Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Köpa sprit i danmark

Skapad av Sami, 2016-01-03 01:10 i Alkohol, tobak & droger

6 198
6 inlägg
9 poäng
Sex och blandat
Sami
Visningsbild
21 Veteran 2 inlägg
0
Hej, undrar om folk har erfarenhet av att köpa sprit i Danmark när man är 16 år. Vet att jag lagligt kan köpa upp till 15% men hur funkar det i praktiken?
Är det bara att dra till första bästa affär och plocka på sig några lock öl eller funkar det inte om man har svensk id? Bor i Skåne så kan ganska lätt ta ett tåg till Köpenhamn så därför undrar jag. Tack på förhand :)

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

volcanoman
Visningsbild
24 Hjälte 283 inlägg
3
Du kan köpa det, men du får inte ta med det in i sverige

time is money!

volcanoman
Visningsbild
24 Hjälte 283 inlägg
0
http://www.tullverket.se/innehallao/a/alkoholprivatbruk/alkoholprivatbruk/tamedalkoholhemfranettannatland.4.4ab1598c11632f3ba928000525.html

time is money!

Seroster
Visningsbild
28 Kristianstad Hjälte 6 655 inlägg
6
Lycka till att komma över gränsen :P

Seroster ser dig.

chatanal
Visningsbild
Veteran 1 inlägg
0
Jag har en polare nere Malmö som tog epan över Öresundsbron, parkerade direkt efter bron och knallade in på närmsta butik. Köpte några flak med öl som han sedan gömde under flaket på epan. Flakbaljan gick att ta loss så han la allt ovanpå tanken.

Sen var det bara att glida tillbaka till Sverige.

Detta var ett par år sedan, osäker om du får åka över idag med en epa. Han blev tillsagd i Danmark att han fick parkera epan och fortsätta till fots om han ville vidare i Danmark.
svullos_tumme
Visningsbild
Hjälte 2 620 inlägg
0

Svar till Sami [Gå till post]:
På min tid (för 15 år sen) gick det hur bra som helst att köpa alkohol i Danmark när man var 14 till och med, och det tror jag inte har förändrats. Problemet är att ta in det i Sverige. När jag var ung var tullen aldrig på plats vid gränsen Helsingborg-Helsingör i alla fall, men det är de nog bättre på nu för tiden. Speciellt i och med de nyinförda ID-kontrollerna på tåget om du ska åka till Köpenhamn.

I've got more issues than Vogue


Forum » Samhälle & vetenskap » Alkohol, tobak & droger » Köpa sprit i danmark 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons