Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Desperat måste ändra livstil hjälp!

Skapad av Teenmom, 2020-05-10 23:17 i Mellan Himmel och Jord

3 696
18 inlägg
6 poäng
Teenmom
Visningsbild
Veteran 8 inlägg
0
Hej!
Blir ett långt inlägg!

Jag behöver hjälp jag är riktigt deprimerad ledsen på sistone, jag känner inte att jag passar in i samhället eller nånstans. Min ekonomiska sits är största problemet.
jag studerar och har 1 son på 3år. Har csn, bostadsbidrag, bb bidrag (Jag vet att jag har rätt med underhåll! Men det är en lång historia.. Innan polis/socialtjänst får kontakt med pappan så går det ej i nuläget) så inga kommentarer om det.

Jag har dragit ner på alla kostnader. Har hyra,el,laddar på mobilen ibland för 99kr internet 99kr. Internet för 99kr är enda kostnaden jag kan ta bort men svårt när man studerar. Bor hyfsat billigt för min kommun 5000 för en 2a. Har letat billigare men det är bostadsbrist och var svårt redan att få denna lägenhet. Får ca 1300 kvar efter allt är betalt till mat/blöjor,välling busskort,läkarbesök.

Kursen jag går är ej berättiga till varken csn lån och socialbidrag vet att jag ligger under normen men hjälper ej till! Dom hänvisar till csn lån som ej går för denna kurs att ta. Jag ligger gråtandes på nätterna för jag måste ständigt planera mat vecka för vecka och storkok och även handla billigaste varorna på netto,lidl ica bacis varor. Kan aldrig vara spontan och ta en fika med någon kompis även om går till lekis kyrkan där fikat kostar 20kr, får jag en klump i magen för går vi dit 4 gånger i veckan vet jag att sonen vill ha även om vi har egen matsäck med oss och 20kr bara 1 gång tar emot (alla andra tycker det är superbilligt och fikar varje gång :( ).

Jag skäms så och mår så dåligt över hela min vardag jag vill vara spontan och rolig och kunna gå med kompisar på shoppingcenter! Detta har fått mig att isolera mig jag har 0 vänner kvar och på mitt senaste läkarbesök tog jag upp att jag funderar på att prostuteria mig. För att jag inte vill sitta rädd efter varje månad att inte ha råd med att äta själv eller ha råd med att ta bussen till affären, har redan fått avsluta många aktiviter/behandlingar(läkare-pyskolog) då jag inte haft råd. Har kollat jobb men csn och bostadsbidrag regler gör det svårt.
Jag förlorar hela bostadsbidraget om jobbar och måste jobba för ett jobb som ger ut minst 6000-8000 i lön för att jobbet ska vara värt att ta och förlora bostadsbidraget för. Mina jobberbjudande har legat på 3500-4000 i lön och jag får ut 3500 i bostadsbidrag så då förlorar jag på det. Ska jag behöva sälja mej själv? För att kunna äta och må bra :(
Har pratat med kyrka Frälsningsarmén fått mat kuponger enstaka gånger men just nu känner jag bara att 10.000 i fickan skulle kännas så skönt, och det får jag som prostituerad men vill egentligen inte.

Tillägg av Guud 2020-05-11 01:30

Ordnade så inlägget inte bara var en "wall of text".

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Kul1
Visningsbild
Veteran 52 inlägg
1

Svar till Teenmom [Gå till post]:


Kursen du läser till, leder den till jobb? Om inte borde du kanske hoppa på en utbildning som ger jobb?
Har du inte betyg så hoppa på en yrkesutbildning?
Teenmom
Visningsbild
Veteran 8 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Teenmom [Gå till post]:
tack gud! det blev lite mycket text.

Teenmom
Visningsbild
Veteran 8 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Kul1 [Gå till post]:
Hej! tack för svar planen är efter denna utbildning att gå en yrkesutbildning :) I nuläget har jag ej tillräckligt med grundkompetens för att läsa eller komma in på en yrkesutbildning , Kursen jag går nu är på folkhögskola och ger en grunderna från grundskola/gymnasiet för att sedan få läsa sig vidare uppåt på yrkeshögskola/universitet. jag sökte yrkesutbildning men efter som jag ej har grund betyg ifrån 6an i matte så kom jag ej in. Jag vill bara bli klar med denna kurs grundämnerna så fort som möjligt men lärarna räknar med hösten 2021.

Teenmom
Visningsbild
Veteran 8 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Teenmom [Gå till post]:
sedan efter höst 2021 kan jag söka mig vidare just nu är jag "fast" i denna sits. Jag vet inte vilka jobb jag kan söka där man kan få ut 6000-8000 i lön, har sökt max,mcdonals/samhall men blir aldrig utvald det var hemtjänst på 3500 i månaden jag fått erbjudande om hitils eftersom jag saknar så mycket utbildning i botten(men är egentligen en väldigt smart person lite blyg) har mest varit skoltrött och livet tog en annan vänding för mig i skolan därefter inga betyg faställda.

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg
2

Svar till Teenmom [Gå till post]:
Det var så lite så! Du verkar ha lite större problem än styckeindelning så jag tänkte att det kunde vara bra om alla orkade läsa igenom din text ;)

Jag har tyvärr inget bra svar att ge annars, det är ett riktigt jobbigt moment 22 när man inte kan börja jobba och få arbetslivserfarenhet (som krävs för att få bättre jobb) när man samtidigt måste ha bidragen för att fixa vardagen. Jag är imponerad att du lyckas så bra som du redan gör!

Det enda som kan hjälpa är väl om nära, typ släktingar kan hjälpa dig med lite guldkant på vardagen så du kanske känner att det går att leva ett normalt liv. Liksom om de sponsrar med fikapengar varje vecka så är det ju ingenting för dem men gör din vardag jättemkt bättre!

Men som sagt, svår situation och det är bra av dig att tänka långsiktigt och plugga upp gym-betygen! Kämpa på!

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Teenmom
Visningsbild
Veteran 8 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
ja blev mycket bra :)
Tack nej 20kronor är inte mycket för dom, men tyvärr har jag ingen bra familj/släkt kontakt eller någon som kan hjälpa har alltid fått klarat mig själv. Jag har fått reducerat ibland från kyrkan gratis eller att jag har fått tagit på "kredit" man skriver upp sig på en lista och betalar i slutet av månaden tex. Jag vet inte om det är så i alla komuner men min är väldigt sträng och ej hjälpsam. Därför lockar dessa 10 tusen i fickan väldigt mycket när män erbjuder.. :( Men det är inget jag vill börja med! men dom vet vilken sits jag är i så det känns lite retsamt när dom sitter där med sina pengar. Därför behöver jag hjälp vart man kan vända sig för jag känner att jag kommer hamna i det träsket väldigt snart fast jag kämpar på

Kul1
Visningsbild
Veteran 52 inlägg
1

Svar till Teenmom [Gå till post]:


Plugga på så att du kommer någonstans i livet då:) Lyssna på motivations tal etc hitta motivation.

Sen när de gäller pengar du kan inte vara barnvakt?
Teenmom
Visningsbild
Veteran 8 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Kul1 [Gå till post]:
Ja! Jag vill det har stora planer för framtiden lyssnat på många sucess poddar,youtube men nu har hamnat i en stooor svacka :( eftersom jag känner mig fast i sitsen jag är i.. då är det inte så lätt skulle helst vilja spola fram till år 2022.

Tack för tips! Är som sagt väldigt rädd om någon ringer angånde barnvakt och ej behöver det egentligen. Jag är en väldigt attraktiv person och hamnar alltid i sits där blir utsatt fast jag inte sänder ut några signaler och markerar Nej. Endast barnvakt/städhjälp tex. har tidigare varit städhjälp åt 3 personer men gick inte så mycket + och ena personen försökte låsa in mig i lägenheten skräcksenario därför är jag lite rädd men barnfamiljer/barnvakt kanske är tryggare. är 100kr för 5timmar ett ok pris eller för dyrt/snålt? tänker i närområdet . Om dom bor längre bort måste jag själv lägga ut 60-120kr med bussen. vilket pris är ok då 220/250 5 timmar? Tycker ni jag ska passa barnen i familjens hem eller hemma hos mig? eller bara en lapp om erbjuder barnpassning och inget pris satt på lappen... Vill inte ta överpris eller vara flr snål mpt mig självKul1
Visningsbild
Veteran 52 inlägg
0

Svar till Teenmom [Gå till post]:


Du kan nog lätt få 100 kr timmen.
Vidare så är de väl lättare om du ser bra ut och själv har barn?
I regel är det väl mammor som ber om barnpassning.

Förhandla om priset direkt för att visa att du är seriös.
Vill dom inte så gör ingen deal med dom.
Sköter du dig så kommer de ju ringa dig flera gånger.

Erbjud dig att du både kan komma eller ta emot barnet hemma hos dig.
guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0

Svar till Teenmom [Gå till post]:
Min första tanke är: hoppa av skolan temporärt och skaffa flera jobb. Äldrevården tar in de flesta, erbjuder dem för lite timmar så sök ett till jobb. Chefer har inga problem med att du jobbar hos fler än dem så länge du är öppen med det så att schemasättningen blir rätt.

Handel har bra OB.
Äldrevården söker ofta personal.
Industri söker ofta montörer (behövs sällan erfarenhet).
Snabbmatskedjor söker även dem ofta personal.

Skit i att du fått nej tidigare, sök allt som du kan tänka dig att jobba med ! Vet inte hur många intervjuer jag gått på där jag inte blivit vald, men det är bara till att kämpa på, förr eller senare faller det på plats och när du jobbat och fått lite pengar i fickan så kan du successivt trappa ner och börja plugga igen utan den stressen du känner nu.

robin söker ny sexpartner.

Teenmom
Visningsbild
Veteran 8 inlägg
Trådskapare
1

Svar till Kul1 [Gå till post]:
Tack har satt upp lapp nu får se hur det går :)
etbjöd en annan lite spontat att fixa hennes rabatt trädgård och tjänade ihop 50kr :) försöker vara mindre blyg och framåt frågar om folk behöver hjälp erbjuder mig att hjälpa.

Teenmom
Visningsbild
Veteran 8 inlägg
Trådskapare
1

Svar till guessmyname [Gå till post]:
Hej kan inte hoppa av skolan innan fått jobb? För då förlorar jag både csn&bostadsbidraget;. Då jag ej har rätt till A-kassa för arbetslösa.. Jag söker hela tiden har som sagt bara fått 1 och det fick jag tacka nej för jag skulle inte tjäna något på det. behöver som sagt minst 6000-8000 i lön. och att få flera jobb erbjudande samtidigt är svårt timmar med för får max jobba antal timmar per termin annars drar dom in studiemedlet tycker det är en jätte jobbig sits. Har sökt allt hemvård,affär,snabbmat(det vsr hemvård fick erbjudande om) ej sökt inom industri vad är det för typ av jobb/vart hittar man? Har sökt 8 jobb denna månad med hjälp av rödakorsets vägledare dom hjälper med cv osv.

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0

Svar till Teenmom [Gå till post]:
Just inom hemtjänsten så får du till störst chans jobba betydligt mer än vad dem först säger. Det behövs alltid folk. Har aldrig träffat någon inom den branschen som slutat då det inte funnits timmar, snarare tvärt om.

Men det är som sagt en klurig sits du sitter i. Jag hade som sagt pausat pluggandet om det var mig det gällde.

robin söker ny sexpartner.


Forum » Mellan Himmel och Jord » Desperat måste ändra livstil hjälp!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons