Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Bonniers medieägande - ett hot mot demokratin?

Skapad av Borttagen, 2016-02-27 06:44 i Film & Kultur

6 734
15 inlägg
2 poäng
Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
-1
Hittade ett examensarbete i journalistik om att nästan all media och tidningar i Sverige har samma ägare dvs familjen Bonniers. Tycker ni det är ett hot mot demokratin att all media ägs av samma personer? Det borde bli en väldigt vinklad ensidig nyhetsrapportering där endast en åsikt drivs fram.

Sarah Goodband "Bonniers medieägande - ett hot mot demokratin?", Journalistik och multimedia, C-uppsats Journalistik VT-05, Södertörns Högskola

http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:16336/FULLTEXT01.pdf

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

SnelHest
Visningsbild
P 31 Täby Hjälte 2 200 inlägg
0

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Självklart ett hot mot demokratin, det vet dem om mycket väl.
Därav är Bonnier och Schibsteds journalister väldigt snabba med att peka ut och stämpla all alternativ media som rasistisk eller rysk propaganda (mer vanligt de senaste åren). Dagens mainstream-media är kulturmarxistisk med en väldigt smal åsiktskorridor. Kan tipsa dig om att lyssna på några av Granskning Sveriges klipp där journalister och politiker blir ställda mot väggen.

Granskning Sverige:
https://www.youtube.com/channel/UCaZN7MS2Wv7ZR5fwxu-gh0g

Vilka som äger vad:
http://mediakoll.blogspot.se/2005/03/vem-ger-medierna.html

Lyd

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
0
Svar till SnelHest [Gå till post]:
I slutanalysen av examensarbetet verkar det som de flesta partier utom Socialdemokraterna och Moderaterna ser det som ett hot mot demokratin. Socialdemokraterna ser det som positivt då massmedia i Sverige gynnar deras politiska agenda. Moderaterna ser det som positivt då allt för dem handlar om pengar och att företag ska få göra hur de vill.

10.1 Bonniers medieägande - ett hot mot demokratin?
Det finns skillnader i åsikterna hos de intervjuade när det gäller frågan om
mediekoncentrationen i Sverige skulle vara ett hot mot demokratin. Dinamarca (v) anser att när mediamakten koncentreras till några få är det självklart problematiskt ur ett demokratiskt perspektiv. Fridolin (mp), Kihlström (kd) och Sellén (c) instämmer med henne. Hulthén (JF) håller också med. Hon anser att den ökande massmediekoncentrationen via ägandekoncentrationen är av ondo av just demokratiska skäl. Krantz (fp) nämner avskaffandet av radio- och TV-monopolen som något positivt och istället bra för demokratin.
Jag har sett en del av Granskning Sverige tycker det är bra att de ifrågasätter medias lögner som när de kallade våldtäktsmännen på finlandsfärjan för "svenskar" när det i själva verket var asylsökande.

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
0
Undrar vad familjen Bonniers egentligen har för politisk agenda då deras samtliga dagstidningar ständigt ljuger och undanhåller uppgifter så fort det gäller invandringspolitiken. Familjen Bonniers måste vara kommunister/sossar och använder sin mediala makt för att bedriva politisk propaganda.

Familjen Bonniers, Aschberg och Schibsted måste äga minst 90% av Sveriges massmedia tillsammans. Robert Aschberg är kommunist och driver ett antal vänsterextrema organisationer bland annat underrättelsetjänsten Expo som åsiktsregistrerar svenskar som är emot invandringspolitiken.

Robert Aschberg kom under tidigt sjuttiotal hem från USA där han studerat, eftersom fadern var gästforskare. Orsaken till att han lämnade USA skall ha varit att han blivit avstängd från skolan då han vägrade klippa sig. I Sverige blev han under gymnasietiden medlem i Bromma FNL-grupp (tillsammans med bland andra Stina Dabrowski). Aschberg valde senare, likt sin farfar Olof Aschberg, att engagera sig för kommunismen. Han blev aktiv maoist i Sveriges kommunistiska parti (SKP) där han arbetade på Oktoberförlaget i Göteborg och ansvarade för skivutgivningen.

På senare år har Aschberg engagerat sig politiskt i invandringsfrågan. I Expressen har han bland annat uppmanat människor att inte rösta på Sverigedemokraterna med motiveringen "en röst på sd är en röst på brottslingar". Robert Aschberg är också styrelseledamot för tidskriften Expo, som skriver om ämnen som främlingsfientlighet och homofobi. Enligt Aschberg startades Expo "för att få stopp på våldet och de antidemokratiska krafterna". För sitt engagemang i invandringsfrågan har han även mottagit ett stipendium från stiftelsen Artister mot nazister.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Robert_Aschberg
http://sv.metapedia.org/w/Expo
Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
0
Info om Robert Aschbergs farfar Olof Aschberg som också var kommunist:

Olof Aschberg, ursprungligen Asch, född den 22 juli 1877 i Stockholm, död den 21 april 1960, var en svensk bankir. Aschberg sympatiserade med den kommunistiska rörelsen och hjälpte till att förmedla ekonomiska medel till bolsjevikerna i Ryssland. Han fick av den anledningen smeknamnet Den röde bankiren. Genom kontakterna tog han emot runt 500 ton konfiskerat guld under åren 1917-1921. Det smältes om i Stockholm varvid de tsarryska insignierna ersattes med svenska, vilket omöjliggjorde spårning. Han deltog även i försäljningen av tsarryska juveler på auktionshus runt om i Europa. Genom sina goda affärsförbindelser med Sovjetunionen grundade han Ryska handelsbanken i Moskva 1921. Åren 1922-1924 var han chef för den sovjetiska banken Ruskombank.

1933 donerade Aschberg över 200 ryska ikoner till Nationalmuseum. Han hade fått ikonerna av den kommunistiska regimen efter deras förstörelse av kyrkor. Aschberg flyttade senare till Frankrike, men då Tyskland invaderade landet under andra världskriget och Aschberg var både jude och socialist flydde han 1940 med sin familj till USA.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Olof_Aschberg
SnelHest
Visningsbild
P 31 Täby Hjälte 2 200 inlägg
1
Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Bonnierfamiljen, Schibsted, kommunister i Ryssland och annat patos har vad gemensamt? Jo de är judar. De följer bara sionisternas agenda direktimporterad från Israel+USA.Tillägg av SnelHest 2016-02-28 21:07

Sen att Expo ofta sägs vara någon slags "expert" på sakpolitiska frågor är skrattretande när det är bevisat att de har samarbetat med våldsbejakande-vänstern: Revolutionära Fronten.

Lyd

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
0

Svar till SnelHest [Gå till post]:
Och den media som inte kontrolleras av Bonniers och Aschberg med flera så är det bara SVT och SR kvar och den är ju statskontrollerad där Socialdemokraterna utser vem som ska vara chef. Riktiga diktaturfasoner!

SnelHest
Visningsbild
P 31 Täby Hjälte 2 200 inlägg
0

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Ja, sen är de flesta på SVT och SR också kommunister då de inte tar avstånd från kommunism och alla folkmord i dess namn.

Lyd

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till SnelHest [Gå till post]: Japp det är därför de aldrig informerar om socialisters massmord på sina egna befolkningar:

20 miljoner i Sovjetunionen
65 miljoner i Folkrepubliken Kina
2 miljoner i Nordkorea
2 miljoner i Kambodja
1 miljon i Vietnam
1 miljon i de östeuropeiska kommuniststaterna
150 000 i Latinamerika
1,7 miljoner i Afrika
1,5 miljoner i Afghanistan
Tiotusentals döda i länder där kommunisterna inte kom till makten


https://sv.wikipedia.org/wiki/Kommunismens_svarta_bok
http://sv.metapedia.org/w/Kommunismens_brott_mot_mänskligheten
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Book_of_Communism

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
2
Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Inget kan hota yttrandefriheten förutom regeringen själv eller om människor ta till våld och hot.

Bonniers faller inte in här.

Lennon

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
0

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Det där är antalet döda som kommunismen stått bakom och inte socialismen.

Lennon

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
0
Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Om man använder sitt åsiktsmonopol på massmedia till att driva en politisk agenda och dessutom sprider lögner/myter och hetsar till våld mot oliktänkande är det absolut ett hot mot demokratin. Är det några som attackerar/hotar sina motståndare så är det vänsterextremister eller "autonoma" som de så fint kallas i Bonnier-median. Kolla på "Det goda våldet - Uppdrag Granskning". Det är just Bonnier-medians uthängningar av invandringskritiker som gör de sedan blir attackerade.
Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Sovjet-unionen förkortades USSR = The Union of Soviet Socialist Republics, eller med ryska tecken CCCP = Сою́з Сове́тских Социалисти́ческих Респу́блик. Kommunist är snarare ett skällsord för socialist precis som nazist är ett skällsord för national-socialist. Just det, nazisterna kallade sig också för socialister och såg sig som vänster, därav att flaggans bakgrund var röd.

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
0

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
bara för att man är en socialist så behöver inte det betyda att man stödjer det som förfäderna gjort eftersom socialism är en idiology och är ingen grupp. Dessutom så blir man automatiskt inte någon kommunist eller en annan form av ond människa om man tar del av socialistiska politik.

Lennon

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
1

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Nej, du blir ingen ond människa förrän du begår onda handlingar. Men då socialister är världens värsta massmördare vill man då bli förknippad med dem? Säg att du vill ha välfärdssamhälle måste du då kalla dig "socialist"? Jag vill ha ett välfärdssamhälle och tycker det borde vara lika olagligt att dela in människor i olika samhällsklasser som att dela in människor i olika raser.

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
0
Bonniers media-imperium är rätt stort:

Bonnier AB eller Bonnierkoncernen är ett familjeägt mediekonglomerat med sin bas i Sverige. Koncernen har sin bakgrund i Albert Bonniers Förlag som grundades av Albert Bonnier 1837, och ägandet ligger alltjämt hos medlemmar ur släkten Bonnier.

Bonnierkoncernen har idag verksamhet i 16 länder med tonvikt på norra Europa, och innefattar i dagsläget cirka 175 företag. Bland dessa märks Dagens Nyheter, Expressen, Dagens Industri, Bonnier Tidskrifter, Svensk Filmindustri, TV4-Gruppen och MTV Oy.


https://sv.wikipedia.org/wiki/Bonnierkoncernen

Bland de svenska dagstidningarna är bl.a. City Malmö Lund, Dagens industri, Dagens Nyheter, Expressen, Göteborgs-Tidningen, Kvällsposten och Sydsvenskan.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Bonnier_Newspapers

Om familjen Bonniers härkomst:

Bonnier (även Bonniers) är en svensk släkt av judiskt ursprung vars medlemmar sedan början av 1800-talet har varit verksamma som bokhandlare, bokförläggare och sedermera även bland annat inom tidskrifter, andra massmedia, universitet och förvaltning.

Släkten kom under 1700-talet till Dresden från Böhmen. Namnet Bonnier antogs av Gerhard Bonnier efter flytten 1801 till Danmark, där han började verka som bokhandlare. Hans tre söner flyttade sedermera till Sverige.


https://sv.wikipedia.org/wiki/Bonnier_(släkt)

Forum » Fritid » Film & Kultur » Bonniers medieägande - ett hot mot demokratin? 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons