Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Stora guiden för att köpa mobiltelefon

Skapad av Skinksallad, 2009-07-28 10:21 i Mobilt & Bärbart

45 046
57 inlägg
0 poäng
Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
0
Det är ganska mycket att tänka på när man ska köpa mobil, framförallt vad man kommer använda den till, och hur mycket den får kosta.

Har jag glömt uppdatera guiden, eller om du undrar något, tveka inte att skriva antingen i tråden eller i min gästbok

Om du mest kommer SMSa med den, och även ta lite bilder kan du ta i princip vilken mobil som helst, om du har en lite större budget kan du välja en så kallad kameratelefon, annars kan du välja en lite enklare, bara har det du behöver.
Om du kommer använda din telefon som MP3 spelare, så är det en bra ide att inte köpa en mobil under 2000kr om du vill ha hyfsat ljud. Tidigare så har Sony Ericssons Walkman serie varit överlägsen, men nu så är det inte så mycket skillnad, så länge man inte köper en gammal modell.
Om du använder kalender och e-post mycket i mobilen eller bara vill ha en flashig mobil så är det en telefon i smartphone segmentet du ska ha, det finns väldigt få bra smartphones utan touchskärm, det är nästan bara Nokia som har det. Om du köper en Windows Mobile telefon, så är de äldre fruktansvärt o användarvänliga. Touch skärm kan vara både en fördel och en nackdel, beroende på hur bra skärmen och telefonens mjukvara är.
Om du fotar mycket med din telefon så är det en bra ide att skaffa en med en hyfsad kamera, Sony Ericsson har sin Cybershot serie, som alltid har varit bra. LG har väldigt bra kameror i Renoir och Wiewty. Men kom ihåg att det är mycket mer än antalet megapixlar som bestämmer hur bra kameran är, så det är en bra ide att kolla på vad andra har skrivit om hur bra bilderna blir, och se om du hittar bilder som någon har tagit och lagt upp på internet.
Vi börjar med prisklass indelning, och jag ska försöka få guiden uppdaterad ganska så ofta, så att inte prisklasser och nya/gamla modeller är helt fel

0-1500

LG

Shine är LGs bästa telefon i prisklassen, tyvärr så är den tragiskt dålig, så om du ska ha något i den här prisklassen, välj något annat märke.

Nokia

I denna prisklassen har Nokia en jättebra mobil 5310 Express music, som har relativt bra batteritid bra musikspelare, och en kamera som är okej för priset.

Samsung

Den bästa telefonen från Samsung i den här prisklassen är SGH-L700 som är en väldigt prisvärd telefon, och ett väldigt bra alternativ i prisklassen om man vill ha 3G.

Sony Ericsson

SE har flera bra alternativ, de två bästa är W880i Som är ganska gammal men fortfarande jättebra. Sen finns W380i som är en del nyare, och ungefär jämlik fast vikbar.

1500 – 3000

LG

I den här prisklassen så har LG en väldigt bra, och prisvärd telefon, för under 2000 som är LG Wiewy, den är både en jättebra kameramobil, den har en ganska bra MP3 spelare. Jag tror att det är en av de mest prisvärda telefonerna man kan köpa över huvud taget.

Nokia

Nokia har en jättebra mobil för nästan precis 3000kr som är 5800 Express Music, den har användarvänlighet som är nästan i klass med iPhone. Den är väldigt genomtänkt, och helt enkelt en bra telefon.

Samsung

Samsung GT-S5600 verkar vara det bästa Samsung alternativet i prisklassen, jag har ingen erfarenhet av den, så jag kan inte berätta så mycket om den.

Sony Ericsson

Det bästa alternativet från SE måste nog vara W715 som är en väldigt bra telefon, dock en del överprissatt.

3000 – 4000

LG

I den här prisklassen måste LGs Renoir som är en jättebra multimedia telefon med en väldigt bra kamera på 8 megapixlar.

Nokia

I den här prisklassen så måste det nog vara Nokias N85 som är en multimedia mobil i grunden, dock inte lika bra som LG Renoir men om man vill ha en multimedia telefon med knappsats så är den här nog ett riktigt bra val.

Samsung

Här så måste det nog vara Samsung Ultra Touch som är deras bästa telefon, den har en okej kamera , och både touchskärm och knappsats, mjukvaran är genomtänkt men inte jättebra.

Sony Ericsson

SE har väldigt få mobiler i den här prisklassen, men har lillasystern till sin absolut bästa kameramobil, den heter C903 den har ”bara” 5 megapixlar men har en lagom Sony Ericsson aktig mjukvara och menyer.

HTC

HTC har inte varit med i de andra prisklasserna då de som HTC har där är hopplöst dåliga men här finns HTC Touch Diamond som till en början var buggig och dålig men med alla uppdateringar har den blivit riktigt bra, den enda riktiga nackdelen är att den har 4gb inbyggt minne och ingen minneskortsplats.

4000+

LG

Här har inte särskilt många telefoner i den här prisklassen, nästan bara den utmärkta Prada II som är jättebra om man behöver fysiskt tangentbord, eller bara en snygg lättanvänd smartphone.

Nokia

Här har Nokia sitt senaste tillskott till sina Touch mobiler Nokia N97 som jag inte har någon erfarenhet av, men den ska vara riktigt bra och är antagligen den mest smartphone aktiga Nokian.

Samsung

Av de telefoner som finns av Samsung just nu så är nog Omnia HD den bästa, men om man kan vänta lite så kommer Galaxy till Sverige, som är Samsungs första Android mobil, med en AMOLED skärm och den är värd att vänta på.

Sony Ericsson

Den bästa telefonen som SE har här är inte Xperia X1 då den suger utan W995 som är deras sista lur innan Aino och Saito, och den har en riktigt bra kamera, och en utmärkt MP3 men är lite överprissatt.

HTC

Det här är antagligen HTCs paradgren, där de har de flesta av sina telefoner. Jag tycker att HTC Hero som är deras tredje Android telefon måste vara den absolut bästa telefonen, som är helt nysläppt. Det är antagligen den bästa smartphonen som man kan köpa för tillfället, och har väldigt bra kvalitetskänsla men då den har samma hårdvara som sin föregångare HTC Magic så blir den lite seg med den lite mera krävande mjukvaran. HTC Magic som jag nämnde tidigare är också en väldigt bra telefon, som är ganska mycket billigare än Heron framförallt på blocket där den går att hitta för ner till 3500, vilket gör den till ett bättre köp. De har en tredje telefon i detta prissegment som är väldigt bra gjord, och det är HTC Touch Diamond 2 som nästan inte har några av föregångarens nackdelar, och en hel del fördelar.

Nu så är det dags för nästa del av den här guiden, där jag listar de tre bästa telefonerna i varje kategori och skriver lite mer om dem.

Kameramobiler

1 LG Renoir
Den har nästan lika bra kamera som nästa telefon på listan, men har många fler användbara funktioner och en stor härlig touch skärm.

2 Sony Ericsson C905

C905 har antagligen marknadens bästa kamera, och en relativt stor skärm för att inte ha en Touch skärm. Den har även Wifi som man måste gå väldigt långt ner i menyerna för att hitta, även en GPS mottagare, som duger.

3 LG Wiewty

LG Wiewty ligger inte här för att det är mobilen med den tredje bästa kameran utan för att den har en så pass bra kamera och många funktioner men ändå är så pass billig.
Musik/Mediamobiler

1 LG Renoir

LG Renoir
Renoir är en väldigt mångsidig mobil, som har stöd för att spela upp DivX filer och har bra ljud samtidigt som den har en väldigt bra kamera, och en stor skärm.

2 Sony Ericsson W995

W995 är en väldigt bra musikmobil som har en stor och bra skärm. Den har även ett vanligt 3,5mm hörlurs jack, så att man kan lyssna med sina egna lurar, de lurarna som följer med använder den vanliga SE porten, men de har brusreducering, och det går att lyssna med dem och i den vanliga hörlurs kontakten samtidigt. W995 är en väldigt bra telefon, som tyvärr är lite överprissatt.

3 iPhone 3G/3Gs

iPhone är en väldigt bra mediatelefon, förutom två saker filstödet för filmer, och kameran. Den är ännu mera överprissatt än W995 och det är inte lite.

Vanliga mobiler för SMSande och lite bilder

1 Noka 5310 Express Music

5310 är en väldigt bra, men ganska basic mobiltelefon som räcker till det mesta man behöver, och samtidigt är billig.

2 LG Wiewty

Wiewty är en mobil som är väldigt allround, och går att få in i alla sorters mobiler, då den är så pass billig. Den har som sagt en bra kamera, en härlig touchskärm och ett gränssnitt som nästan är lika bra som de bättre i nya telefoner.

3 Samsung Soul B

Soul B låter som ett väldigt osexigt namn, då den är modellen under Samsung Soul, men den är snygg, genomtänkt och väldigt bra som allroundmobil.

Smartphones

1 HTC Hero

Det är inte säkert att HTC Hero finns i butik när den här guiden kommer upp, men den ska komma in ungefär den 10e augusti. Den använder operativsystemet Android, som är väldigt genomtänkt. Den är bra integrerad med tjänster som Facebook och Twitter, och har 7st hem skärmar där man kan ha olika widgets och genvägar till program och hemsidor.

2 HTC Touch Diamond 2

Touch Diamond 2 är så bra för att man ser så pass lite av Windows mobile, utan det är den senaste versionen av HTC Touch Flow 3D som man ser, och det är snyggt och fingervänligt till skillnad från vanliga Windows Mobile, den har de vanliga Smartphone funktionerna som GPS, Wifi och Turbo 3g (HSDPA) och är riktigt kvick i användningen. Då den är en Windowsmobil har den bra integrering med Outlook och Exchange

3 iPhone 3G/3Gs

iPhone är en ganska bra smartphone faktiskt, med stöd för Exchange och Outlook och den är användarvänlig, och typiskt iPhone aktig, och jag tror att de flesta har en aning om hur det är.

Bästa köpen, Alla katigorier

1 LG Wiewty

Wiewty är en underbar telefon om man jämför med andra telefoner i prisklassen, och måste vara den mest prisvärda telefonen man kan köpa, på hela marknaden.

2 Nokia 5800 Express Music

5800 är också en väldigt bra telefon som har användarvänlighet i klass med iPhone, men har annan logik, som varken är sämre eller bättre, den har en halvmedioker kamera, och tillgång till Nokias musikbutik, som tyvärr har kopieringsskydd.

3 Sony Ericsson W995

W995 är en väldigt bra musikmobil som har en stor och bra skärm. Den har även ett vanligt 3,5mm hörlurs jack, så att man kan lyssna med sina egna lurar, de lurarna som följer med använder den vanliga SE porten, men de har brusreducering, och det går att lyssna med dem och i den vanliga hörlurs kontakten samtidigt. W995 är en väldigt bra telefon, som tyvärr är lite överprissatt.


Tillägg av Sofie 2009-07-28 10:25

Klistrar denna! :)Tillägg av Skinksallad 2009-12-31 17:55

Guiden är fruktansvärt utdaterad för tillfället, skriv till mig för köpråd, Jag hjälper dig any time...

Sök sök sök uwc.se

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Ukjend
Visningsbild
P 31 Härnösand Hjälte 202 inlägg
0

Svar till Skinksallad [Gå till post]:
Whoa, vilket stort jobb att posta det här! Synd bara att den kommer behöva uppdateras varje gång nya generationer av mobiler släpps.

DuckTales
Visningsbild
Hjälte Två adekvata inlägg
0

Svar till Ukjend [Gå till post]:

... vilket han med hjälp av mig och andras OVs kommer att lösa med redigeringsfunktionen.

Once upon a time I was a man

Shinra
Visningsbild
Handen Hjälte 1 820 inlägg
0
Värt att nämna är ju negativa aspekter också, ett exempel är ju att Apples iPhone 3Gs inte klarar temperaturer under nollgraderstrecket, och att de väldigt lätt överhettas och får missfärgningar pga värmen =/ Annars är dem väldigt trevliga att ha att göra med ^^

Bra guide i övrigt, speciellt om den hålls uppdaterad.

Nej, bara nej.

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Shinra [Gå till post]:

Visst ja, det glömde jag. Men det är faktiskt så att "missfärgnignen"
berodde på ett fodral av dålig kvalitet i samband med värme, om du pratade om den rosa, och om min telefon skulle ha överhettningsskydd så skulle det antagligen gå av ganska ofta, då jag använder den som modem för mobilt bredband och jag skulle gissa att den går upp till 40-50 grader


Svar till Ukjend [Gå till post]:
Och som den mobilnörden jag är så kommer jag uppdatera den oftare än det, just nu samlar jag bilder tagna med de olika kameramobilerna, och liknande.


Sök sök sök uwc.se

svensken88
Visningsbild
P Hjälte 101 inlägg
0

Svar till Skinksallad [Gå till post]:

Fin guide. Ser dock inte att du nämner Nokia N86 någon gång. Känns lite konstigt att den inte näms under kameramobiler eftersom den har utsetts till den bästa kameramobilen 2009 av många stora mobilmagasin. Den kunde även funnits med på andra ställen. Den är ju i princip den bästa telefonen på marknaden just nu om man som jag och många andra inte vill ha touch.

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0

Svar till svensken88 [Gå till post]:

Visst den är bra, men inte tillräckligt allround, eller prisvärd enligt mig.

Sök sök sök uwc.se

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0
I Veckan blir det nog en stor uppdatering, om jag bara kan hitta lite referensbilder till de huvudsakliga mobilkamerorna. Och så ska alla Sasmungs nya mobiler med in.

Sök sök sök uwc.se

Kronis
Visningsbild
P 39 Hjälte 8 inlägg
0
Och var har du tagit denna lista från då? Man ska alltid ange källa/källor... det fick iaf jag lära mig i skolan.
Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Kronis [Gå till post]:

Från mina egna upplevelser, och prisklasserna kommer ifrån Prisjakt

Sök sök sök uwc.se

Svenne
Visningsbild
P 28 Alfta Hjälte 177 inlägg
0
Bra guide, ska dock inte köpa telefon på ett tag. Det skulle dock vara bra att få veta vilka mobiler som är bra för spel. Iphone med sin 400-MHz processor och 128MB RAM klarar av spel med grafik motsvarande spel från typ 2000-2002.
Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Svenne [Gå till post]:

Men det finns väldigt mycket spel som är anpassade till iPhone och många är bra. Jag ska försöka tänka på en spelkategori nästa gång jag gör en riktig stor uppdatering, men de jag känner spelar iprincip aldrig på sina mobiler, och det är så mycket att tänka på så som kontroller och tillgång, så det är inte det lättaste att göra en kategori efter.

Sök sök sök uwc.se

n00b39
Visningsbild
P Hjälte 68 inlägg
0
Jag håller med svensken88, konstigt att man inte läser om nokia n86 någonstans. Btw vad menar du med att den inte är tillräckligt "allround"? Enligt mig låter det väldigt konstigt att säga det. MOTIVERING TACK OCH BÄTTRE KÄLLOR TILL RIKTIGA RECENSIONER!


Personligen tycker jag det är tveksamt om den här "guiden" ska finnas kvar som klistrad, den innehåller brister + att den är inaktuell. En person som är någorlunda insatt i telefoner förstår vad jag menar...

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0

Svar till n00b39 [Gå till post]:
Att ta upp N86 nu är bara korkat, den är överprissatt och korkad för sin prisklass, då den absolut inte är särskilt smart, och jag hade tänkt vänta på en större del av Windows Phone 6.5 telefoner att släppas, och det har de gjorts nu till en viss del, och jag skriver för tillfället en uppdatering, vilket är på tiden då denna skrevs klart den 27/7


Sök sök sök uwc.se

DuckTales
Visningsbild
Hjälte Två adekvata inlägg
0

Svar till n00b39 [Gå till post]:

...förutom att käre skinksallad antagligen besitter mer kunskap inom ämnet än någon annan på forumet gör.

Seriöst, mobiler - it's his thing. Denna tråd är hans subjektiva åsikt, men då han är den som antagligen kan bäst blir hans åsikt mer av... lag för många.

Once upon a time I was a man

n00b39
Visningsbild
P Hjälte 68 inlägg
0

Svar till Skinksallad [Gå till post]:


Varför är den "överprissatt" (not a real word)?
Varför är den "korkad"?
Varför är den "inte särskilt smart"?

Den kostar 3790:- dvs billigare än C905 och W995 (om man ska köpa från en affär med trygg E-handel eller inte vill ha demoex). C905 och W995 är liknande telefoner som du nämner bara det att N86 har snabbare processor, fler funktioner, OLED-display, större skärm än C905 (fastän du skriver att C905 har stor skärm) och mycket mycket mer. N86 är en smartphone vilket gör att den har fler funktioner...

C905 och W995 är också väldigt bra telefoner men jag anser det nästan är pinsamt att inte nämna N86 iafl under "kameratelefoner".

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0

Svar till n00b39 [Gå till post]:

Om jag skulle nämna den, vilket möjligtvis händer i nästa Uppdatering, så hamnar den i Multimediatelefoner bland tex Aino

Sök sök sök uwc.se

Twisted_Mind
Visningsbild
P 30 Hjälte 1 055 inlägg
0

Men enligt pc for alla sa har n86 bast kamera gemfort med c905.
Vet inte vilket nummer det ar men de har gemfort upplosning, blixt mm.
Jag tycker definitivt att N86 ska namnas under kameratelefoner.


Kashatta

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0

Svar till annapanna [Gå till post]:

Det är mycket mer än kameran som spelar in på om en mobil skall klassas som kameramobil, och som sagt så kommer den eventuellt vara med i nästa version av guiden. Det är samma telefon, 2 olika namn bara, då det enbart finns en variant av Viewtyn, kan dock vara annat innehåll i kartongen, det är inget som framgår.

Sök sök sök uwc.se

Twisted_Mind
Visningsbild
P 30 Hjälte 1 055 inlägg
0

Svar till Skinksallad [Gå till post]:
Vet du nat om viewty har bra bild nar man ser pa film

Kashatta

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0

Svar till annapanna [Gå till post]:

Relativt bra, framförallt om man även ser på vad den kostar.

Sök sök sök uwc.se

Twisted_Mind
Visningsbild
P 30 Hjälte 1 055 inlägg
0

Svar till Skinksallad [Gå till post]:

Har du skalv agt en

Kashatta

knark_e_bra
Visningsbild
Hjälte 694 inlägg
0

Svar till Skinksallad [Gå till post]:

ja. låt oss använda din oerhört bra guide. det är ju bättre än att använda guider från experter och som har det här som jobb.

ärligt talat så tycker jag att denna tråd är helt onödig. det finns hundratals guider på internet och de flesta din. och det finns dessutom tusentals tester.

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0

Svar till annapanna [Gå till post]:

En kompis har en, så jag vet en hel del om den.


Svar till knark_e_bra [Gå till post]:

Men jag försöker hjälpa de som har beslutsångest, eller bara inte orkar googla eller leta själva, då jag vet en hel del mer än genomsnittet om detta, och stora delar av denna guiden är egentligen en sammanställning av olika tester samt min egen åsikt om olika telefoner.

Sök sök sök uwc.se

Eqpe
Visningsbild
P 34 Stockholm Hjälte 1 294 inlägg
0
Bra guide men lite rubriker är ett tips, nu vart guiden en aning svårläst då allt är lika stort.

jag vågar knappt lyfta på täcket i min mekaniska säng

knark_e_bra
Visningsbild
Hjälte 694 inlägg
0

Svar till Skinksallad [Gå till post]:

jaa fy fan va jobbigt. det tar ca 15 sekunder att googla fram en guide som är bättre än din.

varför skulle de gå in på hamsterpaj och söka istället för att googla.
men förstås du är ju hela 14 år och har säkert haft ca 20 olika telefoner

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0
Svara knappen har slutat fungera igen...
knark_e_bra: En släkting till mig jobbar med detta, så jag får delar av mina åsikter där ifrån, och chans att använda de flesta telefonerna, och det är oftast inte svårt att få en enkel åsikt om en telefon.
Eqpe: Tack, jag ska försöka tänka på det i nästa version som jag håller på att skriva just nu.

Sök sök sök uwc.se

Dellie
Visningsbild
F 28 Göteborg Hjälte 45 inlägg
0
Svar till Skinksallad [Gå till post]:

Tycker att det var en jättebra tråd. Kul att höra (läsa) dina åsikter om de olika telefonerna. Jag är själv ganska intresserad av sånt här. Kanske inte så värst kunnig, men intresserad. Fattar bara inte varför folk klagar så himla mkt...

"I Veckan blir det nog en stor uppdatering, om jag bara kan hitta lite referensbilder till de huvudsakliga mobilkamerorna. Och så ska alla Sasmungs nya mobiler med in."

Woho, då måste jét komma med. Älskar den telefonen! :D

"Hej vad gör du?" is so overrated.

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Dellie [Gå till post]:
Tack det tar längre än väntat. Men det blir bra


Sök sök sök uwc.se

Twisted_Mind
Visningsbild
P 30 Hjälte 1 055 inlägg
0

Svar till Skinksallad [Gå till post]:

Vilken telefon har du då? Jag är själv mycket mobil kunnig, men jag kan ändå inte bestämma mig för vilken telefon av HTC hero eller Iphone 3GS jag ska ha. Jag vet att processorn och kameran skiljer sig mellan dem. Priset spelar ingen roll då det inte är jag som betalar.

Kashatta


Forum » Datorer & IT » Mobilt & Bärbart » Stora guiden för att köpa mobiltelefon

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons