Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Varför går jag inte ner i vikt?

Skapad av johni93, 2014-03-31 10:32 i Mat & träning

5 556
22 inlägg
1 poäng
Sex och blandat
johni93
Visningsbild
27 Legend 13 inlägg
0
Jag tränar 5 gånger i veckan (då på gymmet i form av pass så som aerobics, dans och styrka) Jag äter absolut mycket mindre än vad jag gör av med på en dag, detta vet jag i och med att jag väger och mäter all mat jag äter. Jag äter i princip inga kolhydrater, jag äter broccoli och blomkål istället för ris, potatis, pasta och så vidare. Jag har börjat baka i princip allt från grunden - jag gör bröd på pofiber, fiberhusk, ägg, olivolja, kryddor och bakpulver. Jag använder aldrig exempelvis tacomix då jag vet att det innehåller en massa socker, istället använder jag chili, örter, små mängder salt, peppar och sådant. Jag räknar kalorier genom en app för att ha exakt koll på vad jag trycker i mig på en dag och jag slarvar aldrig. Jag äter regelbundna små måltider för att hålla igång förbränningen.

Jag har alltid tidigare haft mycket lätt för att gå ner i vikt och jag funderar på om det är just detta som gjort det svårare för mig, kanske har jag "chockat" kroppen för många gånger för att den ska vilja reagera längre? Jag väger i nuläget mycket mer än vad jag någonsin gjort tidigare och finner det därför mycket konstigt att jag fått svårare för att gå ner i vikt, trots att jag sen några månader tillbaka har varit mer aktiv och noggrann med min kost än någon gång tidigare.

Jag är medveten om att muskler väger mer än fett och att jag förmodligen har gått upp i vikt samtidigt som jag tappat fett pga min styrketräning, men jag kan då tillägga att jag inte heller ser några som helst resultat - vilket jag borde ha gjort om jag skulle ha förlorat fett och ersatt det med muskelmassa.

Vad jag har förstått så ska det bli svårare att bli av med fett efter det att man blivit 20 år, men jag ska väl ändå inte behöva ligga 8000kalorier i underskott för att tappa lite vikt

Är det någon kunnig person som har något tips på hur jag ska gå tillväga för att tappa mina kilon? Vad som kan vara fel/vad jag gör fel?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

wigra
Visningsbild
P 24 Gnesta Hjälte 790 inlägg
0

Svar till johni93 [Gå till post]:
Hur mycket väger du och vad vill du gå ner till?

there is no spoon...

holagiirl
Visningsbild
F 24 Legend 9 inlägg
-1
du bygger ju muskler så du går ju inte ner i vikt då. spring löpträna och spinningcykel i 4 veckor så ser du att du kommer gå ner i vikt ! ;) ät mindre

se de på ett bra sätt :D

MrTorture
Visningsbild
P Kode Hjälte 1 106 inlägg
1
olivolja innehåller rätt mkt kalorier bara så du tänker på det. typ 850kcal / 1dl.

ge fan i ägg. 1 ägg innehåller dagligt intag utav de skadliga kolesterolet (LDL) (ägg-gulan är boven…)

men som tidigare sa. vad väger du och hur mkt äter du?

Jag väger väl 100kilo (senaste jag kollade för 2 månader sedan) och försöker leva på 1300kcal /dag med lite fusk då o då. jag går ner i storlek i alla fall utan att göra ett piss vill jag säga. du kanske gör något fel?

Racing <3

fridisen
Visningsbild
F 28 Göteborg Legend 37 inlägg
-1
Skit i att räkna kalorier och sånt där .

Använd de sunda förnuftet. Ät minst 4 bra mål om dagen, mycket protein och mindre kolhydrater, fyll ut med grönsaker.
Kör mycket cardio eftersom de är det som förbränner..
Vill du främst förbränna fett ska du ligga på en nivå när du tränar på ca 60 % av din maxpuls. Annars går kroppen in och jobbar för att stärka andra saker i kroppen främst än att förbränna.
Powerwalk är min favorit. Man kan hålla på länge och man lyckas ändå få upp pulsen . Kör intervaller osv.

Äta mindre kan vara en av orsakerna till att du inte går ner.
Kroppen behöver framför allt fett för att kunna hjälpa till med förbränningen så avokado är något som är bra att lägga till i varje måltid och dra in på dåliga fettet.
äter man mindre lägger ofta kroppen på sparläge ist för att förhindra ev. svält.

Fuck it, im young

Baal
Visningsbild
P Legend 634 inlägg
2

Svar till MrTorture [Gå till post]:


Fast hur mycket olivolja har man i maten? 1 matsked för flera portioner?

Sen att ägg-gulan är bullshit.. http://traningslara.se/agg-ett-fantastiskt-livsmedel/ läs! Snarare the shit man ska äta varje morgon:)
johni93
Visningsbild
27 Legend 13 inlägg
Trådskapare
0
Jag väger ca 70, är 173 cm lång och jag vill gå ner till 58 kg - som jag vägde förut.

Det var när jag struntade i att räkna kalorier som jag lade på mig dom 12 kilo som jag nu vill bli av med. Äter extremt mycket grönsaker redan och ägg äter jag ingen större mängd av heller, brukar även ta bort 2 äggulor (av fyra ägg) när jag gör det brödet som jag tidigare pratade om. Dock så känner jag inte att det är något jag kan sluta äta eftersom att jag ju måste få i mig NÅGOT för att inte hamna i svältläge.. Samma sak gäller olivoljan som jag använder mig ytterst lite av, skulle jag ta bort det så skulle jag i princip leva på vatten, vitaminer, mineraler och proteiner.... Låter väl inte så ultimat?

Jag har t o m provat det extrema (heheh... behöver inte bli uppläxad eftersom jag redan har slutat med det sen en lång tid tillbaka) att leva på enbart pulver + vatten och inte ens då gick jag ner i vikt. Höll på med det mycket längre än vad som rekommenderas. Är också efter det som jag har fått så svårt för att gå ner i vikt. Det är som att min kropp nöjer sig med färre kalorier för att lägga på sig fett efter det?

Jag bygger muskler men håller även på med en hel del kondition, styrka är bara en liten del av de passen jag kör.. Hade jag dessutom tappat 12 kg fett och ersatt detta med 12 kg muskler så hade jag nog sett det i spegeln ;)

Kan nog inte äta så mycket mindre...... Gör jag det så får jag lägga av med träningen eftersom jag aldrig skulle orka mig igenom dagarna om jag åt mindre. Mina tallrikar består av 75% grönsaker och 25% kött - typ.

Något tips på vad man kan ha till avokado? har hittills aldrig lyckats få i mig det utan att få kväljningar.
johni93
Visningsbild
27 Legend 13 inlägg
Trådskapare
0
wait, jag vill inte alls gå ner till 58 i och med att jag vill ha mer muskler än vad jag hade på den tiden. Jag vet inte vart jag vill hamna, jag vet bara att jag vill ersätta en stor del av mitt fett med muskler... ^^
holagiirl
Visningsbild
F 24 Legend 9 inlägg
-1

Svar till johni93 [Gå till post]:


öhh jag är 167 och väger 63 kg. de ör normalt men då har jag inga muskler hellre ! tänk på att du är lång inte normalt att väga 58 kg dååå :P

se de på ett bra sätt :D

Baal
Visningsbild
P Legend 634 inlägg
0
Svar till johni93 [Gå till post]:


Du kan ju testa att fasta? Kroppen är ju faktiskt gjord för att fasta. Testade 16:8 ett tag och fick mindre fett men mer muskler. Dock så var de svårt att få mig det jag behövde eftersom aptiten blev mindre. Men man lär faktiskt kroppen att ta emot under 8 timmar sen bränna fet under 16 timmar samtidigt som organen får vila. Vill man leva längre och gynna celldelning så ska man man ju festa. Problemet för mig var att jag tappa för snabbt eftersom jag hade svårt att äta så mkt som jag behövde. Så de funkar ju säkert väldigt bra på folk som inte har hög ämnesomsättning och inte tränar.
Paradox
Visningsbild
P 28 Göteborg Hjälte 3 850 inlägg
2

Svar till fridisen [Gå till post]:
Varför ska man skita i att räkna kalorier om det är det säkraste sättet att veta att man faktiskt ligger på ett tillräckligt underskott?

Snutte.

fridisen
Visningsbild
F 28 Göteborg Legend 37 inlägg
0

Svar till Paradox [Gå till post]:
Klart du kan räkna , men man behöver inte. Räknar man kalorier är det bra att vara påläst och veta vad det är du stoppar i dig inte bara hur mycket. Många stirrar sig blind på siffror och går ändå inte ner / upp i vikt.
De ja menar är att kroppen behöver precis som hela människan i sig , rutin, och mat xantal ggr per dag är bättre för kroppen och du kommer med större säkerhet gå ner i vikt än om du räknar kalorier och stoppar i dig fel mat för att du enbart läst antal kalorier.
Räknade själv kalorier när ja tränade extremt mycket , men orkar man inte läsa på om kost osv. så är de bättre att bara äta vad man vill på bestämda tider och alltid vara mätt, då förhindrar man sötsug och att småäta . :)

Fuck it, im young

superawesome
Visningsbild
Legend 29 inlägg
0
Du bygger inte muskler lika snabbt som du går ner i vikt. Aldrig.

Ingen status

Paradox
Visningsbild
P 28 Göteborg Hjälte 3 850 inlägg
0

Svar till fridisen [Gå till post]:
Räknar man på ett kaloriunderskott så går man ner i vikt; end of story. Det du äter behöver inte vara nyttigt för det, och äter man dåligt kan det vara svårare att hålla sin kaloribudget (som du nämner med sötsug etc.), men så länge man håller sina siffror korrekta så går man ner i vikt, vilket var poängen med tråden.
Om man nu inte räknar, men ändå bara blint får rekommendationen: "ät 4 ordentliga mål om dagen", hur lätt blir det då att gå ner? Jag tvivlar på att någon som inte vet vad som är bra och vad som är dåligt skulle klara av att gå ner i vikt med sådana kostråd.

Snutte.

johni93
Visningsbild
27 Legend 13 inlägg
Trådskapare
0
Jo jag är lite längre men var ändå som mest nöjd med min kropp när jag vägde 58.

Att bygga upp muskler bör ta längre tid ja - dock så verkar det ju inte stämma på mig då jag inte verkar kunna tappa fettmassa över huvud taget på flera månaders tid, under den tiden lär jag däremot ha - eller skulle i alla fall ha kunnat bygga upp en del muskler.

Jag pratar inte heller om att bygga upp muskler på samma tid som jag förlorar fett, när jag pratar om muskler så menar jag självklart på sikt, jag är inte någon periodare som provar något en månad och ger upp. Mitt slutgiltiga mål är att väga en del - kanske t o m så mycket som jag väger nu fast då ska det vara vikten från muskler och inte från fett som det är i dagsläget. Mitt kortsiktiga mål är att bli av med en del fett eftersom att jag inte klarar av att se mig själv, som det är nu.

Jag har tidigare varit i fin form - problemet är att min kropp VÄGRAR komma tillbaka.. Jag vet egentligen hur man gör, det gäller ju att få i sig mindre kalorier än vad man gör av med på en dag - problemet är att min kropp verkar trotsa öh... naturens lagar och jag förstår inte vad det beror på.
SalaMAD
Visningsbild
P 30 Kändis 181 inlägg
0

Svar till johni93 [Gå till post]:
Om du nu räknar kalorier så kan det säkert vara intressant att veta hur mycket kalorier du äter på en dag.

When you see it, brix will fall

johni93
Visningsbild
27 Legend 13 inlägg
Trådskapare
0
förut låg jag på 1300, men har gått ner till 1000 för att det aldrig händer något..
Baal
Visningsbild
P Legend 634 inlägg
-1

Svar till johni93 [Gå till post]:


En sak jag inte förstår med människor som dig är att ni inte verkar ha googlat era problem? Du tror inte det finns väldigt mycket information om viktnedgång och vad man bör göra när man stannar, vad man gör för fel osv. Istället gör ni en tråd och väntar på svar? Finns ju massor av sidor där folk som jobbar inom ämnet skriver.
johni93
Visningsbild
27 Legend 13 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Baal [Gå till post]:
Jag har googlat mina problem, hade jag inte googlat så hade jag förmodligen inte vetat ett skit om att gå ner i vikt. Problemet är att man läser samma sak överallt, "går du inte ner i vikt så ligger du inte på ett kaloriunderskott" vilket INTE riktigt är det svaret jag söker. Är inte syftet med forum att man ska kunna ställa frågor och diskutera?


Baal
Visningsbild
P Legend 634 inlägg
0
Svar till johni93 [Gå till post]:


Är de det enda du har fått fram?

googlade ''orsaker till att man inte går ner i vikt''
fann då http://kurera.se/atta-orsaker-till-varfor-du-inte-gar-ned-i-vikt/

Finns ju lite fler orsaker än så.

Du kan ju rent av konditionsträna för mycket.

Sover för lite och stressar för mycket.

Gör man fel på vissa punkter så kan kroppen låsa sig själv så att den går i ett läge där den sänker sin ämnesomsättning. Sänker man intaget så kommer man ju för eller senare ändå gå ner i vikt även om det inte är optimalt.


Sen ang pass som du tränar så är dessa inte speciellt optimala för styrketräning. Vilka brudar är det som får snyggast kroppar? De som går på pass eller lyfter skrot som killarna? Alla dessa som tränar inom fitness, bikini fitness osv kör ju frivikter och tungt blandat med konditionsträning kanske 2 gånger i veckan då de kör intervaller främst.
Tunga knäböj, marklyft, chins, bänkpress osv bränner ju oerhört mycket energi och höjer ämnesomsättningen rejält.
johni93
Visningsbild
27 Legend 13 inlägg
Trådskapare
0
Som sagt, jag tränar styrka också, det skrev jag ju tidigare. Jag skrev att jag går på pass så som aerobics, dans _och styrka_

För övrigt så tycker jag att dansare överlag har väldigt snygga kroppar och vad jag vet så lyfter dom inte? Nu har jag ju som sagt valt att köra med vikter men att säga att de som lyfter har snyggast kroppar stämmer ju inte över huvud taget, speciellt inte under den tiden som de inte deffar.
johni93
Visningsbild
27 Legend 13 inlägg
Trådskapare
0
Jo, jag har hittat ungefär samma saker dock så ser jag inte det logiska i att man inte tappar vikt på flera månader bara för att man inte sover. Har man inget i magen så måste kroppen hämta energi någonstans ifrån vilket den först gör i lever, muskler och fett, vilket gör det ganska orimligt att jag inte har gått ner i vikt på flera månader.


Forum » Fritid » Mat & träning » Varför går jag inte ner i vikt? 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons