Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Litteraturanalys?

Skapad av hamster22, måndag 21/2 13:27 i Efterlysningar

4 377
17 inlägg
0 poäng
hamster22
Visningsbild
F 18 1 inlägg
0
hej, är det nån som har en litteraturanalys på boken mor gifter sig? årskurs 9? Vet inte vad jag ska skriva och texten ska vara inlämnad på fredag

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 968 inlägg
0
Jag tror inte att någoin här kommer ge dig ett färdigt arbeta att lämna in, och hade du nu fått ett så hade din lärare garanterat fångat upp att det inte är du som skrivit det.
Lärare lär sig känna sina studenters arbeten, och du vill absolut inte fuska och bli påkommen med att plagiera någon annans arbete.

Boken verkar vara på mellan 284 till 328 sidor när man googlar och det kan absolut vara för tungt att hinna både läsa och skriva tills på fredag, speciellt med normalt skolschema under för-och eftermiddagarna. Det känns helt enkelt inte rimligt och du verkar förstå att det är för sent att börja nu.

En litteraturanalys handlar dock om att lära sig att brytra ned bokens tema, budskap, och dra paralleller mellan dess handling och dåvarande (eller nuvarande) samhällsutveckling osv. Hade jag varit i din sits hade jag sökt upp din lärare det första du gör imorgon. Jag hade här varit öppen med mot läraren med att du klantat till dig, att du inte börjat än - men att du föreslå att du kanske kan göra en analys av den lättlästa versionen istället. Den är mycket kortare och finns på ljudbok, men är då skriven på ett enklare språk och kan göra det meningslöst att diskutera språkbruk i text. Du kan dock försöka argumentera för att det ändå är samma slags kunskaps och lärandeändamål, (om än till en lägre nivå) och sedan hoppas att läraren kan ha lite överseende med att du klantat till det, och ändå ge dig möjlighet att åtminstone bli godkänd på kursmomentet.

Ett annat alternativ är att försöka se om du kan få en andra chans, att få deadlinen skjuten på en vecka eller så - och faktiskt ta tag i och göra det 'på riktigt', precis som alla andra.

Even boys have something to say if you listen long enough

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
0
Jag tror den handlar om en dvärg

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

jonathankirby
Visningsbild
2 inlägg
0
Boken verkar vara på mellan 284 till 328 sidor när man googlar och det kan absolut vara för tungt att hinna både läsa och skriva tills på fredag.

Forum » Mellan Himmel och Jord » Efterlysningar » Litteraturanalys?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons