tjafs. Men det är faktiskt allvar nu. Klimatet, feminismen och anti-rasismen behöver din gröna röst.

Det var aldrig självklart att jag skulle bli varken politiskt aktiv eller miljöpartist. Men när jag gick i tvåan på gymnasiet kände jag att det fick vara nog med klimatångest, rasism och patriarkat. Det var också därför jag bestämde mig för att bli medlem i Miljöpartiet och Grön Ungdom.

Behovet av grön politik har (tyvärr) bara blivit viktigare sedan dess. Klimatförändringarna är redan här och många drabbas av ett allt mer extremt väder; torka, översvämningar och blåst. Allra värst är det för de människor som bor i fattiga delar av världen. De som inte ens varit med och släppt ut historiskt betalar alltså nu det höga priset för länder som Sveriges ansvarslöshet. Därför är jag grön.

Men också för feminismen. Unga tjejer mår sämre och sämre, samtidigt blir skolan allt stressigare och det är svårt att få tid hos en kurator. Ett nej är fortfarande inte ett nej och om du dessutom bär slöja riskerar du diskriminering.

Öppenheten mot omvärlden och synen på människan som lika mycket värld, oavsett om du är född i Borås eller Bagdad är också en självklar del av den gröna ideologin. Det måste bli lättare att komma till Sverige säkert och väl här ska alla ha samma chanser. Ditt efternamn ska aldrig få avgöra dina chanser att få jobb eller bostad. Sverigedemokraterna brukar peka ut oss som sin främsta motståndare, det är jag stolt över.

Det här är ett viktigare val än på länge. Vi vill bygga tåg som är snabbare än flyget, införa en samtyckeslagstiftning och införa lagliga vägar för asylsökande till Europa – och så mycket mer! Alliansen har haft åtta år på sig utan att lösa problemen.

En röst på Miljöpartiet är en röst för klimatet, jämställdheten och anti-rasismen!

Magda Rasmusson,
språkrör Grön Ungdom – Miljöpartiets ungdomsförbund


Visningsbild

2 kommentarer

Annons
Annons
Annons
Annons