Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ladda med fel ladfare, farligt?

Skapad av lalakal, 2014-12-07 22:08 i Mobilt & Bärbart

4 753
5 inlägg
1 poäng
lalakal
Visningsbild
Hjälte 24 inlägg
0
Tjenna!

Efter lite tekniskt strul med den nuvarande telefonen så fick jag gräva fram min ca 4 år gamla Samsung. Men när jag skulle ladda den så visste jag inte vilken laddare som skulle användas då jag har rätt många. Så jag tog bara en sladd som passade i telefonen (något micro-usb aktigt) och tryckte in den andra änden (usb) i en dosa som jag sen satte in i väggen, jag vet inte om någon av dessa ska användas till telefonen egentligen, kan detta skada telefonen eller typ ta eld eller någonting efter ett tag?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg
0

Svar till lalakal [Gå till post]:
Troligen gäller inga försäkringar om man inte använder orginalladdaren men samtidigt skulle jag inte tro att något händer, det brukar vara hyfsat lika ström i alla med usb.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Wille1504
Visningsbild
P 25 Hjälte 45 inlägg
1
Är det någons usb-standard så ska det inte vara några problem, däremot borde du kolla så att laddaren i fråga är CE-märkt, om den är det så ska det inte vara några problem
nephilim
Visningsbild
P 31 Falun Hjälte 8 307 inlägg
0

Svar till lalakal [Gå till post]:
I värsta fall så kan du sabba batteriet. MEN, moderna telefoner kopplar ifrån laddningen när batteriet är fullt så det borde inte vara något problem.

"Din mamma spelar keyboard i Hammerfall." - Sharlee D'Angelo

Klas-Kenny
Visningsbild
P 30 Växjö Hjälte 12 128 inlägg
0
Har telefonen någon form utav USB-anslutning är det helt reko att ladda med vilken USB-laddare som helst, ingen diskussion om saken.

Enda undantaget är vissa idiottelefoner som är kinkiga och vill inte ladda med annat än sin egen laddare, men då är symptomet bara att det inte fungerar i någon annan, fortfarande 100% ofarligt.

Rätt verktyg till rätt arbete - Makaroner äts med sked.


Forum » Datorer & IT » Mobilt & Bärbart » Ladda med fel ladfare, farligt?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons