Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Orkar inte längre

Skapad av Google1, 2014-03-16 22:53 i Livsåskådningar

4 479
11 inlägg
6 poäng
Google1
Visningsbild
Hjälte 6 inlägg
1
Jag orkar inte längre.


Det här kanske inte verkar en "big deal" för många. Men jag kan inte sluta tänka och tårarna rinner bland annat just nu, men de har runnit så många gånger mer på grund av tankarna.


Livet är bra för mig, skolan går bra, och så vidare. Men det senaste året (fyller 14 i år) har tankarna bara kommit. Om Gud, om vad som finns och inte finns. Nyligen fick jag reda på "illuminati" och nu är jag rädd att titta utanför fönstret. På t. ex flashback (det har kommit upp när jag sökte på illuminati) så tror så många på det. På YouTube med. Jag säger bara "va"? Vadå kändisar sålde sina själar till illuminati?


Jag är rädd att jag inte kommer till himlen utan stannar i jorden om jag inte tror på rätt religion. Ska jag ens tro? Ingen i min familj gör det. Tänk om det egentligen är Satan som existerar? Tänk om det är nån annan?


Tänk om vi bara dör? Det skrämmer mig också. Jag vill inte dö. Jag vet att jag har många år kvar. Men jag vill inte "aldrig mer se dagsljuset".


Nu tog orden slut, jag vet inte vad som ska skriva.Snälla, hjälp. Jag vill inte läsa "Men snälla skärp dig, gud existerar inte!!"
Hur får jag bort tankarna? Jag kan inte prata med någon. Har inga bra vänner, känner ingen. Min syster skulle bara skratta och mina föräldrar förstår inte.

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

uZeus
Visningsbild
P 29 Hjälte 764 inlägg
0
Svar till Google1 [Gå till post]:
Jag må inte vara religiös själv, men jag är född och uppvuxen i ett kristet hem med en mamma som är församlingspedagog i svenska kyrkan, så jag känner mig tillräckligt kvalificerad för att finnas om du vill prata med någon. Känns som att det är lite för många punkter för att ta itu med här och nu.

Som sagt vill du ha någon att prata med så är det bara att skriva till mig privat. :)

Jag är en sån där hemsk person som hatar jordgubbar och barnaskratt.

PsykelTjuv
Visningsbild
P 32 Hjälte 3 487 inlägg
0

Svar till Google1 [Gå till post]:
Om det händer finns det inget att göra åt det och då är det ingen poäng att oroa sig. Om det inte händer så är det ingenting att oroa sig över.

Ingen status

Scribbleded
Visningsbild
Hjälte 147 inlägg
1

Svar till Google1 [Gå till post]:
Det första du kan göra är att vara lite mera kritisk, gå inte runt och tänk på konspirationsteorier för majoriteten är rent ut sagt värdelösa.

Det andra du kan göra är att utbilda dig själv, korkade människor går runt och funderar på meningslösa saker. Det du behöver är att ändra ditt perspektiv, vad är det för mening att slösa sin tid på tankar som gör dig olycklig? Hitta någon bok eller en konstnär eller en arkitekt som kan uttrycka sin livssyn på ett så kraftfullt sätt att till och med din syn på livet ändras.

Slutligen kan du försöka förstå att det finns större saker än Gud. Världen är vackrare och mer komplicerad för att ha en så tråkig och enkel lösning.

Schleif
Visningsbild
P 28 Hjälte 6 inlägg
4
Hade samma problem i den åldern, sen upptäckte jag onani och mopeder. Inget att grubbla över igentligen, försök hitta nåt att göra, typ hobby eller jobb. Får man väl tankarna ifrån det så är det inget besvär, överanalysering av allt gör att man mår dåligt.
Kain
Visningsbild
P Växjö Hjälte 308 inlägg
-1
trol0l0l0, hamsterpajs forum is still going strong after all these years. ;)

Cleverly disguised as a responsible adult.

BP
Visningsbild
Hjälte 69 inlägg
0
http://www.ted.com/talks/stephen_cave_the_4_stories_we_tell_ourselves_about_death

han tar upp mycket av problematiken med döden :)

Ingen status

SayWhat
Visningsbild
P 27 Hjälte 97 inlägg
0
Gud finns inte

S.W

jonity
Visningsbild
P Hjälte 77 inlägg
0

Svar till Google1 [Gå till post]:
Jag kan rekommendera Föreningen Tilias chatt. Där kan du prata om vad du vill. De kanske inte har kunskaper inom just Illuminati och gud och satan, men de kommer skriva tillbaka och lyssna så gott de kan och du kan vara helt anonym. Det är en skriftlig chatt för övrigt och inte en telefonchatt, även om det också finns.

Ingen status

Phosphorus
Visningsbild
P 33 Hjälte 98 inlägg
1
Google1.

Religion och konspirationsteorier som Illuminati sprids mycket via rädsla.

Tänk efter... om en tro ska spridas optimalt, hur bör det se ut? Jo, så här:
Om du tror får du den ultimata belöningen, evigt liv i himmelriket.
Om du inte tror får du det ultimata straffet, evig tortyr i helvetet.
Bingo. Därför tror så många på detta. Detta är nonsens och har ingen grund i verkligheten, bara uppfunnet för att så många ska tro på det som möjligt.

Verkligheten å andra sidan är mycket bättre än så. Du är ganska ung så du har kanske inte hunnit läst så mycket. Men vetenskap är något du bör kolla upp för verkligheten som vetenskapen öppnar upp för dig är så fascinerande att du aldrig kommer oroa dig om vidskepligheter igen.

Youtuba runt lite, finns mycket bra dokumentärer osv.
Jag antar att du har en liten existensiell kris, men var lugn bara. Det är något som kommer ge bränsle åt din eventuella framtida fascination av universum. Varför är vi här? Bli fysiker och försök ta reda på svaret?

Du vill inte dö - men jag utmanar dig med denna tanke: tänk efter RIKTIGT noga, vore det inte tortyr att leva för evigt? Efter 100000 år kanske du har bemästrat alla dina intressen osv, efter 100000 år till har de blivit för lätt och inget är roligt längre. Och du har fortfarande oändligt många år kvar. Tror inte någon skulle kunna klara att leva så länge. MEN sure, att leva ett långt liv har sina fördelar, det skulle ju vara helt rimligt med 200 år eller kanske t.o.m 1000 år. Träna och lev hälsosamt så lever du länge. Och jag kan trösta dig med att det forskas mycket på åldrande och att man har lyckats dubbla livslängden på många djur. Så vi kommer nog kunna leva x antal hundra år snart. Plugga biomedicin (?) och hjälp till, så har du något att leva för och slippa oroa dig?

Här har du lite inspirerande ord från en känd vetenskapsman:
http://www.youtube.com/watch?v=9D05ej8u-gU

Kolla nu vidare och säg till om det hjälpte!
godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till Google1 [Gå till post]:
Du är på internet, ett ställe där folk uttrycker sina åsikter och försöker övertala andra att tro likadant, ett ställe med ohyggliga mängder information om i princip allting som vi känner till, eller ens tror oss känna till. Folk sitter och pusslar med information, folk ser mönster. Vissa bygger egen information i syfte att vilseleda andra och vissa är mer villiga än andra att se vissa mönster för att de ser någonting som de verkligen vill tro på.

Granska allt du ser på internet med ett kritiskt öga - det är det absolut viktigaste tipset jag kan ge någon som använder internet. Kritiskt tänkande, men även en förmåga att gå in i diskussioner med ett lite mer öppet sinne, att faktiskt försöka förstå varför andra tror så som de tror.

Personligen tror jag inte på en Gud, eller många av de konspirationsteorier jag sett genom min tid på internet. Bara för att någon redovisar någonting och kallar det för fakta så gör det inte att det är sant, bara för att saker kanske verkar hänga ihop när en person redovisar informationen så behöver det inte betyda att informationen nödvändigtvis bör redovisas så. Folk väljer fritt bland diverse statistik för att det ska passa just deras stödpunkt bäst och man väljer att bortse från mycket som motsäger det man själv säger.

Personligen tror jag inte på en Gud, jag är inte övertygad. Jag vet inte ifall det jag tror är korrekt eller inte, men jag påstår mig heller inte göra det. Om någon kommer och försöker trycka sin religion i ansiktet på mig så ifrågasätter jag dem, ifrågasätter deras fakta och ser ifall de lyckas övertyga mig, hittills är jag inte övertygad. Om jag när jag dött sedan står framför någon av gudarna och ska svara för mitt agerande i livet så vet jag att jag försökt följa min väg, att jag försökt välja de beslut som jag personligen trott varit bäst. Jag har inte blint följt någon av de tokstollar som säger att jag ska följa dem för att de har rätt, jag följer det jag tror är rätt. I slutändan så är vi alltid själva ansvariga för våra handlingar - vare sig vi står inför familjen, Gud eller oss själva.


Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Samhälle & vetenskap » Livsåskådningar » Orkar inte längre

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons