Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Valpaj 2014: kristdemokraterna

Skapad av Valpaj2014, 2014-08-21 06:16 i Politik

4 104
4 inlägg
0 poäng
Valpaj2014
Visningsbild
Hjälte 20 inlägg
1
Det är ett supervalår i år. Vilka parti ska få makten? Får vi en ny statsminister? Vi har mejlat alla riksdagspartier samt Feministiskt initiativ och Piratparitet om att få nå ut till er Hamsterpajare om vad deras parti står för och varför det är så viktigt att rösta. Parti nummer två som svarade var Kristdemokraterna och dom skickade sin Andreas Carlson att skriva ett brev till oss. Andreas är deras yngsta riksdagsledamot.

Vi ber er att läsa artikeln först innan ni börjar att diskutera, den hittar ni här: http://www.hamsterpaj.net/artiklar/kronikor/valpaj-2014-kristdemokraterna

Diskussionsfrågor:
- Vad tyckte du om Andreas åsikter?
- Gav han bra och intressant fakta om sitt parti?
- Kommer du att rösta på KD?
- Tror du KD kommer över 4%-spärren?

Poll

33 röster - Direktlänk

Kommer du att rösta på KD?

Kommer du att rösta på KD?

Rösta på Hamsterpaj! #Hamster2014

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

STIG
Visningsbild
P 32 Kista Hjälte 2 977 inlägg
-1
- Vad tyckte du om Andreas åsikter?
Relativt värdelösa. Jobbpolitikens idé om att göra tröskeln låg in till arbetsmarknaden låter ju fin när han presenterar den som han gör, men den betyder ju i praktiken att man även sänker tröskeln UT genom att kringgå LAS samt försämrar arbetsförhållandena för arbetare vilket gör dem billigare, vilket ju faktiskt leder till att det blir billigare för företag att anställa, men jobben som skapas suger.

Man förenklar en arbetsuppgift genom att bryta ned den till simplare beståndsdelar och sedan låta fler människor ansvara för ett sådant fragment av den tidigare uppgiften som nu inte kräver någon skicklighet (det kan gå från att 4 kockutbildade gör hamburgare på en restaurang till att 6 outbildade, lägre avlönade gör dem där produktionen förenklas så att en steker köttet, en skär tomat, en blandar dressing osv.) vilket gör arbetarna mer lättersättliga då de som individer inte har någon unik/värdefull skicklighet/kunskap som är viktig för företagets produktion. Om en anställd är jobbig kan man lätt hitta någon ny som kan skära gurka och det går fort att lära denna att utföra sitt jobb, snarare än att lära en ny person att göra en hel hamburgare (obs, exempel. i verkligheten handlar det så klart om med avancerade grejer, men nu fattar ni principen).
Det hela handlar egentligen om att man vill ha en mer "flexibel" arbetsmarkand á la Sydeuropa/USA där mottot för anställning är "kvantitet före kvalitet" (notera gärna hur idén att anställa lågutbildade, lågavlönade massor går hand i hand med deras syn på utbildning, som följer senare).
Där finns det i matbutikerna anställda som bara jobbar med att packa grejer i påsar åt kunderna. Alla kassor är öppna även om det är få kunder och påspackarna tjänar minimalt. Observera att det faktiskt skapar jobb, en matbutik kan nu ha 10 anställda istället för 6, men jobben är extremt ineffektiva, lågavlönade, outvecklande och gör den anställde EXTREMT lättersättlig.
Dessutom är sverige på ett kulturellt plan rätt fixerade vid effektivitet. Det är inte troligt att min chef på konsum anställer 4 nya arbetare /kväll bara för vi blir billiga om vi bevisligen har kunnat göra vårat jobb med bara tre man. Han tackar för de minskade utgifterna och köper en ny bil istället.

Att göra yrkesförberedande gymnasielinjer kortare och avskalade från de teoretiska ämnena kan vara det dummaste förslaget som ligger uppe för diskussion i vårt rike.
Det är helt orimligt att man låter 15åriga hormon-bomber välja linjer som påverkar deras valmöjligheter i vidarestudier/arbetslivet i vuxen ålder, och nu vill man alltså höja tröskeln ytterligare för de yrkesutbildade genom att göra det ännu svårare att läsa igen på komvux om de skulle vilja plugga vidare vid 20års ålder, då de med detta förslag skulle behöva YTTERLIGARE ett år att läas igen. Dessutom är mattematik, svenska, engelska och samhällskunskap inte direkt värdelösa kunskapare i vardagslivet.
Jag skulle personligen mycket hellre se att samtliga gymnasieutbildningar gav högskolebehörighet.


- Gav han bra och intressant fakta om sitt parti?
Mja, jag tyckte att han gav vad man förväntar sig, en bra beskrivning av vad de vill utan kritiskt tänkande mot de egna förslagen.

- Kommer du att rösta på KD?
Nej

- Tror du KD kommer över 4%-spärren?
Väldigt bra fråga. Moderaterna krisar och således kan det bli lite småsnålt med stödröster från övriga alliansen (eftersom att det är M som har råd att ge bort röster). Dessutom sitter ju inte heller C säkert i båten så de färre stödrösterna ska nu oorganiserat fördelas på två partier. Dessutom förväntas Alliansen att torska valet vilket med största sannolikhet innebär att en stödröst inte bara riskerar att "kastas bort" om partiet inte når 4%, utan dessutom riskerar att läggas på ett parti som inte längre är allierat med moderaterna och nu inte längre är lojalt.

Klurigt. jag tror att KD försvinner med ytterst små marginaler. Mina pengar ligger på 3,8-3,9%

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

keinanen
Visningsbild
P 33 Borås Brieost <3 937 inlägg
0

Svar till Valpaj2014 [Gå till post]:
+ att han tar upp att dom vill reformera Arbetsförmedlingen. Verkligen på tiden att man tar tag i detta.

Annars, näe. Ingen KD i mig, inte. Förutom att Hägglund är rätt skön.

/dance

DevilsWar
Visningsbild
P 33 Järfälla Hjälte 1 254 inlägg
0
Mycket bra snack men lite för lite om hur de ska genomföras.


Kd får inte min röst.

Mest intressant i de här om partier tycker jag nog kommer bli moderaterna, då dom lagt fram liknande punkter som Kd, men även lovat 250000 fler jobb.
Skulle vilja se hur allt de löser sig.

Never give up, never back down!


Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Valpaj 2014: kristdemokraterna

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons