Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Piano-tabs?

Skapad av Borttagen, 2014-10-26 21:57 i Musik

3 639
8 inlägg
3 poäng
ImThePsycho
Visningsbild
P 29 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
0
Tjenare!

Jag håller på att lära mig spela piano på egen hand, the thing is att jag inte kan läsa noter. Jag har försökt lära mig men blir bara frustrerad.

Jag spelar i nuläget på en enklare nivå och undrar om det finns någon bra hemsida med "tabs" för piano? (som då istället visar vilka tangenter jag ska lägga fingrarna på istället för att visa noterna)

Har kollat på en hel del klipp på youtube men hade hellre velat kunna skriva ut det och ha det framför mig vid pianot än att behöva sitta vänd mot skärmen på datorn.

Tack på förhand!

Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

RobinJ24
Visningsbild
P 29 Kändis 2 inlägg
0
Menar du att tonerna skrivs ut (A B C osv)? Det tror jag inte finns.

Ingen status

ImThePsycho
Visningsbild
P 29 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
Trådskapare
0

Svar till RobinJ24 [Gå till post]:
Precis det jag menar, precis det jag inte hittar, precis det jag behöver. ._.

Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||

MrTorture
Visningsbild
P Kode Hjälte 1 106 inlägg
0
Jag skulle vilja tipsa om att kolla på youtube videos faktiskt. just för att lära sig spela vissa låtar, bara kolla vart dom sätter sina fingrar, sätt likadant. Jag spelar jätte mycket och använder aldrig noter längre, jag kan redan allt i ryggmärgen och lyssnar bara o spelar sedan. Jag vet inte hur mkt man förlorar på det men jag kan inte läsa noter alls längre, kan dock spela de mesta genom att bara lyssna mig fram.

pausa videon mellan varje not om du så vill och lär dig det utantill och bara lira på tills de låter rätt.

Tyvärr är de nog så att de flesta ställen på nätet inte erbjuder exakt de du söker. Du kan ju alltid ta gitarr tabs och bara räkna ut vad 4 på sträng 5 är för nog, så kan du skriva om allt själv men de tar ju lite tid, de finns nog bra guider på Google för att komma underfund med vilka strängar som är vilka toner sedan är de bara o räkna 1 halv ton ljusare per band och skriva ut de i ordning :)

Racing <3

Saarne
Visningsbild
P 28 Kändis 36 inlägg
1
När jag började lärde jag mig mycket av Furmanczyk.

http://www.youtube.com/channel/UCpzgTNTgQsR9YYsyOm3k3KQ

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Karlsson
Visningsbild
P 29 Arvika Hjälte 499 inlägg
2
Vet inte om något sådant program direkt. Men du kan enkelt göra om noter till "tabs" själv. Första linjen är E, första mellanrummet F, andra linjen G, andra mellanrummet A, och så vidare. Alla toner är C - D - E - F - G - A - B (eller H). Och det går runt så hela tiden på hela pianot. # är höjning och ♭ är sänkning. Höjningar uttalas -iss och sänkningar -ess. T.ex. höjt F = Fiss. Sänkt G = Gess. Fiss och Gess är för övrigt samma ton. Den svarta mellan F och G.

Annat bra:

Synthesia är ett bra program. Där kan du lägga in MIDI-filer så får du som ett "Guitar Hero" fast för piano. Du kan koppla in en MIDI-kontoller och verkligen spela på riktigt som om det "vore Guitar Hero", eller så kan du bara titta på och spela med, utan att koppla in något. Programmet är gratis, men det finns även en betalversion med utökad funktionalitet.
Synthesia hittar du här: http://www.synthesiagame.com/
En del goa MIDI-filer hittar du på http://www.cool-midi.com/ men det finns även tusen och åter tusen att hitta med en Google-sökning.

Jag har själv kodat en "piano app". Den är dock flera år gammal och suger hårt. Dock kan du enkelt kolla upp ackord i den vita boxen uppe till höger. Det kan vara händigt för dig! http://plypp.net/

Bokserien "Pianot/Ackorden och jag" kan vara nyttig för dig. Den är väldigt enkel att förstå och det går lätt att lära sig!
Ackorden och jag - Piano 1: http://www.musikskolan.se/sv/artiklar/ackorden-och-jag-piano-1.html
Pianot och jag 1: http://www.musikskolan.se/sv/artiklar/pianot-och-jag-1.html

Utöver det finns det många bra tutorials på YouTube. Dessa var för mig väldigt givande när jag började lära mig.

Lycka till!
btj
Visningsbild
P Kändis 191 inlägg
0
http://tabnabber.com/view_Tab.asp?tabID=12654&sArtist=Harry+Potter&sName=Harry+&+Hermione+(From+HP+and+the+Half-Blood+Prince)

Kan inte svara för kvaliten på tabsen men det verkar vara det du söker ^^ Länkade till nån harry potter låt bara som referens :p
Doug
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 inlägg
0

Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
Du kan alltid spela upp midi filer i synthesia! Det är som att spela guitar hero fast på piano :)


Forum » Fritid » Musik » Piano-tabs?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons