Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Overclocka? hjälp

Skapad av Borttagen, 2019-05-13 19:27 i Mjukvara & Operativsystem

7 431
5 inlägg
0 poäng
DasBoot
Visningsbild
P 27 Legend 20 inlägg
0
Tjenare! Jo nu vill jag testa att clocka min i5 3570k, fast jag är väldigt osäker på vad jag behöver göra. Har hört en hel massa om hur farligt det kan vara och hur det kan förstöra darton ect ect. Så om någon vet vad man kan göra och hur så skulle det vara skitbra!

Mina specs är:
i5 3570k 3.4ghz
MSI MS Z77A-G45 (MS-7752) moderkort
RX 590 8gb Fatboy
Kolink 700watt
8gb DDR3 ram
860 EVO SSD
3TB Barracuda
Stock cooler på CPUn (har möjlighet att fixa cooler master hyper 212)

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
0
Svar till Primyfritzellz [Gå till post]:
Intels kylare är inte direkt kända för att palla att överklocka precis! Så det kan absolut vara farligt att överklocka utan att först byta ut kylaren mot en mer passande. Därefter är det inga problem att klocka upp processorn! Borde finnas mängder med trådar på nätet kring vad den ska ligga för att leva ett gott liv med bästa prestanda.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Linkish
Visningsbild
P 26 Kändis 36 inlägg
0

Svar till Primyfritzellz [Gå till post]:
Skaffa dig en ny kylare till CPUn innan du funderar på att överklocka, kommer annars inte orka med

Jooo

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
Nu har jag bara överklockat 2 datorer och är långt ifrån någon "expert" men så länge du har koll på temperaturerna, går upp i små steg och kontrollerar volten manuellt i bios (auto mode tenderar att spika upp volten väldigt högt) så ska det vara relativt säkert att överklocka. Temperaturer är A och O här, så med en stockkylare kommer du inte långt.

Att överklocka i sig är inte alls svårt, men det kan ta rätt lång tid. Egentligen är det inte svårare än att gå in i BIOS och ändra core multiplayern lite (tex från 34x till 35x för att köra 3500ghz) , benchmarka och se att det är stabilt (inte kraschar) och att temperaturerna är inom rimliga gränser vid 100% load. Är överklockningen inte stabil kommer du få en bluescreen och får då manuellt lägga på (lite) mer volt över processorn i BIOS. Rince and repeat tills temperaturerna går överstyr, eller du inte längre kan hitta en stabil överklockning.

Intels XTU går att använda som programvara för att med en artificiell load sätta processorn i 100% load och temperaturer kan du kolla med MSI afterburner, HWMonitor från CPUID.

Men som sagt, du vill byta bort kylaren innan du pillar med sånt. En Evo är ett vettigt steg upp för inte så mycket pengar och lär duga till en lättare överklockning.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Datorer & IT » Mjukvara & Operativsystem » Overclocka? hjälp 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons