Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Valpaj 2014: Piratpartiet

Skrivet 2014-08-29 av Valpaj2014

3 366
Det är ett supervalår i år. Vilka parti ska få makten? Får vi en ny statsminister? Vi har mejlat alla riksdagspartier samt Feministiskt initiativ och Piratparitet om att få nå ut till er Hamsterpajare om vad deras parti står för och varför det är så viktigt att rösta. Piratpartiet gav oss Gustav Nipe som är förbundsordförande i Ung Pirat, Piratpartiets ungdomsförbund.

Piratpartiet vill in i Riksdagen därför att Internet har förändrat samhället, vilket kräver nya politiska visioner. Vi i Piratpartiet har kraftfulla förslag för att kunna dra nytta av de fantastiska tekniska innovationerna. Idag tycker staten du är kriminell för att du delar med dig av kultur och kunskap till dina vänner. Staten litar inte längre på sina medborgare. De vill kontrollera alla din kommunikation. Med total massövervakning försöker de montera ned våra privatliv.

Alla människor har rätt till en privat sfär, där de kan känna sig trygga att tänka och tycka fritt. Övervakning ska därför bara få ske om det finns grundade misstankar om allvarliga brott. Under senare år har dock övervakning blivit vardagsmat överallt i samhället. Mängder av känslig information samlas in och lagras om alla människor.

Piratpartiet kräver att FRA-lagen, IPRED-lagen och datalagringsdirektivet rivs upp. Sveriges samarbete med amerikanska spionorganisationen NSA måste stoppas. Uppgifter vi medborgare frivilligt lämnar ifrån oss till myndigheter och företag ska hanteras varsamt och inte skickas eller säljas vidare utan att du blir tillfrågad. Dina personuppgifter får inte vara en handelsvara.

Den moderna kommunikationstekniken medför mycket fantastiskt. Idag kan vi på ett enkelt sätt dela med oss av kultur och kunskap till våra vänner - vilket tyvärr är kriminellt och straffbart. Vi tycker att det ska vara lagligt med dela med sig av kultur på nätet till sina medmänniskor. Fildelning måste bli lagligt.

Ny teknik medför också att det krävs allt färre människor som arbetar för att producera dagens materiella välstånd. Traditionella arbetstillfällen försvinner – och det är bra. Det tvingar oss nämligen att överge en förlegad syn på arbete. Det finns inte arbeten till alla. Särskilt drabbade är ungdomar. Har du tur kanske du får ett deltidsjobb, har du otur får du aldrig in en fot på arbetsmarknaden. Vi i Piratpartiet vill införa en basinkomst - en garanterad grundförsörjning till alla medborgare. Med införandet av en basinkomst kan vi frigöra människor att starta nya företag, studera eller att utveckla sin kreativitet.

Piratpartiet har de senaste åren breddat sig bortom Internet, och kämpar nu även för allas lika värde och mänskliga rättigheter utanför nätet - som flyktingars rätt till asyl, HBTQ-personers rättigheter. Rösta för mänskliga rättigheter och en hållbar teknologisk utveckling - rösta pirat!

Gustav Nipe,
Piratpartiet


Visningsbild

1 kommentar

 • Använd Enter för att publicera kommentaren och Shift+Enter för att göra en radbrytning.
 • 1
  !
  Visningsbild

  Laufey P30 - 2014-09-04 07:43 - Svara


  Namnet beskriver inte politiken på ett bra sätt, detta borde diskuteras.

  Annars är det ett bra regeringsalternativ som både göra sig själva mer högljudda.

Annons
Annons
Annons
Annons