Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Laptop varm skada batteri? fundering...

Skapad av tagganer, 2016-08-06 13:52 i Hårdvara & Nätverk

13 614
3 inlägg
0 poäng
tagganer
Visningsbild
Kändis 3 inlägg
0
Köpte nyligen en HP Spectre x360, http://store.hp.com/SwedenStore/merch/Product.aspx?id=T1F72EA&opt=UUW&sel=NTB

Den funkar bra, och först tänkte jag bara ha den för studier och surf, men kom sen på tanken att testa producera musik med den. När jag gör det kommer den upp i runt 50-60 grader, mest i vänstra "övre hörnet" (vid esc-tangenten...) och jag har läst att batteriet börjar ta skada ganska rejält redan vid varmare än 35-40. Det jag märkte däremot var att batteriet ju sitter i "nedre" högra hörnet, så långt i från stället där det blir varmt som det kan komma.
Kanske en konstig fundering, men jag undrar helt enkelt hur ni hade gjort? Hade ni kört på eftersom batteriet tycks sitta så det inte tar (så mycket) skada? Och skulle ni köpt nån typ av cooling pad för att få ner den några grader, om det nu behövs (är verkligen inte så insatt i hårdvara...)?
Tacksam för svar! :)

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Snopp
Visningsbild
P -990 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
0

Svar till tagganer [Gå till post]:
Batteriet alstrar inte särskilt mycket värme, och håller sig inom säkra parametrar i varje fall upp till 100 grader. Det som alstrar värme i ditt fall är troligtvis processorn alternativt grafikprocessorn, men 50-60 grader är helt okej temperatur. Hur mäter du temperaturen?

tagganer
Visningsbild
Kändis 3 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Snopp [Gå till post]:
Använder Core Temp. Jag förmodade att det var processorn som blev varm, och hade batteriet suttit närmare den så hade jag nog oroat mig för att batteriet skulle ta skada (om det nu stämmer att det börjar försämras rejält redan vid runt 40 grader), men nu när det sitter så långt bort, och jag dessutom inte känner någon direkt värmeökning i det området så känns det som det är ganska lugnt?


Forum » Datorer & IT » Hårdvara & Nätverk » Laptop varm skada batteri? fundering...

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons