Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Jag tittar på filmen älska mig

Skapad av abc2811, 2019-01-21 03:14 i Mellan Himmel och Jord

1 823
3 inlägg
0 poäng
abc2811
Visningsbild
Legend 8 inlägg
0
Jag ligger i sängen och har feber och kan inte sova.
Jag tittar på denna film som heter älska mig och jag blir ledsen när jag ser filmen eftersom det känns som att tjejen i filmen är jag eftersom jag också blivit mobbad och utfryst i flera år i skolan. Jag hatar att gå till skolan.
Om ni inte sett filmen så måste ni se den.

https://www.youtube.com/watch?v=l7u_ztdSffE

Vad tycker ni om filmen?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0

Svar till abc2811 [Gå till post]:


robin söker ny sexpartner.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
Jag vill minnas att vi såg på den under svenskan, förmodligen någon gång under högstadiet. Filmen användes som redskap för att lyfta en mer allmän diskussion om mobbing och utanförskap. Vi förde diskussioner om vad mobbing är, vilka sorters mobbing vi kan identifiera och hur man kan motverka det. Som ett sånt redskap tycker jag absolut att det kan vara en bra film, och det känns som ett relativt viktigt ämne att faktiskt lyfta i skolan. Att börja en sån här slags diskussion med en film sätter en gemensam "context" till diskussionen som skall hållas, samt ger mängder material att diskutera och dra paralleller till, så på så sätt tycker jag att den är bra. Om man istället väljer att se på det som en faktiskt film känner jag att det finns enorma brister både i skådespel och manus.

Jag har inte sett filmen på väldigt länge, men klickade mig runt lite i länken du bidrog med och googlade även lite snabbt på den. Tydligen är det en film baserad på ungdomars egna berättelser om mobbing. Det känns som att filmen försöker vara verklighetsförankrad, men samtidigt känns det inte som att dessa berättelser återgetts korrekt. Det fattas djup och karaktärerna känns endimensionella och tomma. Konflikterna som visas känns meningslösa och det känns som att det mesta löjligt till en nivå där det istället uppfattas som verklighetsfrånkopplat. Det här kan absolut ha varit medvetet val från de som tillverkat filmen, ett sätt att göra en karikatyr av hur dum och onödig mobbing faktiskt är, men det är inte så jag uppfattar det hela. Det känns snarare som att det är äldre personer som utvecklat en moralfilm för yngre, utan att egentligen minnas hur det var att faktiskt gå i högstadiet och att vara fullproppad till bristningsgränsen med hormoner.

Så ja, jag känner väl personligen att det är en dålig film, med ett bra budskap. Jag förstår varför filmer så som denna visas i högstadiet och det känns bra att skolor åtminstone till någon mån försöker föra upp dessa diskussioner till ytan.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Mellan Himmel och Jord » Jag tittar på filmen älska mig

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons