Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Köpa instrument i e-butik?

Skapad av symphoni_nr39, 2019-11-10 15:59 i Musik

5 986
4 inlägg
1 poäng
symphoni_nr39
Visningsbild
19 Veteran 1 inlägg
0
hej!
Jag spelar i nuläget kornett, och har gjort det i 5 år. Jag är just nu 14, snart 15 år, och har bestämt mig för att jag vill byta till trumpet, som jag naturligt sätt redan kan spela, eftersom att trumpet och kornett kan ses som väldigt lika.

Men grejen är att jag har utvecklats ganska snabbt och spelar reden i en hyfsat bra musikkår, så jag vill inte köpa något jättebilligt, utan jag satsar på den dyrare/mellan prisklassen, och då en bättre trumpet. Jag har sparat och jobbat länge och har nu råd med en. Det enda felet är att det inte finns någon butik eller begagnat i närheten av där jag bor som säljer trumpet. Det närmaste skulle vara att åka till sthlm om jag ska köpa i butik, och det är 2,5 timmar bort.

så min fråga är; är det säkert att köpa en trumpet i e-butik?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
1
Svar till symphoni_nr39 [Gå till post]:
Det är absolut inga problem att köpa instrument på nätet. Kolla priser och recensioner bara. Använd gärna de större sajterna.
Kanske kolla pricerunner också.Tillägg av Guud 2019-11-10 17:19

Kan ju tillägga att jag beställt flera saker från https://www.thomann.de/se utan problem.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
Om något så har du i regel större konsumentskydd när du köper någonting på distans, så det ska inte vara några problem. Du har en lagskyddad ångerrätt på 14 dagar vid distansköp, så länge varan inte är specialtillverkad för dig, det är en resa eller liknande som har bestämda tidsperioder eller om varan är av en natur med korta förbrukningsdatum osv. Du har rätt att packa upp och undersöka varans egenskaper och funktion och kan även efter detta välja att returnera varan inom 14 dagar.

Du hittar mängder med information till lagen om distansavtal här, där du kan gräva ned dig med i vad det innefattar :)
https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/angerratt/

Kanske inte helt relaterat - men den här ökade ångerrätten, där man kan öppna och prova varan är en av anledningarna till varför många som köper datorskärmar enbart gör det över distans. Om det visar sig att skärmen tex har döda pixlar, men det är färre döda pixlar än vad tillverkarens pixelpolicy kräver för en retur kan varan alltid skickas tillbaka genom ångerrätten. Är produkten istället köpt genom en fysisk butik blir man här istället ofta nekad en retur och får finna sig i att ens nyköpta skärm har några döda pixlar.

Even boys have something to say if you listen long enough

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Wow, tungt inlägg riktat mot en 14åring ;D
Konsumentskydd känner jag inte är lika viktigt som att välja en seriös handlare.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow


Forum » Fritid » Musik » Köpa instrument i e-butik?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons