Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Föda barn i thailand svenska föräldrar

Skapad av yssa, tisdag 17/3 10:17 i Mellan Himmel och Jord

957
3 inlägg
6 poäng
yssa
Visningsbild
1 inlägg
0
Hej det är så att jag&min; sambo har en son på 4aår född i Svergie och nu väntar barn nummer 2 vi ska åka till thailand och vara där i 3månader det är tillåtet för mig att flyga men det finns risk att barnet kommer under dessa 3månader vi är i Thailand. Jag har inga problem i att föda där har alltid varit nöjd med sjukvården&kan; språket så väl att kan komunicera vid ev förlossning även pengar inget problem. Min fråga i det hela som jag ej fåtr något bra google svar på etersom jag och pappan är Svenska får vårat andra barn automtiskt thai medborgarskap om bebisen född i thailand.(även fast vi båda är SVoch båda har SV medborgarskap)eller blir det svensk medborgar skap? för om thai medborgarskap&räknas som thai då kommer det bli en jobbig sitution, som sagt hsr föröskt fått svar på frågan men alla google jag hittar handlar om att mamman/pappan är thailändskt och så är det inte i detta fallet.

Inget snack om cronoa-viruset tack!! endas svar på min fråga.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
32 Göteborg Administratör 2 389 inlägg Online
4

Svar till yssa [Gå till post]:
Jag är rädd att Hamsterpaj inte är rätt forum för din fråga.
Det känns mer som en fråga för Thailands ambassad eller svenska myndigheter.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

godis-apa
Visningsbild
P 27 Modereringsansvarig 3 931 inlägg
2

Svar till yssa [Gå till post]:
Barnet kommer få ett svenskt medborgarskap, oavsett var födseln sker så länge åtminstone en av föräldrarna är svensk medborgare. Det var lite krångligare regler före den 1 april 2015 - men eftersom det datumet sedan länge är passerat vore det tämligen märkligt om ert barn skulle anlända före detta datum :)

Såhär står det på migrationsverkets hemsida:
Svenskt medbor­gar­skap för barn födda efter 1 april 2015
Om ett barn är fött efter 1 april 2015 är han eller hon automatiskt svensk medborgare om någon av föräldrarna är svenska medborgare oavsett var barnet föds.

Ett barn som är fött efter 1 april 2015 får alltid svenskt medborgarskap om

*Någon av föräldrarna är svenska medborgare vid barnets födelse
*En avliden förälder till barnet var svensk medborgare vid sin död.

https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Bli-svensk-medborgare/Medborgarskap-for-barn/Automatiskt-medborgarskap.html

Lite mer information om vad som skall göras efter en eventuell födsel utomlands kan fås från skatteverket. Jag har saxat lite här och skickat med en länk till var texten är tagen från.
Visa spoiler
När ett barn föds utomlands kan du som förälder anmäla det till Skatteverket. Det gäller om du är eller har varit folkbokförd i Sverige.

Om du är svensk medborgare behöver du som vårdnadshavare också ansöka om förnamn och efternamn för barnet. Ansökan ska göras på blankett SKV 7750. Om barnet är fött i Danmark, Finland eller Norge ska du inte göra någon ansökan om namn. Skatteverket registrerar då namnet utifrån barnets födelsebevis.

Ansökan – Förnamn och efternamn (endast för barn födda utomlands (SKV 7750)
Du ska skicka med vidimerade kopior av:

födelsebevis för barnet. Födelsebeviset ska vara utfärdat av en behörig myndighet i födelselandet och innehålla uppgifter om barnets namn, födelsedatum, födelseort och föräldrar.
pass, för er föräldrar och för barnet (om barnet har ett pass)
förlossningsintyg eller graviditetsintyg
faderskapsbekräftelse eller faderskapsdom (om ni föräldrar inte är gifta med varandra när barnet föds)
vigselbevis.
Att vidimera betyder att en person (någon annan än du själv) intygar att en kopia stämmer överens med handlingen i original. Personen ska skriva på kopian att den stämmer överens med originalet (exempel: ”jag intygar att kopian stämmer överens med originalet” eller "vidimeras"). Personen ska också skriva sin namnteckning på kopian, sitt namnförtydligande och telefonnummer, inklusive landsnummer. Den vidimerade kopian ska skickas med post till Skatteverket.

Skicka alla handlingar med post till:
Skatteverket Folkbokföringen
Nipan 163
SE-881 52 Sollefteå
Sverige – Suède

Läs mer om de regler som gäller för barns förnamn och efternamn
Ansöka om svenskt pass
På en svensk ambassad utomlands eller hos Polisen i Sverige kan du som vårdnadshavare ansöka om pass för barnet. Det gäller om barnet är svensk medborgare. I samband med passansökan kan du också ansöka om namn för barnet.

Du behöver normalt inte registrera barnet hos Skatteverket innan du gör passansökan hos ambassaden eller Polisen. Om barnet inte är registrerat hos Skatteverket, ta med dig tidigare uppräknade handlingar vid passansökan.

Information om svenska ambassader och konsulatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Hur registreras barnet i folkbokföringen?
Ett barn som föds utomlands ska normalt inte folkbokföras från födelsen och får därför inget personnummer. Barnet kan istället registreras som en relation till dig som förälder i folkbokföringen. Det gäller om relationen är styrkt (med de handlingar som räknats upp i punktlistan) och om du som förälder är eller varit folkbokförd i Sverige.

Ett barn som senare flyttar till Sverige och ska bo här i ett år eller mer kan i de flesta fall bli folkbokfört och få ett personnummer.
https://www.skatteverket.se/privat/folkbokforing/nyblivenforalder.4.18e1b10334ebe8bc80005647.html?q=få+barn+utomlands


Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Mellan Himmel och Jord » Föda barn i thailand svenska föräldrar

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons