Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hur lång tid tar det att läsa koranen?

Skapad av After, 2022-07-28 20:04 i Mellan Himmel och Jord

4 710
5 inlägg
0 poäng
After
Visningsbild
Stammis 1 inlägg
0
Jag ska läsa koranen. Hur lång tid tar det att läsa klart boken? Går det att läsa klart boken under 1 vecka? Hur många timmar måste jag lägga ner för att läsa klart boken under en vecka? Jag vill under en kort tid läsa klart koranen.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till After [Gå till post]:
Koranen verkar vara 604 sidor lång, uppdelad i 30 sektioner på ~20 sidor vardera, med 15 rader text per sida. Folk verkar föreslå att det tar ~10-20 timmar att läsa den

https://www.quora.com/How-long-does-it-take-to-read-the-Quran

Hur lång tid det sen tar just dig att läsa den, det beror väl helt och hållet på hur snabbt du läser, och huruvida du vill detaljläsa och reflektera, eller om du mest vill överskådligt skumma dig igenom den.

Even boys have something to say if you listen long enough

Patrikp
Visningsbild
P 28 Karlskrona Hjälte 1 187 inlägg
0
Beror på om du har läst många religiösa texter tidigare då det gör det betydligt enklare. Men att enbart "läsa" boken i sig kan du dra på en dag, men du kommer inte kunna "tolka"/"förstå" den (ingen verkar kunna göra det ändå så whatever).

HareKrishnas gud sedan 2014


Forum » Mellan Himmel och Jord » Hur lång tid tar det att läsa koranen? 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons