Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Fel att rösta eller att gilla sd?

Skapad av pannkakssmet, 2014-02-23 15:11 i Politik

21 986
192 inlägg
45 poäng
TLTGja
Visningsbild
P 23 Legend 4 089 inlägg
0

Svar till STIG [Gå till post]:
Du ser inga problem inom byggnadsbranchen och åkeribranchen?

The leetest herperderper

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Vitskugga
Visningsbild
P 30 Sandviken Legend 4 inlägg
-1

Svar till STIG [Gå till post]:
Så gjorde nazisterna i Tyskland också. Möjligheten att rösta på ett parti är inte det samma som att det vore demokratiskt.

Jämför inte SD med nazisterna. Vad grundar du den jämförelsen på?
Dessutom kom även nazisterna in via demokrati men sen vad dom gjorde med makten som dom fått är en helt annan sak.
Men det var folket som röstade fram dom och resultatet blev som det blev. En av dom hemskaste händelserna någonsin.

Men Socialdemokraterna var ju dom som stöttade nazisterna och fick Hitler att sätta J i alla judiska pass. Det var dom som hade det rasbiologiska institutet och ökade Hitlers idéer om att det var judarnas fel och idén om den ariska rasen.

Vänsterpartiet stöttade Hitler fullt ut tillsammans med Stalin tills Hitler förlorade i princip.

Eller, så blev det sämre för att det var borgerlig nedskärningspolitik, vilket SD stödde. Sen påverkas ju inte statsmakten jättemycket av din enda personliga röst. Att du röstar S/V men att borgarna ändå vinner valet kan ju inte skyllas på de röda, eller tycker du det?

Det som jag märkte märktes långt innan dom blev framröstade. Jag vart intresserad av politik redan som ung och jag märkte det fallerande samhället redan för ca 10-12 år sedan.
Och andra intygar detsamma för åren som var tidigare.

Min far röstade på moderaterna i protest mot socialdemokraterna det sista valet han gjorde innan han dog. Detta för att socialdemokraterna inte gjort något produktivt över huvud taget dom senaste åren. Då var han ändå pensionär och sjuk så det säger ju en del och han var väldigt påläst dessutom.

Att borgarna vann kan faktiskt endast skyllas på V/S och deras misslyckanden. Man kan inte skylla på dom borgerliga hur mycket jag än vill det utan man kan bara skylla på dom röda. Det är deras misslyckanden som gjort att dom blå har vunnit och suttit så länge..

Prioriteringar som SD stöder.
Att skära ned på arbetskraftsinvandringen skulle skada ekonomin oerhört.

Allt borgarnas fel, politik som SD stöder. Vi bytte välfärd mot skattelättnader. Endast genomförbart med SDs stöd.


På vilket sätt skadar det ekonomin om vi drar ner på arbetskraftsinvandringen på dom områden vi faktiskt har personer med kunskap i som redan finns i Sverige? Har vi inte nog med arbetslöshet i Sverige utan att vi ska behöva ta bort dom jobben från dom arbetslösa också?

Bättre att ta in folk på dom områden det saknas kunskap i här i Sverige. På så sätt drabbar det inte arbetslösa och arbetsbristen.

Jag håller med dock om att det är borgarnas fel att välfärden gått åt skogen. Men du har fel dock i att SD stödjer dom borgerliga, dom stödjer bara inte dom rödas alternativ på lösningar.
Men ingen stödjer SD:s alternativ även om dom både är finansierade och faktiskt mer praktiska och ger högre ersättning till dom som är i behov av välfärden.


Då kan du väl nämna iallafall ett? Allt du nämn tidigare är okunnigt skitsnack som kommer skada landet jag antar du älskar.

På vilket sätt är dom saker jag nämnt okunnigt skitsnack? På vilket sätt skulle det skada landet? Kan du ge konkreta svar på det?

Jag har en bra sammanfattning tycker jag om vilka problem invandringen medför och vilka lösningar det finns och varför.

Invandringen idag kostar oss ca 170+ miljarder om året.
Det är en rejäl summa som ökar varje år dessutom.

-Vi har bostadsbrist idag och ingen ekonomi att bygga nya bostäder.
Detta betyder att dessa invandrare inte kommer få några bostäder utan får bo i tält inom loppet av 3-5 år troligtvis.

-Vi har arbetsbrist och extrem arbetslöshet.
Detta betyder att invandrare inte kommer kunna få jobb såvida det inte är inom specialområden eller i yrken som få personer vill ha.
Dvs städning eller barnflickor eller ja i princip alla jobb som slavar fick ha när rasismen var som störst i USA.

-Vi har fallerande sjukvård och äldreomsorg.
Detta betyder att invandrarna som kommer hit kommer få undermålig sjukvård och en äldreomsorg som snarare tar kol på äldre än hjälper dom.

-Vi har skolor som praktiskt taget slutat funka över huvud taget.
Detta betyder att dessa invandrares barn kommer få undermålig skolgång vilket gör att dom skolkar, inte kommer in i gemenskapen, inte lär sig språket ordentligt och blir utanför vilket ofta leder till kriminalitet och gängmentalitet.

-Vi har i princip inget försvar att tala om så skulle vi bli attackerade så har dom flytt hit helt i onödan eftersom vi inte ens kan försvara dom.
Bra land att fly till va?

-Vi har ett rättssystem som är skit vilket gör att dom som drabbas av brott får mindre hjälp och dom som begår brott får komma undan lättare och får mindre straff och dessutom straffrabatt ju fler brott dom begår vilket är sinnessjukt!


Säg att vi minskar invandringen med 90%, detta skulle bespara os ca 150 miljarder. Dessa skulle vi kunna använda till att investera i alla dessa områden.
Dessutom skulle vi kunna skicka mer till behövande utomlands eftersom det är där dom flesta flyktingar finns. Dom som verkligen behöver vår hjälp. Det är ju faktiskt så att dom flyktingar som kommer hit oftast är män och dom som har råd.

Så då är det kört för kvinnor, barn och fattiga. Dessa flyr till grannländerna som får höga påfrestningar ekonomiskt pga detta.
UNHCR drar in pengarna för mat till flyktingar i Syrien för att dom får för lite bistånd.
Dvs istället för att hjälpa flera så tar vi bara hand om dom som har minst behov av hjälp. Hur är det sunt på för sätt egentligen?

Alla andra partier bryr sig bara om att vara duktiga och ta hit folk när dom faktiskt inte ens hjälper en promille av hur många som faktiskt behöver hjälp.

SD bryr sig om alla, dom vill inte stoppa invandringen, bara begränsa så endast dom som verkligen behöver hjälp och inte ens kan bo i närområdet kan komma hit och även dom som kan bidra inom arbetsområden vi har brist på personer med rätt kunskap i.
Sen hjälper dom fler på plats istället som faktiskt behöver mer hjälp än någon över huvud taget!

150 miljarder kan man göra mycket för.

Lägg dessa pengar såhär t.ex.:

30 miljarder på arbetspolitiken för att skapa fler jobb och minska arbetslösheten.

30 miljarder på sjukvården och välfärden så vi får dräglig vård igen och dom sjukskrivna och pensionärer får mer hjälp ekonomiskt.
t.ex. så vill dom röda se till så pensionärerna får 50kr mer i månaden.
SD vill att dom får minst 800kr mer i månaden. stor skillnad va?

20 miljarder på nya bostäder.

20 miljarder för att höja kvalitén på skolorna och öka kunskapen på lärarna.

25 miljarder på försvaret så vi kan öka våran egen trygghet i landet från utomstående hot från andra länder och terroristorganisationer.

25 miljarder till UNHCR så vi kan hjälpa fler på plats istället för att skita i dom miljontals flyktingar som finns kvar i närområdena.

Det var väl ganska välanvända 150 miljarder va?
Sen kan man ju lägga om dom lite hur man vill då jag inte är expert på landets ekonomi men det är iallafall ganska rimliga exempel på vad man kan göra med 150 miljarder extra i kassan eller hur?


På så sätt så skyddar vi dom som verkligen behöver hjälp samtidigt som vi hjälper dom miljontals fler som finns i närområdena samtidigt som vi ger både svenskar och invandrare bättre möjligheter för ett drägligt liv i Sverige.

Rätta mig om jag har fel annars med något bättre exempel på hur vi ska lösa krisen i Sverige.

Vill ha fler vänner att prata med! :)

Vitskugga
Visningsbild
P 30 Sandviken Legend 4 inlägg
-1
Ber om ursäkt för mitt långa inlägg förresten! :)

Vill ha fler vänner att prata med! :)

TLTGja
Visningsbild
P 23 Legend 4 089 inlägg
0
Svar till Vitskugga [Gå till post]:
Kan bara tilläga att hitler inskränkte på demokratin efter att han hade blivit vald. Det är att ljuga för sig själv att påstå att det maktövertagandet är möjligt och skulle accepteras i Sverige (tack vare internets information så skulle vi få reda på det och det skulle bli inbördeskrig)Tillägg av TLTGja 2014-12-10 14:08

Som kommentar till början.

The leetest herperderper

Vitskugga
Visningsbild
P 30 Sandviken Legend 4 inlägg
0

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Bra sagt!

Vill ha fler vänner att prata med! :)

STIG
Visningsbild
P 29 Kista Hjälte 2 977 inlägg
1
Svar till Jopmok [Gå till post]:
Kan du inte bara säga som det är? Att du hatar SD för att du inte vågar annat, anser att alla SDare är rasister och att du faktiskt inte har någon aning vad du pratar om?

Facepalm > 9000

Läs mitt inlägg längre upp. Sverige gav 17400 asylsökande uppehållstillstånd 2012. Det är inte jättemycket. Särskilt inte om man jämför med de ~50 miljoner människor som är på flykt. Det är heller inte mycket om man jämför med Sveriges nästa 10 miljoner stora befolkning.

Jag anser inte att alla SDare är rasister. Men jag ser att partiet i sig är rasistiskt och att dess anhängare sällan har mer än 0 högskolepoäng inom samhällsvetenskapliga ämnen.
De är helt enkelt för outbildade för att se igenom SDs skitsnack, och det är synd.Svar till TLTGja [Gå till post]:
De problemen är fackliga problem som endast löses effektivt av ett starkt fack och en arbetarvänlig regering. SD är en direkt del av problemet i de branscher du pratar om då de i sin tid i riksdagen har ställt sig bakom alliansens arbetarfientliga politik.

Det är inte problem med invandring, det är problem med att branschen inte har tillräckligt starka avtal och regler om konkurrens över nationsgränser i en globaliserad värld. Se till att alla som kör på svensk mark måste anpassa sig till svenska lönelagar och att de utländska chaffisar som kör här måste få svenska förmåner (löner, raster, skyldigheter på säkerhet mm) av sina arbetsgivare så blir det inte längre attraktivt att lönedumpa i svensk transport.Svar till Vitskugga [Gå till post]:

Ditt första stycke. Jag vet inte ens vart jag ska börja.
Vad grundar du den jämförelsen på? Allt. SD var ett öppet nazistiskt part för 20 år sedan, de använder i dag rasistiska argument för att förstärka sina svaga ickerasistiska argument mot invandringen.
Visa spoiler
(...Vilket gör att invandringen inte kan diskuteras seriöst. Alla andra partier är överens, det är bara ni som tycker annorlunda. Då är det väl uppenbart att vi inte har lust att diskutera invandring om SD ska dra fram rasistiska argument hela tiden? Prata invandring utan rasismen så är vi alla villiga att prata om den, det är inte frågan som är obehaglig, dock är det bara ni som inte tycker att det är en ickefråga och ni tillämpar också rasism för att stärka era argument.)


"vänsterpartiet stöttade Hitler fullt ut..." alltså va??
Allvarligt talat. Menar du det du precis skrev?

Sveriges Kommunistiska Parti var sovjetvänliga och stöttade Stalin, ja.
Fascismen är kommunismens raka motpol och största fiende. Sovjet och Tyskland hade en pakt att inte anfalla varandra. Tyskland anföll ändå och sovjet påbörjade en resa mot Berlin.

Jag förstår inte hur du får misslyckad vapenvila följt av fullfjädrat världskrig till "stöttade Hitler fullt ut".
Du är väl ändå medveten att sovjet drog ett minst lika stort lass till nazismens fall som de allierade?

Hur kommer det sig att jag inte får referera till ditt partis 20åriga historia samtidigt som du (felaktigt) refererar till mitt partis 70åriga historia, två internreformeringar och betäckninsbyten senare?Det som jag märkte märktes långt innan dom blev framröstade. Jag vart intresserad av politik redan som ung och jag märkte det fallerande samhället redan för ca 10-12 år sedan.
Och andra intygar detsamma för åren som var tidigare
.

Jag vet inte om jag förstår vad du försöker säga, men om du syftar på att det gick åt helvete ca 10 år innan alliansens tillträdande är vi helt överens. Sossarnas högersväng började ~1990 och jag menar att det som hänt därefter är inte inte att skylla på socialdemokratin, men på socialdemokraterna då partiet inte längre övertygande driver den ideologi deras partinamn föreslår.
Detta leder till att det egentligen bara finns ett rött parti idag och det är Vänsterpartiet. Som du antagligen vet har vi (jag säger vi eftersom att jag är medlem) aldrig haft mer makt i svenskpolitik än som stödparti med lågt inflytande i S-regeringar och kan egentligen inte beskyllas för någon politik som någonsin har förts i det här landet utöver någon enstaka fråga vi har förhandlat oss till.

Min far röstade på moderaterna i protest mot socialdemokraterna det sista valet han gjorde innan han dog. Detta för att socialdemokraterna inte gjort något produktivt över huvud taget dom senaste åren. Då var han ändå pensionär och sjuk så det säger ju en del och han var väldigt påläst dessutom.

Det var ju dumt. S bedrev ju redan högerpolitik. Hade han velat ha förändring skulle han gått till V.
Nej, att din pappa var sjuk och pensionär säger ingenting om hans trovärdighet. Jag försäkrar dig om att det finns sjuka pensionärer idag som är både kommunister, nazister, anarkister och anarkokapitalister.


Att borgarna vann kan faktiskt endast skyllas på V/S och deras misslyckanden. Man kan inte skylla på dom borgerliga hur mycket jag än vill det utan man kan bara skylla på dom röda. Det är deras misslyckanden som gjort att dom blå har vunnit och suttit så länge..

som sagt jag håller med om att S har svikit. Jag förstår dock inte hur du får alliansens illdåd att beskyllas på vänstern? Ja, S dåliga politik ledde till att Alliansens politik framstod som mer tilltalande, men endast alliansen kan ju klankas för sina egna reformer.


Bättre att ta in folk på dom områden det saknas kunskap i här i Sverige. På så sätt drabbar det inte arbetslösa och arbetsbristen.

Vi tar in folk till jobb som Svenskar inte klarar av eller tycker att de är för fina för.
Om sveriges restauranger inte kan anställa diskare för att folk inte vill ha det jobbet så löses väl inga problem med att vi förbjuder arbetskraftsinvandring? du kommer vara få äta smutsiga tallrikar.
Personligen anser jag ju att arbetsrätten skulle stärkas, att diskarna får en anständig lön och schyssta villkor så att folk kan trivas/leva på sitt jobb, vilket skulle lösa problemet, men det är ju ett vänsterperspektiv.
Att förbjuda invandring skulle ju tvinga in svenskar i de smutsiga jobben med dåliga villkor för att de inte längre kan skylla på att invandrare tar jobben de tidigare tackat nej till.
Läs gärna också mitt svar till TLTGja längre upp.

Vad gäller de avancerade jobben skulle ju en förbjuden arbetskraftsinvandring vara förfärligt.
Grejen är att du kan inte skilja på jobb och jobb bara för att det är "önskade" människor som söker det ena. Du måste han en konsekvent lagstiftning. Om du föreslår något annat, ja då är vi inne och nosar på fascismen igen.

Invandringen idag kostar oss ca 170+ miljarder om året.
Det är en rejäl summa som ökar varje år dessutom


Ska du slänga med siffror förväntar jag mig en källa samt hänvisning till var exakt siffran kommer från urspringligen.
Alltså, du kan inte säga "www.avpixlat.se/invandrare-är-dyra.php", du ska hänvisa till avpixlats källa med sida och rad i dokumentet där påstådd fakta hittas så att jag lätt kan kontrollera att du inte ljuger.


Vi har bostadsbrist idag och ingen ekonomi att bygga nya bostäder
skitsnack, Sverige är rikare än någonsin. Sossesverige, det din pappa var besviken över att det inte fortsatte, byggdes genom gemensam finansiering. Budgetera för bostadsbygge och ta den skatt som behövs. Folket måste betala för det de vill ha - man får ingenting gratis.

-Vi har arbetsbrist och extrem arbetslöshet.
Har inget med invandring att göra. Arbetslösheten är procentuell. Jag har förklarat det tidigare i tråden för användaren "mercedesbrud" på sida 5.

Vi har fallerande sjukvård och äldreomsorg
Åter igen pga nedskärning som SD stöder aktivt, senast när de fällde budgeten som skulle förbättra sjukvården mm.

Vi har skolor som praktiskt taget slutat funka över huvud taget.
Pratar du om de privata skolorna som konkade? Isf får du förklara hur det är relevant.
i vilket fall gäller fortfarande att nedskärningar som SD verkar för är negativt.

Vi har i princip inget försvar att tala om
De flyktingar du talar om, av dem har ju de flesta flytt från ISIS, Assad, Saddam, Al Quida mf. dessa måste alltså kriga sig igenom hela europa för att komma åt oss - inte så troligt.

Men jag antar att du är rädd för ryssen - vilket kan bli en lååång diskussion.
Kort: Rysk militärbudget överstiger svensk BNP. DVS, om vi lägger ALLT vi äger på militär har Ryssland fortfarande mer krut än vi. Vi kan alltså inte vinna utan hjälp.
Den enda hjälp vi kan få är genom att alliera oss, antingen med ryssland själva, eller med NATO.
NATO är en krigshetsande människorättskränkande organisation vi inte borde vilja vara med och stödja. NATO är dessutom en militär Anti-Ryssland-klubb. Går vi med där blir vi ett direkt hot mot ryssland och de har stor anledning att kärnbomba oss.

NATO är en dum ide av många anledningar, väljer vi att inte gå med där kommer vi inte kunna försvara oss mot ryssland alls och det är därför helt onödigt att lägga pengar på försvar över huvud taget.
Särskilt om man som SD tror att olika ekonomiska poster står mot varandra, då är ju försvaret ett minst lika stort problem som invandringen antaget att SDs siffror om invandring stämmer.

Vi har ett rättssystem som är skit
Jag tror ju att det är smartare att jobba förebyggande mot brott istället för att straffa efter att brottet är begått, vilket kräver en bättre socialpolitik - en fråga där SD + alliansen är värdelösa.

Säg att vi minskar invandringen med 90%, detta skulle bespara os ca 150 miljarder
Källor. Det går inte att ta dig seriöst om du bara slänger med siffror.

...Dessa skulle vi kunna använda till att investera i alla dessa områden
150 miljarder är ~4% av svensk BNP (~3600 miljarder)
Vi skulle alltså kunna uppnå samma ekonomiska resultat genom att införa en platt skatt på ytterligare 4% på allt.
Frågan är, varför måste dessa pengar tas från invandringen. om vi nu kan lösa samhällets alla problem med 4% av våra tillgångar så är det väl bara för SD att rösta för en skattehöjning på 4 procentenheter?

Dessutom skulle vi kunna skicka mer till behövande utomlands
Fast SD röstar ju faktiskt nej till bistånd också...såatteh...det där är ju bara skitsnack. UNHCR har ju själva sågat ert förslag. bistånd är bra, att erbjuda skydd är bättre. Att vi skulle sluta erbjuda skydd och istället skänka en symbolisk summa vore ju katastrof.

"närområdet"
Vet du hur mycket flyktingar "närområdet" tar emot? Det är PINSAMT att du säger att grannländerna ska ta emot fler, men att vi inte kan ta emot ens 20.000 flyktingar per år när de har flyktingströmmar på flera miljoner.


Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

TLTGja
Visningsbild
P 23 Legend 4 089 inlägg
0
Svar till STIG [Gå till post]:
Om man finasierar hjälp i närområdena och problemområden (deras länder) så kan man hjälpa många fler flyktingar. Däremot ska man självklart hjälpa dem som är förföljda komma bort ifrån området. Men man ska inta ta hit alla för att det är synd om dem, det är bättre för alla parter att hjälpa dem i närområdet och ta hit dem som är förföljda.Tillägg av TLTGja 2014-12-12 13:59

Och att påstå att vi inte har en chans v.s Ryssland är bara oinformerat. Se på Vietnam och Afghanistan FFS!

The leetest herperderper

STIG
Visningsbild
P 29 Kista Hjälte 2 977 inlägg
0

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Nej. Du verkar glömma att "närområdet" i dessa situationer ständigt är fullständigt översvämmat av flyktingar. "närområdet" i syrienkonflikten uppskattas ta emot över tre miljoner flyktingar (att ställa mot de ~15 000 som når Sverige som är så förfärligt många). Att vi då skulle skicka dit lite pengar hjälper inte ett skit. Det går inte att organisera någonting när det finns 3 miljoner människor som mer eller mindre över en natt är på flykt och behöver hjälp. Då är det bättre att vi tar hand om så många som möjligt för att hjälpa dem som är kvar i närområdet genom att lätta bördan för hjälporganisationerna som verkar där.
Sen utesluter ju inte det ena det andra.Se på Vietnam och Afghanistan
Precis. Det Vietnam och Afghanistan hade till sin fördel är att deras anfallare inte kände terrängen. USA är bra på att kriga i urban miljö och lövskog/fält, inte öken/jungel då dessa miljöer inte finns bebodda på hemmaplan i stor skala nog att träna på.
USA hade inte ens ökenkammo till sina vanliga förband i början av Irakkriget, så dåligt förberedd var man på krigföring i ökenmiljö.

Sverige däremot har exakt samma terräng som Ryssland.
Om Ryssland skulle anfalla Sverige så skulle miljön vara EXAKT som de har tränat på. Alla deras vapen skulle vara specifikt anpassade för att kriga här med defaultinställningar då krig här vore samma situation som försvar hemma.

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

Box
Visningsbild
Legend 13 inlägg
0
Ja, det är fel att vara fascist.
Frågor på det?

Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Fel att rösta eller att gilla sd?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons