Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Råka tanka mopeden e85 istället för 95

Skapad av Dexu, 2020-02-06 17:19 i Motor

6 892
7 inlägg
0 poäng
Dexu
Visningsbild
Veteran 2 inlägg
0
Råkade tanka fel nu imorse där jag tankade e85 ist för 95, fick igång den och körde en rejäl bit tills den dog. Därefter tömde jag tanken och tankade 95. Fick igång men den dör lika snabbt efter ett tag. Vad borde jag göra i detta fallet?

Yiying yy50qt6a är modellen I detta fallet.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Rockie
Visningsbild
24 Veteran 11 inlägg
0

Svar till Dexu [Gå till post]: Tyvärr är finns det ingen enkel åtgärd, en bensinbil skadas av etanol. Beställ en bärgare och ta bilen till närmaste verkstad, tanken måste tömmas omgående eftersom skadan blir värre ju längre man väntar. Det är både gummimetaller och motorn som tar skada och det kan bli riktigt dyrt om etanolen får ligga kvar i systemet. Du är inte den första som gjort det här misstaget så gräm dig inte för mycket utan se till att låta tömma tanken omgående och låt någon titta över bilen så du ser hur illa det är. Jag säger det igen, vänta inte utan se till att ordna det omgående.

Dexu
Visningsbild
Veteran 2 inlägg
Trådskapare
0
Menade moppen... är ny i denna sidan


Tillägg av Guud 2020-02-06 18:27

Jag har rättat till allt!

Rockie
Visningsbild
24 Veteran 11 inlägg
0

Svar till Dexu [Gå till post]:
Ok, töm moppen på varenda droppe, plocka i sär, torka upp. Sedan får du se vilka delar som funkar och inte funkar. Jag har inte riktigt koll på hur känslig mopederna är men jag antar att etanol reagerar på samma sätt med metall i motorn som hos bilar. Men det kan hända att det är lättare att fixa på en moppe.

Niska
Visningsbild
P 29 Hjälte 1 935 inlägg
0
Tror det är rätt lungt faktiskt. Töm tanken, byt bränslefilter och försök tömma slangarna så gått det går, i med vanlig 95 oktanig, eller kanske slå på stort med 98 oktanig den här tanken! I abslout värsta fall så kan packningar har torkat ut men borde inte vara någon större fara om det inte legat i månader.

Skäms på mig för att hänga här för lite!


Forum » Fritid » Motor » Råka tanka mopeden e85 istället för 95

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons