Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Mental hälsa?

Skapad av tomatotomato, 2020-11-30 21:09 i Hälsa, kropp & pubertet

5 251
5 inlägg
3 poäng
Sex och blandat
tomatotomato
Visningsbild
Veteran 4 inlägg
2
Jag undrar bara... Hur kan man som minderårig få professionell hjälp med mental hälsa om man varken vill gå till skolkurator eller att föräldrarna ska få veta?

Jag hette tidigare 14159265358979

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

The_Joker
Visningsbild
P 29 Hasslarp Hjälte 58 inlägg
1
Det är vanligt att man inte vill att någon ska veta att man mår dåligt. Det viktigaste för dig är att ta steget och prata med skolkuratorn OCH dina föräldrar... Det kan vara vanlig depression, men det kan vara andra diagnoser också.
Men kan vara så enkelt att det bara är att man känner ensamhet eller bara inte trivs i klassen, samt bara en "fas" du går igenom, svårt för oss att veta. Ta steget och fråga om hjälp, tro mig, det kommer kännas blä i början, men du kommer må bättre sen. Men professionell hjälp som skolkuratorn är där av en anledning. Gör det för din egna skull även om det känns konstigt i början så vänjer du dig vid det och kommer med stor sannolikhet må bättre.

Poor choice of words!!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
3

Svar till tomatotomato [Gå till post]:
Finns det någon särskild anledning till att du inte vill prata med just kuratorn? Det behöver ju inte vara en kurator på skolan, om du tillexempel är orolig för att folk ska se dig där, för det finns även kuratorer på många ungdomsmottagningar

Nu vet jag inte varför du inte vill prata med kurator, men jag vet flera som fått hjälp genom att gå och prata med sin kurator, folk som inte trott att det skulle hjälpa dem. Jag tror att de allra flesta ser det som en väldigt stor tröskel att faktiskt gå dit första gången, att det för blir en sån där jobbig grej att ta tag i. Jag kan absolut se hur att ta tag i det hela kan bli jobbigt till en nivå där akten av att faktiskt ta tag i det är en sån grej som också kan skapa ytterligare ångest, och suger ytterligare energi, vilket i sin tur gör att det blir ännu jobbigare - men det behöver ju heller inte vara en jättestor grej.

Jag tror att många upplever det jobbigt att gå dit av ett antal skäl, men de som faktiskt jobbar med det här är vana vid att det kan vara svårt att formulera saker, eller faktiskt prata ut. Att man kanske inte riktigt kan sätta ord på vad man menar, att det tar tid att öppna upp sig, eller att man kanske inte ens själv vet eller förstår varför saker är tungt är ju inte direkt ovanligt och de finns där för att stötta och vägleda dig genom det hela. Det är inte direkt så att man måste förbereda sig innan man går dit och man behöver ju heller inte ta allting på en gång.

Jag tror att det bästa du kan göra är att försöka ta tag i det. Blir tröskeln för stor kan man ju alltid prova att gå dit och prata om någonting litet bara, börja nysta lite i saker och se om det kan hjälpa.

Even boys have something to say if you listen long enough

ologisk
Visningsbild
F Hjälte 113 inlägg
3
https://www.bris.se/for-barn-och-unga/just-nu/ är också ett sätt! :)

Jag lever hellre i en mörk sanning än i en vacker lögn

vintologi
Visningsbild
Legend 81 inlägg
-6
Det bästa är nog att hålla sig borta ifrån psykiatri-industrin

https://vintologi.com/threads/psychiatry.737/

Finns mycket obehagligheter som förekommer under tvång

https://vintologi.com/threads/psychiatry-horror-stories.267

Om man vill ha kontakt med andra så är nog internet bäst, då kan man vara mer anonym (beroende på platform och huruvida man döljer sitt IP osv).


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Mental hälsa?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons