Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Körkortshelvete

Skapad av Tusse, 2021-03-18 19:17 i Mellan Himmel och Jord

1 549
9 inlägg
5 poäng
Tusse
Visningsbild
Stammis 3 inlägg
-1
Hej jag är en ordningsam grabb som snart fyller 23 år Och jag har kämpat med körkort helvetet i nästan 3 år nu i streck. Först trafikskola blåst på nästan 10 tusen om inte mer sen lite hemma men oenagerade föräldrar så det funkar ej. Har uppkörning om 1 månad och har ej kört på ett halvår teorin den vet jag att jag sätter men uppkörningen har ingen möjlighet övningsköra innan och så osäker. Har 1 jag kan köra med men det blir isåfall med min mammas bil och personen har ej körkort. Kan jag övningsköra med hon och blir vi stoppade säga att jag ej visste att hon inte hade körkort. Ska jag köra själv ta smällen som olovlig körning? Har tusen kompisar som tog vid 18-19 år som körde utan körkort innan deras uppkörning och jag som har gjort allt rätt och verkligen kämpat Känns som aldrig kommer få kortet MVH trött på allt

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Kul1
Visningsbild
Veteran 52 inlägg
2

Svar till Tusse [Gå till post]:


Om du är 23 så kan du väl jobba ihop pengar för lektioner?
Eller vänta tills du studerat klart om du studerar.
Guud
Visningsbild
34 Göteborg Administratör 2 487 inlägg Online
2
Vi får inte enligt reglerna uppmana till lagbrott här. Så nej kör endast med godkänd handledare! Dessutom så vill man inte direkt riskera liv för en sån sak. Eller bara risken att om något händer så kan man bli ekonomiskt skyldig och skuldsatt resten av livet.

Om du är arbetslös skulle jag rekommendera:
https://www.csn.se/bidrag-och-lan/korkortslan.html

Låna 15k och gå en intensivkurs, ta körkort och sedan skaffa jobb.

Och sluta gnäll över att det är andras fel så som körskolan och föräldrarna, ta istället tag i dig själv och försök hitta varför du failat tidigare försök. Dessutom bara för att du kämpat så innebär inte heller det att man rättfärdigar att bryta lagen, det är oerhört omoget tänk, speciellt om man är 23 och inte 18. Väx upp.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Tusse
Visningsbild
Stammis 3 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Kul1 [Gå till post]:
Studerar upp 2 ämnen på komvux och ska sen gå sjuksköterska jobbar nu extra inom vården under studierna på heltid har även 1 dotter varann vecka som jag hämtar med buss/tåg Så buss/tåg pengar flyger iväg. Hade som sagt lyckas spara ihop till 10 tusen och köpte paket men blev blåst och motiverad av läraren så länge jag hade pengar när pengarna tog slut jag lånade av mina föräldrar så hamna upp på näramre 15-18 tusen och de ville jag skulle forsätta jag bad då att få lägga upp det på avbetalning flera lektioner dom kunde ej erbjuda det sen så flyttade jag närmare där dotterns mamma bor Och här har jag inte hittat någon bra trafik skola. Är rädd skärrad eftee första trafikskolan att lyckas spara ihop 10 tusen igen och bli blåst.

Tusse
Visningsbild
Stammis 3 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Tack för ditt svar Kan tyvärr ej ta Csn lånet då jag har haft csn mer än 6 månader redan kollat och försökt lösa det. Kan ej ta andra lån heller Men hade lyckads spara ihop till en körskola där jag investerade 10 tusen(stor investering för mig plus lånade av föräldrar 5-8 tusen. Sen så ville dom ej erbjuda mig avbetalning och ville ha mera lektioner,pengar när jag ej hade pengar mera så ville dom ej lösa situtionen sen flyttade jag närmare min dotter. Är väll rädd att bli blåst igen och investera 10 tusen till så försökt klarat mig på egenhand nu på slutet. Och mycket pengar går nu till buss/tåg hämta min dotter lämmna förskola osv på min vecka. Har ett jobb men som sagt svårt komma upp till 10 -15 tusen igen någon som vet någon bra intensiv kurs?

Detta är mina första försök till uppkörning/terori har ej provat innan då körskolan sagt ej redo för mjölkat pengar. Och innan 18 fick jag aldrig övningsköra med mina föräldrar och då hade vi ej ekonomiskt möjlighet till uppkörnings avgiften eller körskola Så har extra jobbat sparat ihop dom 10 tusen jag hade och lånet på 5-8 var stort av mina föräldrar. Har granskat mig själv och skyller ej på någon annan men hade garanterat haft kortet om hade valt bättre körskola och ej tagit paket där och om mina föräldrar haft möjlighet med pengar och tid dom båda jobbar också jämt så dom har ingen tid övningsköra med mig.

Känner mig låst då
Investera intensivkurs på avbetalning vad händer faila den
Investera i en ny intensivkurs fail
Tillslut man blir rädd för att investera i fel körskola den jag investera i första gången hade jag ändå kollat upp 1000 gånger innan jag valde och ändp blev de bajs utav allt

Guud
Visningsbild
34 Göteborg Administratör 2 487 inlägg Online
0
Svar till Tusse [Gå till post]:
Ja då återstår det bara att göra allt du kan för att samla ihop pengarna själv genom att kapa andra kostnader. Det går garanterat med tiden!

Något jag tycker är lite kul är att du skriver att du inte skyller på någon annan, men fortsätter i samma mening att skylla på körskola och föräldrar.
Du får nog tänka igenom det en gång till... För inte nog med att du har "otur" med körskola och föräldrar, du verkar även ha lite otur när du tänker...

Jag hade också en körskola som tyckte att jag inte var klar för uppkörning och teori. Men jag var helt säker på att jag skulle fixa det, så efter "paketet" med tio lektioner så bokade jag teori och uppkörning privat istället och fixade båda på första försöket. Det finns ju inget som säger att man är tvungen till att följa körskolans råd. Det är bara att boka och köra om man anser sig ha kunskapen!

Men misslyckas man har man inte heller någon annan att skylla på än sig själv... Så det är kanske lite läskigt.

Lycka till!


I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow


Forum » Mellan Himmel och Jord » Körkortshelvete

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons