Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Var köper man abc 80 eller spectrum med företag

Skapad av retrodatorn, 2016-02-20 14:50 i Mellan Himmel och Jord

4 500
6 inlägg
0 poäng
retrodatorn
Visningsbild
P 23 Kändis 122 inlägg
0
hej jag vill gärna lära lära mig programmera i moderna språk tex java och c++ och jag har prövat det men jag fick tyvär en massa svårigheter. Därför funderar jag på att programmera med en retro dator jag vill helst ha tag på en zx spectrum eller en abc 80 helst i sverige och i bra skick. jag har hört att zx spectrum datorer i sverige kan vara dyra jag har sett en hel del instruktions böcker för zx spectrum på svenska. om någon här känner till företag som säljer någon av dessa datorer så får ni gärna ge mig tips och länkar.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Whatupdawg
Visningsbild
P 33 Hjälte 527 inlägg
1

Svar till retrodatorn [Gå till post]:
Jag ser ingen som helst anledning, mer än just retro-faktorn, att börja knappra på en över 30(?) år gammal relik.

Utbildningsmaterial för de språk du nämner finns det gott om, så vad menar du att en gammal dator skulle tillföra?

retrodatorn
Visningsbild
P 23 Kändis 122 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Whatupdawg [Gå till post]:
jag har haft stora svårigheter med moderna programmeringsspråk jag har läst många online guider hur man programmerar i dessa språk problemet är bara att dom är för små och man lär inte sig hur man gör något användbart.
därför skulle jag föredra en 30 år gammal dator pga primitiv grafik begränsat minne att det finns gamla böcker på svenska hur man programmerar till nån av dessa datorer. och för att jag kan använda mig av detta för att förenkla det att lära mig moderna språk

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
Svar till retrodatorn [Gå till post]:
Jag skulle istället rekommendera att du lär dig programmera i ett enklare, modernt programmeringsspråk. Det lär inte bara vara enklare, det lär dessutom vara betydligt mer användbart.

Python är ett väldigt enkelt programmeringsspråk, ett utmärkt språk att börja med. Det är lätt att komma igång med, finns mängder av vettiga böcker, samt videoguider på det och du kan bygga vidare på det rätt duktigt. Trots att språket är väldigt simpelt kan du göra väldigt komplexa program med det, så se inte "enkelheten" som någonting negativt.

När du genom python fått en känsla för hur det faktiskt är att programmera, då är det heller inte så svårt att byta till ett annat språk. Det svåra i programmering är sällan språken. Problemen ligger snarare i hur man bygger upp ett program, hur du ska strukturera upp programmet för att få det att göra precis vad det är du faktiskt avser.

Even boys have something to say if you listen long enough

retrodatorn
Visningsbild
P 23 Kändis 122 inlägg
Trådskapare
-1

[svar:godis-apa:4395492]
Har tittat på guider för Python både på video och som webbsida jag har gjort små program i Python innan problemet var bara att jag fastnade i guiden och gav upp.

Däremot kan jag HTML och lite css jag la tom upp min egna webbsida på Google en gång den var bara så ful
godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till retrodatorn [Gå till post]:
Problemet verkar snarare ligga i att du ger upp snarare än att du jobbar med fel språk/hårdvara.

Programmering är inte enkelt. Man kör fast och hittar ingen lösning, men det är en oerhört stor del av att programmera. Att lära sig gå runt dessa problem, att lösa sina problem med vad man kan, eller att söka nya lösningar och kunskap för att gå runt något man tidigare inte varit kapabel till.

Man kan inte förvänta sig att som nybörjare börja knappa på tangentbordet och vips kunna allt. Kör du inte fast så gör du fel, då tillverkar du inte tillräckligt utmanande program och kommer heller aldrig att utvecklas som programmerare. Få tillfällen lär man sig så mycket som när man tvärt kört fast, eller snarare, när man efter många om och men faktiskt lyckas ta sig förbi problemet.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Mellan Himmel och Jord » Var köper man abc 80 eller spectrum med företag

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons