Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Byta skola inför nian?

Skapad av Borttagen, 2019-06-20 21:28 i Skola & Jobb

7 345
9 inlägg
2 poäng
Malinn
Visningsbild
Veteran 4 inlägg
0
Hej, jo det är såhär att jag har haft ett bråk med en tjej i min "grupp" och hon ville typ inte lösa det och har sagt till mig att hon inte vill vara min vän. Det känns som resten av tjejerna i gruppen tar hennes sida och vill inte hänga med mig heller. Jag kan hänga med killarna men vet inte om jag skulle kunna hänga med dem i ett helt år.

Så jag har tänkt på om ja skulle byta till en annan skola (den har plats för mig sa dem)
och gå nian i den istället. (den sägs vara mycket bra också)

Men jag är bara lite rädd att mina betyg kanske blir dåliga eller att jag på nåt sätt inte skulle hitta några vänner. Vad tycker ni jag ska göra? Gå kvar på skolan eller byta?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

DasBoot
Visningsbild
P 27 Legend 20 inlägg
1
Så om jag har förstått det rätt så vill du byta skola bara för att några tjejer troligen ogillar dig på grund av ett argument mellan dig och en annan tjej?

Visst, byt skola om du vill. Fast enligt mig så är det bara fegt samt onödigt. Istället ta initiativet att antingen bli sams med denna tjej igen eller visa att du är "Man" nog att berätta för dessa tjejer hur du tycket det är onödigt för dem att sura över något som inte angår dem. (Hade samma situation under en skolperiod och gjorde samma sak som jag skrev och det löste sig då)
Malinn
Visningsbild
Veteran 4 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Primyfritzellz [Gå till post]:
aa, tack för svar, ska kolla vad mina päron tycker också.:)

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
0
Svar till Malinn [Gå till post]:
Fast nu har ni ju sommarlov! När man kommer tillbaka till skolan efter lovet brukar alla vara mer förväntansfulla och glada att ses igen och ingen kommer tänka på sånt som hände före lovet! Speciellt inte något litet bråk :)

Dessutom så kommer du i vilket fall som helst få en ny klass i gymnasiet oavsett, så det kanske inte spelar så stor roll med ett år, utan det är viktigare att få bra betyg så du kommer in på den utbildningen du önskar!

jag tvingades byta skola med en termin kvar på nian, det var inte jättebra för betygen, det var svårt att jobba upp dem med nya lärare! Fast hade en rätt tjurig lärare på förra skolan i matte som vägrade ge bra betyg, men nya matteläraren höjde direkt för hon ansåg att jag var bättre! Så det är både på gott och ont... Båda funkar!

Oavsett så borde utbildning gå före vänner!I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

emiohr
Visningsbild
P 19 Kändis 13 inlägg
0
När skolan börjar igen, köp en snickers på ICA och ge den till hon.
Det borde lösa eran vänskap.

Ingen status

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
0
Jag har noll erfarenhet av att byta skola, men det känns definitivt som att betygen skulle kunna ta skada av det. Lärare lär känna elever, på samma sätt som att elever lär känna lärare. Lärarna får över tid en uppfattning av hur eleven presterar i de olika delmomenten och kan göra en bättre helhetsbedömning än någon de bara haft under en kortare period. Nu vet jag inte om de tekniskt sett får bedöma utifrån annat än vad som gåtts igenom sedan senaste satta betyget - men de lärare jag pratat med under utvecklingssamtal, betygssnack eller liknande former har ofta kunnat nämna områden de uppfattat att man brustit i. De har kunnat pekat ut områden jag brustit i och via det gett mig förbättringsmöjligheter. Dessa lärare har möjlighet att se denna utveckling, mot de mål de själva tyckt varit viktiga som jag brustit i. En ny lärare skulle potentiellt inte ens hinner se att du behärskar alla moment och betygskriterier inom givet ämne, givet en kortare tid.

Even boys have something to say if you listen long enough

Malinn
Visningsbild
Veteran 4 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Malinn [Gå till post]:


Tack alla som svarat. När jag frågade min lärare innan skolan slutade så tyckte hon att jag inte borde byta. Då lärarna på den nya skolan kanske inte hinner lära känna mig och se mina förmågor och på så sätt inte ge mig det betyget jag förtjänar.

Så det kändes bättre att bara ta o stanna kvar (vilket mina päron tyckte också) ska se vad ja kan göra för att fixa vår vänskap, samt köpa en snickers till henne XD. Men om inget verkar gå bra så kan jag ju bara ta och fokusera mig på betygen istället. Och plugga, speciellt då det kommer nog behövas nu i nian. :)
godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
1

Svar till Malinn [Gå till post]:
Det har ändå gått rätt lång tid vid det här laget, så de hetaste och mer svårhanterliga känslorna kring vad som nu hänt lär ha lugnat sig lite. Jag håller tummarna för att ni kan börja om på nytt blad efter sommaren och att ni lyckas lämna vad som nu hänt bakom er :)

Even boys have something to say if you listen long enough

Malinn
Visningsbild
Veteran 4 inlägg
Trådskapare
0

Forum » Livet » Skola & Jobb » Byta skola inför nian?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons