Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Viktor Fasth klipper till Mario Kempe

Skapad av Borttagen, 2011-09-20 22:45 i Sport

16 066
61 inlägg
0 poäng
Tjingsallad
Visningsbild
P 30 Lund Hjälte 10 405 inlägg
0

Svar till Linus_MFF [Gå till post]:
Men kNFMDSIPNFLJDK

Slagsmål har fortfarande inte med sporten att göra.

<--- Pro // Did i ask you what you thought you maggot?!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Neant
Visningsbild
Hjälte 766 inlägg
0

Svar till scarred [Gå till post]:

Gula kort kan du få i fotboll utan att det var med flit. Jag har ingenting emot att en hockeyspelare råkar tackla sin motståndare lite för hårt/fult så att det bryter mot reglerna - det är därför man har domare.

Däremot tycker jag att det är fel när en spelare bryter mot reglerna medvetet.


Cephalo
Visningsbild
P 29 Borlänge Hjälte 2 912 inlägg
0

Svar till Neant [Gå till post]:
Man råkar inte tackla en motståndare för hårt/fult.

Om du tycker det så borde du inte se på sport överhuvudtaget.

Eller?

Linus_MFF
Visningsbild
P 32 Staffanstorp Hjälte 2 035 inlägg
0

Svar till Tjingsallad [Gå till post]:
Nej, men slagsmål som huliganer håller på med, pågår inte heller på plan, som i hockey.
Det är slagsmål under orginaserade former, med regler osv man gör upp om innan, och dom utförs på avlägsen plats, så det handlar mer om att dom vill ha adrenalin-kickar utav det.

#KämpaShowan

MachtheGreat
Visningsbild
P 34 Jokkmokk Hjälte 17 740 inlägg
0
Slagsmål hör i allra högsta grad till sporten ishockey. Däremot inte på det här viset.

Ett slagsmål kan ändra en hel matchbild och bör nyttjas som ett strategiskt beslut inte som i Elitserien där några fjollor står och levererar rallarsvingar mot varandra för att den ene kallade den andre för scoterraggare i periodpausen.

I NHL ser man hur slagsmålen är av strategisk natur och folk hyrs in i lag i stort sett enbart för att kunna användas i de situationerna. Enbart en dåre som inte förstår sig på mentaliteten inom ishockey anser att ett slagsmål per automatik inte hör till sporten.

Som tidigare aktiv inom ishockey upp till AJ-nivå då jag själv användes för att starta slagsmål med motståndare så står jag fullt bakom den skaran som hävdar att det finns en strategisk poäng i att nyttja fighters.

Regelverken är skrivna i NHL (som de bör vara i Sverige) för att tillåta upp till tre fighter per individ och match innan matchstraff delas ut. Det är professionella fighters och skadorna är i stort sett obefintliga. Vad som ska ut ur ishockeyn är medvetna tacklingar i ryggen som faktiskt skadar folk, till skillnad från de ack så avskyvärda slagsmålen.

This place is death, reincarnated.

Neant
Visningsbild
Hjälte 766 inlägg
0
Svar till scarred [Gå till post]:

Klart man kan tackla folk på sätt som bryter mot reglerna utan att det är med flit? Eller påstår du att alla spelare är mänskliga datorer som kan räkna ut exakt vad som kommer att hända i en situation? Däremot råkar man inte slå en spelare i ansiktet.Svar till MachtheGreat [Gå till post]:

Slagsmål hör lika strategiskt till hockey som att invalidisera en spelare strategiskt. Varför skulle ett regelbrott vara okej i något läge?

Edit: Alltså, jag förstår ju givetvis att det finns en strategisk poäng i att bryta mot reglerna. Det är självklart. Men tänk dig samma sak i en annan sport? En tennisspelare som spöar skiten ur sin motståndare efter att han har förlorat en boll. Samma strategiska vinst skulle ju kunna uppnås i vilken sport som helst. När slutar det vara okej? Hockey? Fotboll? Tennis? Schack?

Enda anledningen till att det accepteras i hockey är att folk vant sig vid att hockeyspelare är testosteronfyllda idioter som inte kan hålla sig till sin egen sports regler.MachtheGreat
Visningsbild
P 34 Jokkmokk Hjälte 17 740 inlägg
0
Svar till Neant [Gå till post]:
Det är däremot väldigt sällan som en hockeyspelare blir skadad av en s.k. fajt (det är i stort sett obefintligt med nämnvärda skador). Detta p.g.a. att det är professionella herrar som vet exakt hur fajterna bör gå till (till skillnad från i exempelvis Sverige). I själva verket handlar det ju enbart om ett regelbrott som ev. kan få igång det egna laget eller få motståndarlaget ur balans. Om vi ska se till Sverige så går ju domarna t.o.m. in och bryter slagsmålen innan de ens påbörjats, så där talar vi ju inte ens om några egentliga fajter.

Jag skulle självklart inte vara för slagsmål inom ishockeyn om spelarna linkade av med brutna käkar efter var och varannan fajt.

This place is death, reincarnated.

Neant
Visningsbild
Hjälte 766 inlägg
0

Svar till MachtheGreat [Gå till post]:

Nej, fast det handlar ju inte om det liksom. Det handlar ju om att det i sporten finns regler som säger att man inte får slåss mot motståndarlagets spelare. Att då påstå att det "ingår" i sporten är för mig ett högst besynnerligt statement. Jag kan sträcka mig till att säga att regelbrott som begås av misstag "ingår" i sporten, eftersom de är en oundviklig konsekvens av att spelare gör sitt bästa i alla lägen.

Menar, jag håller med om att det vore fett trist att se på fotboll om alla spelare höll igen med sina tacklingar för att de var rädda att riskera ett gult kort. Däremot skulle jag inte tycka att fotboll blev trist om de medvetna påhoppen slutade.

Återigen, kan du tänka dig någon annan sport där det vore okej med sånt beteende? Jag kan verkligen se VM i schack framför mig - rysslands landslag består av nio riktigt jävla duktiga schackspelare, och Fedor Emelianenko.


MachtheGreat
Visningsbild
P 34 Jokkmokk Hjälte 17 740 inlägg
0
Svar till Neant [Gå till post]:
Visst, man begår ett medvetet regelbrott men det finns å andra sidan ingen nolltolerans mot just slagsmål. Som du själv påpekar så är det ju inte direkt så att man av misstag börjar puckla på varandra - då bör det ju rimligtvis ha införts en nolltolerans mot detta beteende ifall man nu inte ser aktionen som en del av sporten. Istället kan man tolka regelboken som att ett visst antal slagsmål per individ är tillåtna innan denne därmed är förbrukad för matchen.

Jag köper givetvis att det enbart handlar om en tradition som etsat sig fast inom ishockeyn men när det faktiskt går att tolka reglerna som att visst antal slagsmål är tillåtna och jag själv har personlig erfarenhet av vilken enorm strategisk påverkan det kan ha för en matchbild så skulle jag inte sträcka mig så långt som att hävda att slagsmål bör fördömas inom ishockey.

EDIT: Och nej, jag kan inte tänka mig någon annan sport på rak arm där jag finner slagsmål särskilt lockande, å andra sidan finner jag det inte särskilt horribelt att den tradition som gör sig gällandes inom hockeyn existerar. Ge oss 150 år av smärre slagsmål i amerikansk fotboll så kan det säkert integreras på något vis utan att vi behöver lida av en massa onödiga skador (inte för att jag tror att slagsmålets effekt är särskilt stor i en sport där de redan mosar varandra så känslorna rullar kullerbytta runt plan).

Tradition är inte på något vis ett argument för att ett beteendemönster är legitimt men i det explicita fallet med slagsmålen inom ishockeyn så tolkar jag det inte som något horribelt misstag. Sen är jag visserligen otroligt partisk och trångsynt gällandes just det här - men det får stå för mig.

This place is death, reincarnated.

MachtheGreat
Visningsbild
P 34 Jokkmokk Hjälte 17 740 inlägg
0
Sen ska ju tilläggas att det som skadar sporten ishockey är sån't beteende som Fasth ägnar sig åt. Denna typ av beteende kan säkerligen främjas rätt så rejält av att mentaliteten inom ishockeyn ser ut som den gör vilket är beklagligt.

This place is death, reincarnated.

Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0

Svar till MachtheGreat [Gå till post]:

Är det inte också så att i Amerika så är hockey även lite av en show för publiken? Publiken går på matcherna för att de vill se slagsmål och hårt spel så därför tillåts sånt mycket mer än i Sverige. Slagsmål drar helt enkelt publik till NHL matcherna medan vi i landet lagom alltid vill vara snälla hela tiden och man ska tycka att våld är fel.
Många i TV soffan, jag själv inkluderad, tycker att slagsmål och hårt spel är underhållande :)


MachtheGreat
Visningsbild
P 34 Jokkmokk Hjälte 17 740 inlägg
0

Svar till Salvator [Gå till post]:
I NHL är det i allra högsta grad en integrerad del av spelet, ja. Ungefär som en boxningsmatch som påbörjas med jämna mellanrum under matchens gång. Det är även därför som lagen anlitar professionella individer som främst är tänkta att leda dessa slagsmål.

Problematiken jag ser är främst när mentaliteten krockar med en handikappad syn på vilka som ska slåss och hur de ska slåss som i Elitserien där vanliga sportutövare ger varandra rallarsvingar utan att veta vad fan de håller på med.

This place is death, reincarnated.

Neant
Visningsbild
Hjälte 766 inlägg
0
Svar till MachtheGreat [Gå till post]:

Ser det snarare som att det av kulturella skäl inte går att få bort slagsmålen ur sporten utan att hockeyspelare och fans skulle bli förbannade. Man skademinimerar helt enkelt.

I och för sig kan man kanske säga att det (av just den anledningen) på ett sätt ingår i sporten. Fast det är ju lite som att säga att kriminalitet ingår i samhället.


Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0

Svar till MachtheGreat [Gå till post]:

Är det verkligen ett så stort problem då? Det är ju inte direkt några småbarn som ställer sig på isen för första gången som spelar i elitserien.
De vet väl vad som kan hända och är väl någorlunda beredda på det?
Idrott på tv ska ju vara underhållning och uppenbarligen tycker publiken att det är underhållande med slagsmål så en lite högre tolerans och förståelse för det hela bör man kunna ha tycker jag :)
Spelarna är trots allt inga småbarn.


MachtheGreat
Visningsbild
P 34 Jokkmokk Hjälte 17 740 inlägg
0
Svar till Neant [Gå till post]:
"I och för sig kan man kanske säga att det (av just den anledningen) på ett sätt ingår i sporten. Fast det är ju lite som att säga att kriminalitet ingår i samhället. "

Indeed, och därför vill jag inte gå så pass långt. Jag har full förståelse för att folk som är emot våld i alla sina former motsäger sig hur ishockeyn utövas men jag anser personligen inte att det våldet som upprätthålls genom slagsmålen är tillräckligt fasansfullt för att plockas bort från sporten. Jag ser hellre att folk skulle börja fokusera sin kritik mot alla de helt idiotiska tacklingar som sker rakt bakifrån spelaren där förövaren fullbordar tackling med vetskapen om att det kommer att bli en förjävla smäll. Det är där skadorna uppstår och det är där karriärer avslutas för tidigt, inte i slagsmålen.Svar till Salvator [Gå till post]:
Så kan man ju resonera men skulle domarna i Elitserien inte ingripa vid slagsmål så kan jag lova dig att skadeantalet skulle öka drastiskt just i Elitserien.

"Den som ger sig in i leken får leken tåla" - appliceras inte så väl när det i många fall är rena rama påhoppen i Elitserien. Man kan inte välja att inte slåss om någon börjar puckla på en ^^


Intressant kuriosa: Käre far ringde just, stupfull, och gormade om att eniro inte har en jävla aning om vart blasieholmarna befinner sig. Stackars far.

This place is death, reincarnated.

Neant
Visningsbild
Hjälte 766 inlägg
0
Svar till MachtheGreat [Gå till post]:

Äh, jag är inte emot våld i alla dess former - jag har inget emot t.ex. MMA-fighters som slår varandra blodiga. Där har de ju regelstöd för slagsmål. Samtidigt förstår jag att det skulle vara omöjligt för hockeyn att börja sätta livstidsavstängningar för slagsmål eller nåt sånt, så jag har inga illusioner om att det kommer att försvinna.

Och naturligtvis är det värre med brutala tacklingar som orsakar allvarliga skador.


Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0

Svar till MachtheGreat [Gå till post]:

Ja det skulle det säkert men detta borde alla lag vänja sig vid efter ett tag? Jag har aldrig spelat hockey så ska väl egentligen inte uttala mig om hur elitserien fungerar.

Man kan kanske göra skillnad på olika slagsmål? I många fall tycker jag att det ser ut som om båda börjar slåss med varandra samtidigt eller att någon slår tillbaka efter att t.ex. han blivit hakad. Det är ändå skillnad mellan den typen av slagsmål och mer eller mindre oprovocerade påhopp.


MachtheGreat
Visningsbild
P 34 Jokkmokk Hjälte 17 740 inlägg
0

Svar till Salvator [Gå till post]:
Det mesta går ju att få till efter lite tid, egentligen. Frågan är bara hur kåta vi är på att få ett par säsonger av drösvis med brutna näsor och käkar som pekar åt lite fel håll.

Däremot så ser jag ingen potentiell förändring av den delen i regelboken i just Elitserien med tanke på hur det ser ut just nu så jag tappar mest orken när jag försöker klura på hur man skulle kunna lösa problematiken med Elitseriens slagsmål.

This place is death, reincarnated.

rawwr
Visningsbild
F 28 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
0

Svar till eken [Gå till post]:
Huliganer, slagsmål på plan, whatever, det hör inte hemma.
Visst vet jag hur det är, hur gärna man vill klippa till någon, men gör man det, ska man inte hålla på.
Det är onödigt och inget som tillför något, det hör helt enkelt inte hemma.
Vill man slåss, börjar man med boxning.Svar till Eqpe [Gå till post]:
Och varför gör det inte de egentligen?
Att skada någon med flit är ju fortfarande att skada någon med flit?
En tackling är en sak, ett slag är en annan.

http://vet.hut.nu/?id=8

valspeck
Visningsbild
P 30 Linköping Hjälte 3 241 inlägg
0

Svar till rawwr [Gå till post]:
Tycker du kör på att det inte hör hemma väldigt. Okej du säger att det är för att det inte tillför något - Argument - men menar, gör det verkligen så mycket?

massa status

rawwr
Visningsbild
F 28 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
0

Svar till eken [Gå till post]:
Det är bara sjukt onödigt?
Sport ska vara sport, slagsmål ska hållas utanför.
Varför får du slåss på en plan, där du egentligen inte ska slåss och på så vis kunna skada någon annan men sedan komma undan med det?
Nej, håll det till vad det är, är du kåt på att slå någon på truten, kanske du borde se dig om efter något annat.

http://vet.hut.nu/?id=8

valspeck
Visningsbild
P 30 Linköping Hjälte 3 241 inlägg
0

Svar till rawwr [Gå till post]:
För att det är ett yrke, och då som du dock gav exempel på borde ju inte boxare få slåss inne på deras plan heller. Samma sak, det är inräknat i sporten och då är det ju inget fel ens.

Sen kommer man ju inte undan med det, får ju nått straff för det även om det är utanför eller innanför plan. Rött kort, utvsning, matchstraff. u know.

aha okej. kåt på att slå, när du säger du menar du mig som person jag?
eller menar du då duet som rent allmänt?

massa status

rawwr
Visningsbild
F 28 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
0

Svar till eken [Gå till post]:
Fast slagsmål har inget med sport att göra.
Det har idag, blivit ihopkopplat med det.
Det finns regler, som är emot det av diverse anledningar.

Boxning är en sport där man går in för att ta poäng genom att slå, hockey är det inte.

Men det inte samma grej, slår jag någon utanför plan har det helt andra konsekvenser.
Böter, rättegång osv.
Men gör jag det på planen, då blir jag avstängd tre matcher, sen är det lugnt?

Och givetvis menade jag det i allmänhet.

http://vet.hut.nu/?id=8

Eqpe
Visningsbild
P 34 Stockholm Hjälte 1 294 inlägg
0

Svar till rawwr [Gå till post]:
För man får godkänna misshandel tills det räknas som grov, vilket man gör då man stiger in på planen.
En tackling kan göra betydligt mer skada än ett slag ska du veta, speciellt om handskarna fortfarande är på.

jag vågar knappt lyfta på täcket i min mekaniska säng

rawwr
Visningsbild
F 28 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
0

Svar till Eqpe [Gå till post]:
Givetvis vet jag det, men det är ju en totalt onödig satsning.

http://vet.hut.nu/?id=8

Eqpe
Visningsbild
P 34 Stockholm Hjälte 1 294 inlägg
0
Svar till rawwr [Gå till post]:

Dels är det underhållande, dels kan det vända en hel match.
På vilket sätt är det onödigt?

jag vågar knappt lyfta på täcket i min mekaniska säng

rawwr
Visningsbild
F 28 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
0

Svar till Eqpe [Gå till post]:
Du går in på planen för att ta en tackling, inte ett slag i huvudet.

http://vet.hut.nu/?id=8

Eqpe
Visningsbild
P 34 Stockholm Hjälte 1 294 inlägg
0

Svar till rawwr [Gå till post]:
Båda och faktiskt, eller man fick iallafall alltid vara redo för det sistnämnda.

jag vågar knappt lyfta på täcket i min mekaniska säng

rawwr
Visningsbild
F 28 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
0

Svar till Eqpe [Gå till post]:
Inte ens värt att fortsätta diskussionen, jag kommer inte ändra min åsikt.
In på planen går man för sporten, inte för att slåss eller skada någon.

Over and out.

http://vet.hut.nu/?id=8

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 518 inlägg
0
Tråden är asgammal och blir väckt av spam.
Rensar och låser en gång för alla!

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow


Forum » Fritid » Sport » Viktor Fasth klipper till Mario Kempe

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons