Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Läsa koranen?

Skapad av EmmasSyrra, 2015-06-03 23:15 i Livsåskådningar

15 222
25 inlägg
8 poäng
EmmasSyrra
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0
Min syrra håller på att läsa koranens budskap och hon säger att det är en bra bok och att jag också borde läsa den och att jag kan låna den från biblioteket.

Vad tycker ni? har någon läst koranens budskap? är det en bra bok?
Funderar på att dra till bibblan imorgon och låna den, det är ju sommarlov och det är ju bra att läsa böcker under sommarloven för att öka sin läsförståelse. I alla fall vad handlar boken om? någon som läst den?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

spiderpig97
Visningsbild
P 23 Hjälte 817 inlägg
2

Svar till EmmasSyrra [Gå till post]:
Alltså, Koranen är ingen vanlig bok man läser med en schysst story som har ett lyckligt slut. Tänk dig bibeln fast för muslimer

Sram te bilo

Bagaren
Visningsbild
Kändis 69 inlägg
0

Svar till EmmasSyrra [Gå till post]:
Den är AS rolig. Den är som Mein Kampf fast du byter ut Hitler mot Allah. Den är långt ifrån fridfull, mycket våld och den berättar om hur du ska dyrka Hitl.. jag menar gud för att inte hamna i helvetet. Skit rolig bok, du kommer skratta mycket. Dock blir den jobbig att läsa med tiden då varje vers avslutas med "Allah är vis" eller "Allah vet bäst". Till slut så blir det de enda du läser. Pauser är att rekommendera.

Vill du faktiskt lära dig något, så ta och läs den satanistiska bibeln istället. Den har lärt mig massor. Hur människor fungerar och hur man kan njuta av livet på bästa sätt.
Guitarman
Visningsbild
P 27 Hjälte 6 576 inlägg
0
Vill du läsa kan du vad som helst istället för den smörjan? Typ Bamse...

Hajj på dajj

Darkdoniiie
Visningsbild
P 23 Västerhaninge Legend 524 inlägg
4
Öppnar du boken kommer en demon att släppas ut och påverka dig och din familj, se bara på din syster, nu försöker hon få dig att läsa den. Med andra ord, påverka dig.

Rör inte boken, den är besatt.

Jag hette tidigare Donatello, sen blev man ful

imnotree
Visningsbild
F Legend 187 inlägg
1
Känns lite köttigt att läsa den på en månad, eller hur länge man nu lånar en bok från biblioteket. Men läs den för all del, även om du inte tycker den är bra så är det rätt nice att veta lite mer om vad en stor del av världens befolkning tror på.
ciko
Visningsbild
Hjälte 2 194 inlägg
0

Svar till EmmasSyrra [Gå till post]:
Vad tycker ni? har någon läst koranens budskap? är det en bra bok?ja det är den bästa boken i världen som du kan läsa, varför för att den kan förbättra ditt liv till ett bättre liv.

och inte bara det, detta kan vara orsak att du kommer till paradiset efter när du dör.

vad är paradiset?

paradiset är en stor värld, i storlek som universum, man kommer till paradiset med kropp och själ som du är kropp och själ just nu i den här världen. paradiset är konstant lycka, aldrig mer olycklig eller despresion, rädsla, hat, bara lycka, glädje och nöjdhet. i paradiset finns saker som du aldrig har tänkt på , dina ögon aldrig har sett det eller dina öron hört om det. Man kommer alltid vara ung vid 33 års ålder, aldrig gammal eller sjuk, du kommer att vara jättevacker, självklart kommer man också vara med sin familj om de också kommer till paradiset, alla kommer vara gifta i paradiset. I paradiset finns, slott av guld och silver, palmer, stränder av pärlor, god mat och dryck, vackra dofter som kan kännas på långa avstånd, vackra män och kvinnor med snygga kroppar, självklart kommer sex också finnas mellan man och hustru i paradiset.
Byggnader, genomskinlicka hus, flodar, vatterfall, djur, otrolig fin natur.


men det finns också helvete , de som förtjänar det kommer också till helvetet efter döden.
Muffins
Visningsbild
F 22 Legend 18 inlägg
0

Svar till EmmasSyrra [Gå till post]:
Ja men det är väl en väldigt bra idé. Jag tror att det är viktigt att skapa sig så stor förståelse för andra kultur och religion som möjligt. Mitt råd är bara att inte ta allt för bokstavligt. Likt bibeln finns det verser som är väldigt konservativa och som inte passar in i dagens samhälle. Kom ihåg att de flesta muslimer är sekulaliserade och inte bokstavstroende. Jag menar hur många kristna tycker egentligen att man ska stena sin olydige son? Inte så många. Samma regel gäller för muslimer. Hoppas du får en intressant läsning som öppnar ditt sinne för nya intryck. Kram!

Time to grow some balls

Tics
Visningsbild
F 23 Järfälla Legend 504 inlägg
1
Det är ju en religiös bok. Din syster kanske har konveterat till islam. Du kan ju alltid läsa den,men som sagt det är inte vilken bok som helst utan det är muslimernas heliga bok.

Boken handlar väl i sig om hur du skall leva ditt liv för att vara en god muslim.

Fast det finns dock bättre heliga skrifter om det är det du är ute efter. Läs bibeln eller nåt och bli frälst.

Varför läser du inte bara en vanlig bok utan någon religion inblandad?
Tics
Visningsbild
F 23 Järfälla Legend 504 inlägg
2

Svar till Bagaren [Gå till post]:
Haha en tankeställare där gott folk!

Snopp
Visningsbild
P -993 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
0

Svar till Bagaren [Gå till post]:
Låter inte riktigt som du har läst Mein Kampf. Eller Koranen för den delen.

Jokk
Visningsbild
28 Hjälte 9 867 inlägg
0
Svar till EmmasSyrra [Gå till post]:
Koranen är islams heliga skrift. Alltså typ som bibeln.
Det är inte direkt skönlitteratur men den kan säkert vara intressant att läsa så kör på du.

flizan

Ufo-mannen
Visningsbild
P Legend 176 inlägg
-1
Svar till Muffins [Gå till post]:
Fast i Sverige har religionen ingen makt men i många muslimska länder är Koranen lag, till exempel i Iran där man stenar kvinnor fortfarande. Så det kan ha stor betydelse vad som står i boken men givetvis kan det variera mellan olika länder hur mycket man tillämpar.

När det gäller Bibeln är det stor skillnad mellan Gamla och Nya testamentet. Inom kristendomen är GT:s lagar upphävda i och med Jesus och det är NT som gäller. Inom judendomen är det däremot GT som är lagen.

Koranen är precis som Bibeln väldigt krånglig att läsa som bok. Vill man få inblick tycker jag det är bättre att kolla på olika YouTube-klipp om Islam, både läsa från muslimer själva men även kritik för att få en helhetsbild. Nedan är ett klipp från Michael Skråmo aka Abdul Samad al Swedi.Ufo-mannen
Visningsbild
P Legend 176 inlägg
-1
Nedan ett mer kritiskt inslag från Uppdrag Granskning "Islam Och Integration" från 2007.

godis-apa
Visningsbild
P 28 Modereringsansvarig 3 955 inlägg
3

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Att säga att Koranen, liksom Bibeln är krånglig att läsa och att man därför ska ta till sig av vad andra tagit till sig är bara korkat. Ja, att se på videos där ämnet diskuterar kan vara nyttigt som extra kött på benen, men du måste först ha läst verket och bildat dig en egen uppfattning. Har du ingen egen uppfattning har du sällan något annat val än att köpa vad som sägs som sanning, det är ju trots allt den enda versionen man hört.

Jag vet inte en enda religiös människa som tolkar någon religiös text "bokstavligt", men trots det ser du alltid i diskussionerna hur folk helt fritt klipper och klistrar i religiösa texter för att bevisa att någon religion är mer våldsam, eller hemsk än någon annan. Sånt här är otroligt vanligt i videos, speciellt videos där man försöker övertala folk att något de inte har kunskap om är dåligt. Man visar bitar av information som förstärker det man säger, det ger kredibilitet till vad man säger.

Att läsa någonting i efterhand, när man redan har förväntningar på vad det är, det är som att läsa med skygglappar. Du kan läsa vilken bok som helst, se på vilken film som helst och välja att se nästan vad du vill i det. Extra enkelt är det att göra detta i någon som är så flummigt som religion.

Vill man bilda sig en uppfattning av religion och religiösa texter ska man läsa dem själv. Vilken bild fick du när du läste texterna? Hur skiljer sig detta från de som faktiskt är troende? Bäst av allt är om man faktiskt känner någon som är troende inom given religion, någon man kan diskutera med.

Even boys have something to say if you listen long enough

TLTGja
Visningsbild
P 24 Kändis 4 092 inlägg
0
Svar till ciko [Gå till post]:
Kan du väll lika djävlar gärna läsa budhas lära eller varför inte bibeln?Svar till godis-apa [Gå till post]:
Fast anser du inte hur koranen framställer att gud är den enda rätta vägen? Anser du inte att den gör det mer aggresivt och rättframt än bibeln?


Fuck religion. Visst bra att tänka på att hjälpa andra människor, men är inte hummanismen och socialismen bättre?

The leetest herperderper

Ufo-mannen
Visningsbild
P Legend 176 inlägg
-1
Svar till godis-apa [Gå till post]:
Att inom Islam är det OK att mörda/tortera människor som inte vill konvertera till Islam. Inom koranen är allting mycket detaljerat skrivet. Det finns lagar för allt till och med hur man ska skita. Jag har inte diskuterat med någon troende muslim om detta men kollat klipp på YouTube till exempel från Michael Skråmo. Jag vill säga det stämmer överens perfekt det som IS gör är precis vad profeten Muhammed lärde. De mest äkta muslimerna idag är de inom IS de gör det som står i koranen.

Visa spoiler
Quran (3:151) - "Soon shall We cast terror into the hearts of the Unbelievers, for that they joined companions with Allah, for which He had sent no authority".

http://www.thereligionofpeace.com/quran/noble/sura3.html#151

Quran (8:12) - "I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and strike off every fingertip of them"

http://www.thereligionofpeace.com/quran/noble/sura8.html#12

Quran (8:57) - "If thou comest on them in the war, deal with them so as to strike fear in those who are behind them, that haply they may remember."

http://www.thereligionofpeace.com/quran/noble/sura8.html#57

Quran (8:67) - "It is not for a Prophet that he should have prisoners of war until he had made a great slaughter in the land..."

http://www.thereligionofpeace.com/quran/noble/sura8.html#67

Aslim Taslam (Arabic: أسلم تسلم) ("submit to Islam") is a phrase that was taken from the letters sent by the Prophet Muhammad to kings and rulers in which he urged them to convert to Islam to spare their lives. Muhammad sent ambassadors with such letters to Heraclius, emperor of Byzantium, Chosroes II, emperor of Persia, Negus, king of Abyssinia, Muqawqis, ruler of Egypt, Harith Gassani, governor of Syria and Munzir ibn Sawa, ruler of Bahrain. The expression "aslim taslam" is included in the letters to Chosroes II, Heraclius and Muqawqis.[1][2]

https://en.wikipedia.org/wiki/Aslim_Taslam

Show me just what Muhammad brought that was new and there you will find things only evil and inhuman, such as his command to spread by the sword the faith he preached.

http://w2.vatican.va/content/benedict-xvi/en/speeches/2006/september/documents/hf_ben-xvi_spe_20060912_university-regensburg.html

Fråga: Vissa säger att islam inte har spridits med svärdet utan med följeslagarnas karaktärer och det ena och det andra. Hur skall det förstås?

Svar: Islam har spridits med bådadera. Islam har till större del spridits med deras karaktärer och kall. De tog dock till sig svärdet mot dem som motsatte sig dem. De erövrade länder med tron och Qur’ânen och svärdet mot dem som motsatte sig dem. Folk konverterade frivilligt till islam efter erövringarna när de hade sett vilken godhet, vägledning och rättfärdighet islam består av.


http://www.darulhadith.com/v2/islam-spreds-med-karaktaren-och-svardet/


Det är ganska stor skillnad vad som Jesus lärde ut i Nya Testamentet. I Gamla Testamentet står en del grymma saker men just detta upphävdes av Jesus. Jesus lärde ut att man skulle älska sina fiender och vända andra sidan kinden till. Jesus talade också mycket om förlåtelse.

Lukas 6:29: Om någon slår dig på den ena kinden, så håll ock fram den andra åt honom; och om någon tager manteln ifrån dig, så förvägra honom icke heller livklädnaden.

Viren
Visningsbild
P 29 Örebro Hjälte 784 inlägg
1

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Jag har genom tiderna läst flera stycken ur både gamla testamentet och koranen, även om jag inte har läst hela texterna i ett svep, och en ganska tydlig genomgående sak är att de båda säger till läsaren att sådana som jag, som inte tror på gudar, mig kan man våldta, tortera, mörda, ha som slav mm. utan att deras gud ser något problem med det. Finner det väldigt svårt att misstolka när texten mer eller mindre säger att man ska ta hänsyn till alla, förutom ateister som man ska döda rakt av.

Ingen status

TLTGja
Visningsbild
P 24 Kändis 4 092 inlägg
0

Svar till Viren [Gå till post]:
Ingen av dem anser det värt att iallafall testa att konvertera först? XD

Skönt att man är född till 2000talet iallafall XD

The leetest herperderper

Viren
Visningsbild
P 29 Örebro Hjälte 784 inlägg
1

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Man vänder folk från deras gud, till sin egna. Ateister ses lika värdiga som myror och det är väl inte värt mödan, då religionens största fiende är kritiskt tänkande och ifrågasättande.

Ingen status

godis-apa
Visningsbild
P 28 Modereringsansvarig 3 955 inlägg
0
Svar till Viren [Gå till post]:
Religion har alltid varit ett sätt att kontrollera människor på. Jesus avbildas som en fåraherde och det är precis vad religionen används som. Ett sätt att flocka ihop folk, att kontrollera dem och få dem att göra som man vill.

En människa som inte tror är en människa som inte kommer följa denna herde. Det verkar rätt naturligt att då ta till med fula hot och regler för att skrämma denna tvivlande skara till underkastelse.

Jag har också läst en del stycken ur gamla testamentet, nya testamentet och koranen (tyvärr har jag dock inte läst ett enda ord ur Torahn). Vad jag säger är att det är budskapet från vad som står i de religiösa skrifterna som är det viktigaste, inte vad som ord för ord står skrivet. Att citera stycken och försöka komma fram till vilken religion som är värst, det är inte riktigt så man ska läsa religiös text. både kristendom, judendom och islam har använt sig av denna skrämseltaktik, att försöka skrämma de som inte tror till underkastelse och placera sig själva över dem. På de planet tycker jag att de är rätt lika och det var precis det som var poängen i mitt inlägg.

Even boys have something to say if you listen long enough

sthlm_01
Visningsbild
P 20 Stockholm Legend 13 inlägg
-1
Ta o läs den, du förlorar inget på det, dessutom är det kunskap för livet. Du får en tydligare bild på folks åsikter, kopplade till religionen.

O man vet aldrig, du kanske får helt andra uppfattningar om live, efter att ha läst den?

Islam är ju trots allt en av de största religionerna för en anledning, koranen har bevisat många saker som stämmer in i verkligheten.

Ingen status

kungbombo22
Visningsbild
P 25 Kändis 529 inlägg
0

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Vänta nu lite här. sa inte du att du var kristen?
Jag gillar religion och jag ser inget problem med den så länge någon håller det för sig själv och inte försöka styra landet med det så kan religion faktiskt vara en bra sak. synd att vissa använder det till hemska saker men det är ju bara en minoritet :(

Lennon

kungbombo22
Visningsbild
P 25 Kändis 529 inlägg
0

Svar till Viren [Gå till post]:
Man vänder folk från deras gud, till sin egna. Ateister ses lika värdiga som myror och det är väl inte värt mödan, då religionens största fiende är kritiskt tänkande och ifrågasättande.

det där tvivlar jag på. Det var prästerna och kungarna under det gamla tiden som var ganska fientliga mot kritisk tänkande och ifrågasättande och inte religion själv. Dessutom så är kritisk tänkande inte inkompatibel med religion eftersom det finns otroligt många religiösa katoliker, judar och buddhister som är otroligt intelligenta och kritiska. Själv är jag kristen och är kritisk tänkande men det är inte så mycket i kristendomen jag behöver ifrågasätta förutom hur andra tolkar det på ett skadligt sätt mot andra.

Lennon

Per_vilsen_man
Visningsbild
Legend 4 inlägg
-3

Svar till ciko [Gå till post]:
Hej Ciko.
Jag är född och uppvuxen i Sverige, jag är ateist men "på pappret" räknas jag som kristen.
Jag uppfattar er Muslimer som starka och modiga, handlingskrattig, medan vi svenskar daremot oftast är lite rädda och svaga, väldigt mesiga.

Jag beundrar er Muslimer, jag ser upp till er! Jag vill läsa Koranen men jag får ont i ögonen av att läsa på internet. Var skaffar jag en riktig Koran i bokform?

De resonemang du lägger fram här på sajten är väldigt logiska och sanna. Den dag jag har Koranen kommer jag att läsa den från början till slut! Flera gånger! Jag vill konvertera till Islam, men först vill jag kunna Koranen utantill.

Du är väldigt intelligent Ciko, du inspirerar mig!

Jag skulle gärna vilja ha dig som min lärare och mentor, min vägledare inom Islam! Jag tror du behöver tolka vissa saker i Koranen, se till att jag förstår allt rätt. Jag vill att du ger mig hemläxor och förhör mig. Korrigera mig och ge mig bakläxa om det är nåt som jag inte förstår! Jag behöver en stark erfaren Muslim som hjälper mig. Än så länge är jag bara en otrogen, men jag vill ändra på det. Kan vi höras via mail?

Allah är den störste!

MVH Per


Forum » Samhälle & vetenskap » Livsåskådningar » Läsa koranen?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons