Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Moped startar inte

Skapad av razzia123, 2013-07-27 01:44 i Motor

6 220
10 inlägg
2 poäng
razzia123
Visningsbild
Hjälte 44 inlägg
0
har haft problem med avgas läckage en längre period och idag fixade jag det och när jag satte på röret vägrar mopeden starta. jag har kollat så det har gnista den har bensin, luft och komp men förstår inte varför mopeden inte startar.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

skrotnisse
Visningsbild
P 30 Härnösand Hjälte 967 inlägg
0
testat startgas?

Vi hatar varandra min best och jag men den ene är fast i den andres tag. En dysfunktionell symbios som leder till att vi båda förgås

Qiewins
Visningsbild
P 28 Hjälte 499 inlägg
0

Svar till razzia123 [Gå till post]:
Startmotorn kanske är knasig? :s

Inte lite te, mycket te.

FantaaZtique
Visningsbild
P 26 Östersund Skrotlyftande Motormekare 2 031 inlägg
1
Det underlättar om du skriver var det är för moped. Men om du har en manuell bensinkran så kolla om den är på.
Töm förgasaren på bensin, sen kicka några gånger och se om den får bensin till att börja med.

/mute keinanen

castiel
Visningsbild
P 27 Hjälte 89 inlägg
-1
Kolla upp tändstiftet.

Ingen status

goldving
Visningsbild
P 28 Tungelsta Hjälte 1 589 inlägg
0

Svar till nisseponken [Gå till post]:
Helst aldrig startgas på en tvåtaktare...


Kan säga som tidigare nämnt med soppakran, kolla stiftet (färg och gnista), förgasaren (finns det bensin i koppen, har flottören hängt sig). Kontrollera bensinfiltret som sitter i botten på tanken och ev. på slangen från tanken som går in i förgasaren, töm tanken (gammal soppa = hartser som liknar vitt smörja som har en tendens att sätta sig på mindre bra ställen). Prova även att starta utan luftfilter. Dessa kontroller brukar göra guld.

ALLT fungerar med vilja, våld, vaselin och silvertejp!

skrotnisse
Visningsbild
P 30 Härnösand Hjälte 967 inlägg
0

Svar till goldving [Gå till post]:
vi använder en form av startgas på tävlingsmopederna, det funkar hur bra som helst.


Vi hatar varandra min best och jag men den ene är fast i den andres tag. En dysfunktionell symbios som leder till att vi båda förgås

skidoo
Visningsbild
P 24 Hjälte 6 inlägg
0

Svar till razzia123 [Gå till post]:
Kolla krysskil har haft två moppar som krysskilen vart utsliten på vilket i sin tur gjorde att den fick fel tändning ena fick jag köpa nytt vevparti till för att det även blivit utslitet pga utsliten krysskil. Sen kan du kolla om tändningen står rätt genom att googla "ställa tändning moppe". Om inte det funkar testa att ta av avgasröret helt och startar den då så är det kanske ett för litet rör.

YoungTony
Visningsbild
P 32 Kungälv Hjälte 2 794 inlägg
2

Svar till goldving [Gå till post]:
Lägg av! så länge han inte på något vänster skulle tankat med startgas så är det lugnt...Att sprejja in startgas påverkar inte det minsta på en moped som varit igång det senaste halvåret, om det skulle var en moped som var helt osmörjd och inte varit igång på 15 år så skulle det varit en helt annan grejj...

Ingen status

goldving
Visningsbild
P 28 Tungelsta Hjälte 1 589 inlägg
0

Svar till RuttenKondom [Gå till post]:
Skulle bara göra det i akuta nödfall. Startgasen är mycket mer lättantändligt än vanlig bensin och kan antändas innan kolven nått sitt högsta läge, vilket verkligen inte är bra för varken kolv eller vev.. Sedan är det ett väldigt tunt lager olja, nästan som en hinna i cylindern som startgasen förstör i och med antändandet. Utan denna hinna ökar slitaget en hel del och det återfås heller inte direkt när användandet av vanlig blandad bensin börjar igen.

Men om han nu vill starta sin moppe med ett medel som är mindre smörjande än helt vanlig 95 okt. bensin så är det väl hans val. Tänker bara på det bästa för han och hans plånbok när han får kompsläpp tidigare än väntat.

ALLT fungerar med vilja, våld, vaselin och silvertejp!


Forum » Fritid » Motor » Moped startar inte

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons