Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Jag rökte på, e det farligt?

Skapad av _Isabelle_, 2019-03-07 19:16 i Alkohol, tobak & droger

8 995
7 inlägg
1 poäng
Sex och blandat
_Isabelle_
Visningsbild
F 17 Veteran 1 inlägg
0
Tjeeenare, jag var resa för nån vecka sedan och testade att röka braj. Det va fett nice och chill men jag undrar om det faktiskt är farligt (som alla säger runt om mig). Btw hur länge stannar de i kroppen?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Kanelbullen
Visningsbild
P Ordningsvakt 3 802 inlägg
1
Då du inte är en kontinuerlig användare av cannabis ligger spårvärdena på ett par dar, men säg en vecka för att vara på den säkra sidan.

När det gäller risker finns det inga belägg för att det är direkt skadligt för dig. Dock om jag antar att du är 14år då det säger så på din profil kan man hävda att du borde vänta med användandet av cannabis då din hjärna fortfarande är i ett utvecklande stadie.

Hoppas detta hjälpte dig, mitt råd är iallafall att ta det lugnt med puffandet och fokusera på studierna.

Earth, you don't have to be crazy to live here, but it helps.

SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 33 Göteborg Hjälte 2 758 inlägg
-1

Svar till _Isabelle_ [Gå till post]:
Att inhalera rök är aldrig bra för lungorna, oavsett vad det är i röken. Dessutom är du 14 och bör hålla dig borta från droger, även om cannabis inte direkt är den farligaste drogen. Det är farligare för dig att röka vanliga cigaretter.Svar till Kanelbullen [Gå till post]:
"När det gäller risker finns det inga belägg för att det är direkt skadligt för dig."

Inga risker?

https://www.nhs.uk/live-well/healthy-body/cannabis-the-facts/

"Research shows that 10% of regular cannabis users become dependent on it. Your risk of getting addicted is higher if you start using it in your teens or use it every day."

"If you stop using it, you may get withdrawal symptoms, such as cravings, difficulty sleeping, mood swings, irritability and restlessness."

"Regular cannabis use increases your risk of developing a psychotic illness, such as schizophrenia. A psychotic illness is one where you have hallucinations (seeing things that aren't really there) and delusions (believing things that aren't really true). Your risk of developing a psychotic illness is higher if you start using cannabis at a young age"

Cannabis är en betydligt mildare drog än exempelvis alkohol och tobak, riskerna är färre, men att säga att det är totalt riskfritt är felaktigt.

Du måste konstruera ytterligare pyloner

Kanelbullen
Visningsbild
P Ordningsvakt 3 802 inlägg
0

Svar till SkalmanOnDrugs [Gå till post]:
Gillar ändå att du citerar mig ordagrant men sen hoppar till en helt annan frågeställning.

Du skriver ju till och med själv om kontinuerliga användare, även om delen med utvecklandet av schizofreni är diskutabel..

När det i själva verket rör sig om en förstagångsanvändare som verkade lite nervös för hur farligt det är, då hon fått höra det från alla håll.
Så jag skrev följande "När det gäller risker finns det inga belägg för att det är direkt skadligt för dig."

Alltså vad de direkta bieffekterna blir av att ha testat en gång, inte en daglig konsumtion under en längre tid.

Märker nu i efterhand att jag i och för sig kunde varit lite hårdare i mitt sätt att formulera mig, men upplevde när jag var i den åldern att skrämseltaktiken inte var helt rätt väg att gå.

Men tack för din inflikning, lite good cop, bad cop känsla här.

Earth, you don't have to be crazy to live here, but it helps.

f03
Visningsbild
F 19 Veteran 10 inlägg
1


Det är farligt, ja, det är det. Men du märke inte av de om du testat det en gång. Men om du fortsätter med det, kan det leda till koncetrationssvårigheter (stav) och försämrat minne och eftersom du är bara 14 så tror inte jag att det är något du vill ha med tanke på skolan. Så jag råder dig att inte testa mer :)

BÄSTA NÅGONSIN


Forum » Samhälle & vetenskap » Alkohol, tobak & droger » Jag rökte på, e det farligt?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons