Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Debatt!!!!

Skapad av pussgurka123, 2019-11-26 19:39 i Skola & Jobb

4 386
3 inlägg
0 poäng
pussgurka123
Visningsbild
Veteran 13 inlägg
0
tjena skriver debattartikel i skolan. å undrar om man kan ha personliga åsikter i sin debatt? alltså att man berättar om egna upplevelser utifrån ämnet?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
0

Svar till pussgurka123 [Gå till post]:
Ja, men med lite varsamhet. Det kallas för känsloargument och kan klassas som ett argumentationsfel. Man anspelar på känslor och relaterbart snarare än någonting som är objektiv fakta. Jag skulle inte använda enbart känslor som argument, men det är definitivt någonting som kan ge andra, mer faktabaserade argument mer tyngd och en ökad relaterbarhet/förståelse hos eventuella åhörare.


Even boys have something to say if you listen long enough

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
0

Svar till pussgurka123 [Gå till post]:
Anekdotisk bevisföring är något man ska akta sig för i en debatt om man vill verka seriös. Men som Apan säger så kan man använda det för att skapa en ökad förståelse.

Men som exempel om du till exempel säger att katter känns farliga bara för att när du var fem så blev du påhoppad och riven av en så funkar det inte alls bra i en debatt.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow


Forum » Livet » Skola & Jobb » Debatt!!!!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons