Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ersättning någon dött i lägenheten.

Skapad av Alals, 2021-01-19 18:59 i Mellan Himmel och Jord

2 914
5 inlägg
2 poäng
Alals
Visningsbild
Veteran 1 inlägg
-2
Hej min vän fick precis reda på att den tidigare hyresgästen m familj, 1 person i familjen dog avled i hennes nuvarande dotters rum. Nu vill ej dottern längre ha eller sova i det rummet. Kan man få ersättning för att någon tidigare har dött i lägenheten?. Förstår många kan ha dött tidgare i olika lägenheter osv. Men detta är precis nytt och hyresgästen innan och hon fick reda på det av grannen Ingen bovärden informerade om. Har googlat utan resultat . Ändå jobbig sits dottern vill ej vara i rummet sen grannen sa till henne och uppgifterna är bekräftade och stämmer.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
2
Jag vet att brister på lägenheten i fråga kan ge hyressänkning tills dess att problemet är åtgärdat, då hyran är satt för att motsvara en normal 'fullt fungerande' lägenhet.
Här har du en lista med saker nämnda, men ungefärliga sänkningar per brist: https://www.hemhyra.se/tips-rad/brister-kan-ge-pengar-tillbaka/

Jag ställer mig väldigt tveksam till huruvida dödsfall i lägenheten kan klassas som ett sådant, ej åtgärdat problem. Så länge den faktiska bostaden är i okej skick känns det inte som någonting som skall påverka.

Even boys have something to say if you listen long enough

MikeHardy
Visningsbild
P 35 Nyköping Hjälte 739 inlägg
1
Att dö är väldigt naturligt. och det dör ca 250 personer om dagen i Sverige. Finns ingen ersättning att få för detta, även om det skulle det. Så skulle knappast någon helt plötsligt vilja sova i ett rum som var totalt omöjligt nyss :P
Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg
1
Jag håller med de ovan och funderar istället över hur jäkla osmart det är att berätta för dottern om dödsfallet. Det hon inte vet lider hon inte av i detta fallet, eftersom det inte påverkar rummet det minsta. Dödsfall sitter inte kvar i väggarna, även om det kan vara otrevligt.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow


Forum » Mellan Himmel och Jord » Ersättning någon dött i lägenheten.

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons