Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Valpaj 2014: Kristdemokraterna

Skrivet 2014-08-21 av Valpaj2014

3 578
Det är ett supervalår i år. Vilka parti ska få makten? Får vi en ny statsminister? Vi har mejlat alla riksdagspartier samt Feministiskt initiativ och Piratparitet om att få nå ut till er Hamsterpajare om vad deras parti står för och varför det är så viktigt att rösta. Nu har vi fått svar från Kristdemokraterna. Dom gav Andreas Carlson som är deras yngsta riksdagsledamot uppdraget att skriva ett brev till oss!

Jag heter Andreas Carlson, 27 år och är riksdagsledamot för Kristdemokraterna.

Kristdemokraterna vill att Sverige ska vara världens bästa land att växa upp i. Vår politik inriktar sig återkommande till att ge dig, din familj, eller den grupp människor du närmast delar ditt liv med - huvudrollen i ditt liv. För oss handlar det om att vakta politikens gränser och jobba för ett samhälle där varje person ges förutsättningar att forma sitt eget liv och göra det man drömmer om.

Som parti kom vi in i riksdagen första gången 1991 då vi direkt hamnade i regeringsställning tillsammans med Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet. Sedan 2006 regerar vi åter landet tillsammans med samma partier i Alliansen.

Jag har ansvar för jobbfrågan i partiet. Det är ett område där vi behöver förändra mycket, inte minst så att den som jagar sitt första jobb ska få större möjligheter att lyckas. Med ett jobb kan man utvecklas och skaffa sig de medel som gör att man får frihet till så mycket mer. Kristdemokraterna arbetar för att tröskeln till det första jobbet ska vara så låg som möjligt. Som företagare ska det bli billigare och lättare att anställa. Då får vi fler arbetstillfällen och rättvisare chanser för alla – oavsett vad man heter, hur gammal man är eller hur man ser ut.

Kristdemokraterna vill reformera Arbetsförmedlingen. Många är missnöjda idag med myndigheten, både arbetssökande och arbetsgivare. Arbetsförmedlingen beskrivs som ineffektiv och ointresserad. Vi vill att Arbetsförmedlingen ska behålla sina uppgifter som myndighetsutövare, men att själva förmedlandet av jobb är något som flera aktörer ska kunna arbeta med. Vi vill att den som tar uppdraget som förmedlare får en större ersättning om man förmedlat jobb för någon som statistiskt har svårt att få jobb. Det krävs förstås också kontroll, jobben man förmedlar får inte vara oseriösa.

Vi vill också bygga fler broar mellan skola och arbetsmarknad. Idag kan det många gånger vara ett gap mellan skolans värld och arbetslivet. Ett är att införa en särskild lärlingsanställning där man går in och lär sig ett arbete innan man kan bli fullt anställd. Lärlingsjobb är etablerat i länder som Tyskland och Österrike och har där bidragit till en betydligt lägre ungdomsarbetslöshet.

Genom att göra yrkesförberedande gymnasieprogram två-åriga och mer förlagda på arbetsplatser kan vi bidra till att utslagningen i gymnasiet minskar. Samtidigt bejakar vi alla dem som har praktiska talanger och gör deras väg till ett arbete enklare.

Med ett arbete är det betydligt lättare att kliva in i den vuxna världen, få lägenhet, kanske skaffa bil. Du hamnar också i ett sammanhang, en gemenskap, där man erkänns för sin skicklighet. Du får också det oberoende finansiellt som gör att du kan styra ditt liv utan att politiker har huvudrollen. Det gillar jag som kristdemokrat.

Det är viktigt att rösta – det är så man lättast kan påverka!

Andreas Carlson,
Kristdemokraterna


Visningsbild

1 kommentar

  • Använd Enter för att publicera kommentaren och Shift+Enter för att göra en radbrytning.
  • 0
    !
    Visningsbild

    Lord P - 2014-08-23 20:01 - Svara


    KD 2014

Annons
Annons
Annons
Annons