Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Internets förintelseförnekare

Skapad av retrodatorn, 2016-12-07 19:31 i Politik

22 701
49 inlägg
-9 poäng
retrodatorn
Visningsbild
P 23 Kändis 122 inlägg
1
dessa människor har jag sett mycket av i youtubes kommentarssektion bland annat på videor om förintelsen
där har jag även sett många bråk mellan dessa förintelseförnekare och folk som inte förnekar förintelsen.
Många av dessa förintelseförnekare är vitsupremacister nynazister och folk med antisemitistiska åsikter.

jag förstår verkligen inte hur man kan förneka en händelse med så mycket bevis tex videor på fångar från auschwitz berättelser från ögonvittnen
bilder på lik tagna från dom olika lägren tex auschwitz.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
1

Svar till retrodatorn [Gå till post]:
Varför frågar du dem bara inte?
Det är inte så svårt att fråga, om man bara flörtar lite med deras åsikter, det är så man lär sig saker, "infiltrerar" åsiktsmotståndare.

The leetest herperderper

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0

Svar till retrodatorn [Gå till post]:
Jak kan förstå folk som väljer att inte tro på just själva förintelsen.
"Jag förstår verkligen inte hur man kan förneka en händelse med så mycket bevis"
Fast det finns ju inte så mycket bevis som man tror.
Finns t.ex. inga bevis på att gaskammare har funnits.
Jag tror på förintelsen, men jag tror även att det är vinnaren som skriver historian.

Veni, vidi, vici

retrodatorn
Visningsbild
P 23 Kändis 122 inlägg
Trådskapare
0
Problemet med många av dom när man försöker säga till dom att förintelsen finns så brukar dom hoppa på en och kalla en för tex judejävel eller något liknande och när man försöker ta fram bevis för dom så kallar dom det för judepropoganda eller zionistpropoganda och vägrar att acceptera bevisen.
detta är anledningen till varför jag undviker att diskutera med dom jag vill inte hamna i bråk med förintelseförnekare därför att jag har sett så många bråk i youtubes kommentarsfält mellan förintelseförnekare och dom som inte gör det
jagvillvaanonym
Visningsbild
P Hjälte 84 inlägg
0
Man säger det för att provocera. Om du blir "triggered" så kommer dom fortsätta. Jag måste vara en av dom få som står bakom något slags "internetkörkort" där man i skolan under en timme visar hur man motarbetar troll. OBS: Jag är själv ett troll, rör mig dock inom spel dock.

Ingen status

SnelHest
Visningsbild
P 31 Täby Hjälte 2 200 inlägg
0
Det finns inget tekniskt bevis på att förintelsen skett. Det var också logistiskt sett omöjligt att genomföra.

Finns så många lögner om förintelsen så det i alla fall finns skäl att tvivla.

https://www.youtube.com/watch?v=1slx74zKQMc&list=PLRlr5ik1sW7O2eErVgf9tqA6Eop5UXEVQ&index=8

Lyd

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0
Att diskutera om vare sig förintelsen utspelat sig eller ej, är som att diskutera om det var ett terroristdåd eller ett inside job som låg bakom 9/11 attacken.
Finns bevis hos båda sidor av myntet, vilket i sin tur bildas till enbart teorier. Historia är historia, och finns det inga fakta belägg, får man då skapa sin egna teori / uppfattning.

Veni, vidi, vici

Patrikp
Visningsbild
P 28 Karlskrona Hjälte 1 187 inlägg
-1

Svar till SnelHest [Gå till post]:
Det finns bokstavligt talat, TON med bevis. Eller hur ser du på faktumet att det var ungefär 9m Judar innan och 5m efter?
Eller massgravarna som har hittats? Eller alla vigselringar,smycken och personliga tillbehör som hittats? Alla soldater som var ögonvittnen, tyskar, Amerikaner, Ryssar, Britter.. skulle alla dessa ljuga då eller?
Och "logiskt" (antar att du menar i praktiken) sett så är det väldigt möjligt att göra.

Läs på innan du gör en idiot av dig själv.

https://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10007271
https://www.quora.com/What-is-the-best-evidence-that-proves-beyond-reasonable-doubt-that-the-Holocaust-occurred

HareKrishnas gud sedan 2014

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
1
Var 6 miljoner judar som dog under andra världskriget (nazi-tyskland stod för 2 miljoner).
Ja det kan inte ha varit kul att ha varit en jude under andra världskriget. Och ja, det var hemskt det som hände judarna.
Men den stora frågan man ska ställa sig är vad som hände med de resterande 50 miljoner civila som dog? Vem dödade dom? men det behöver man nog inte veta för nazisterna var ju helt klart värst av alla under andra världskriget!...eller? knark1

Judarna har fått för mycket sympati i historien, vart är sympatin för alla de andra som förlorade sina liv?

Veni, vidi, vici

SnelHest
Visningsbild
P 31 Täby Hjälte 2 200 inlägg
1

Svar till Patrikp [Gå till post]:
Föreslår att du tittar på min länk innan du yttrar dig. Framför gärna dina tekniska bevis på att det gasades människor tack. Nej inte "logiskt" logistiskt.

Lyd

Patrikp
Visningsbild
P 28 Karlskrona Hjälte 1 187 inlägg
-1


HareKrishnas gud sedan 2014

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0
Förintelsen hände, gasning, nej. Majoriteten av alla judar som dog i koncentrationsläger dog utav hunger och sjukdomar. Andra blev avrättade för att inte velat "samarbeta".
Och att man brände liken är för att inte sjukdomar / smitta skulle uppstå. Kan man historia så vet man att det är så man gör vid slagfält i krig. Samla liken i högar och bränna alt begrava dem.

Bevis för detta? Bara söka på "dead jews ww2" på Google bilder. Och läs historia.

Att nazisterna gasade judar är en skräckpropaganda, precis som propagandan under första världskriget, att nazisterna skulle ha gjort tvål utav människor. *facepalm*
Vinnaren skriver verkligen historian. *suck*

Veni, vidi, vici

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0
Vet ni ens varför nazismen uppstod? Eller hur koncentrationsläger uppstod? Många som inte vet historia i dagsläget, vilket är tråkigt.

Veni, vidi, vici

Reiss
Visningsbild
P 32 Hjälte 287 inlägg
-1
Vad jag, som 25-åring, har fått lära mig i skolan så har förintelsen av judar skett i Tyskland, det här är ju andra världskrigets problem och ännu pratar man om det som att det inte finns några judar kvar i Tyskland... Jag har svårt att tro att det inte finns några judar i Tyskland idag, Tyskarna är väl dom som skäms mest över Hitler... Men även om Tyskarna inte har lämnat Hitlers verk bakom sig, så tycker jag att vi svenskar borde göra det och istället sikta på nya "lösningar", eftersom vi fredliga, hederliga, neutrala, svenskar KAN det.. Vi vet vad som har hänt ur historikernas perspektiv + andra världskrigsveteraner, vilket JAG tycker är relevant och faktabaserat, vi tror hur judarna har förföljts i alla dessa år, vilket JAG accepterar, jag har inget emot det även om jag inte kan göra något åt historien. Men frågan som kvarstår är; vad ska vi göra nu för att undvika en till katastrof? Eftersom Svearike har undkommit terroristattentat o.s.v. så tycker jag faktiskt att vi har klarat oss undan relativt bra.

Läpi elämän helvetin

Lobax
Visningsbild
P 29 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
-1

Svar till Withz [Gå till post]:

Svar till SnelHest [Gå till post]:


En av Hamsterpajs gamla hjältar gjorde en gång i tiden en fantastisk redogörelse om förintelseförnekelse, vilka som ligger bakom rörelsen, vad deras motiv är och varför de har fel (eller rättare sagt ljuger om grundläggande fakta, typ att det skulle vara livsfarligt att röra någon som gasats med zyklon B). Rekommenderad läsning, både till dem som fallit för nazistpropagandan och för den som vill bemöta den.

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/samhaelle_vetenskap/foernekandet_av_foerintelsen/sida_1.php#post_2440532

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
Den tråden för argument mot argument och inga utav argumenten har bevis på att nazisterna gasade ihjäl judarna.

Btw så användes inte zyklon B som det sägs ha använt mest utav, utan det var Kolmonoxid (om man ska gå på gas-teorierna). Men igen, finns absolut inga bevis på att nazisterna skulle ha använt detta på judarna. Jag är ingen förintelseförnekare, men jag tror inte på gasningen. Jag tror att de lät judarna svälta ihjäl samt avrättade alla som gjorde motstånd. Kom gärna med riktiga bevis på att judarna gasades ihjäl istället för att ha teorier. Zyklon B användes för avlusning av kläder bla.

Oavsett vad tycker jag man lägger för mycket fokus på judarna. Judarna var 1/11 av alla civila som dog under andra världskriget.

Veni, vidi, vici

Viren
Visningsbild
P 32 Örebro Hjälte 784 inlägg
0

Svar till Withz [Gå till post]:
I Auschwitz som var det störta komplexet, användes det mest Zyklon B. Det finns bevis i form av dokumentation att tyskarna använde det för att döda fångar (dokumentation, vilket nazityskland är välkända för att ha utfört på ett exemplariskt sätt).

Det var ett insektsmedel, som redan användes på förläggningen. Tillgång på materialet existerade redan innan det sattes i bruk, det var effektivt, och det (till skillnad från att avrätta med gevär) lämnade inte blod överallt.

Tillgången fanns, ritningar och dokumentation finns, utsagor finns, det var snabbare, renare och billigare.

Ingen status

Lobax
Visningsbild
P 29 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
-1
Svar till Withz [Gå till post]:
År 1933 levde 9.5 miljoner judar levde i hela Europa. De utgjorde inte ens 1 procent av befolkningen i Tyskland. Det är därför det systematiska dödandet av sex miljoner judar är en sådan stor grej - det var en planerad och nästan lyckad förintelse av en hel folkgrupp.

Så du menar att vittnesmålen från fångarna i lägren (däribland dem som tvingades arbetade i dem och begrava liken), vakter och nazisterna själva är sammansvävda lögner? Så du menar att den dokumentation som tyskarna lämnade efter sig (byggnadsplaner etc) är fabricerade? Så du menar att de toxikologiska och arkeologiska fynd som gjorts i koncentrationslägren är påhittade?

Istället för att läsa konspirationsteorier och propaganda från nazister så kanske du kan öppna en historiebok. Eller faktiskt besöka det som är kvar av lägren, de är faktiskt öppna för allmänheten.

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
Så du påstår att 6 miljoner judar dog i tyskland och blev gasade till döds? Eller vadå?

Lätt att kunna föra vittnen när motsatta parterna inte har några pga avrättning när kriget tog slut. Inte förvånad över att de nazister som överlevde fick ett ultimatum, vittna eller dö. Att vinnaren skriver historian är inget snack om saken, så är det bara. Självklart skulle man vittna om falska påståenden, om man blivit illa behandlad, tagits ifrån sin humanska rättighet. Hade själv säkert vittnat att tyskarna gasade ihjäl folk om jag vart inlåst i ett koncentrationsläger och blev behandlad som de blev där (även om det nu inte gick till så).

Istället för att säga att allting finns dokumenterat kan du gärna visa mig dessa dokument. Annars står jag fast vid min ståndpunkt.

"Så du menar att de toxikologiska och arkeologiska fynd som gjorts i koncentrationslägren är påhittade"
Nej det gör jag inte, om du väljer att läsa mitt tidigare inlägg så skrev jag att man använde sådant för avlusning. Har du bevis på att kvarlevor utav gasade judar blivit undersökta, be my guess och visa mig bevisen.

Jag läser inte konspirationsteorier då jag uppenbart har sagt att jag tror på förintelsen men jag tror inte på gasningen, då det skulle ske mycket snabbare än 6 år för att kunna "utrota" alla judar om så var fallet. Jag tror på det bilder jag sett, samt hur tidigare krig i historian sett ut.


Veni, vidi, vici

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
Funnit några bevis än? lol

Veni, vidi, vici

Patrikp
Visningsbild
P 28 Karlskrona Hjälte 1 187 inlägg
-2


HareKrishnas gud sedan 2014

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
-1

Svar till Patrikp [Gå till post]:
Sluta länka till en massa skit. Ge mig länk till dokumenten som alla ni påstår är källan till bevisen. Kan ni inte det ska ni hålla käft :) då ni inte har bevis utan endast sovjet / amerikansk propaganda.

Veni, vidi, vici

Inte
Visningsbild
Kändis 171 inlägg
-1

Svar till Sebz [Gå till post]:


Tror du på månlandningen? Har gulag lägren existerat? Dog verkligen någon under kultur revolutionen?
Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0

Svar till Inte [Gå till post]:
Vad har det med förintelsen och gaskammare? Sluta vara OT.

Veni, vidi, vici

Inte
Visningsbild
Kändis 171 inlägg
-1

Svar till Sebz [Gå till post]:


Bara nyfiken på hur din av historien ser ut:) Vore ju lite kul om du inte förnekekar gulag och kulturevolutionen men förnekar förintelsen.
Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
-1

Svar till Inte [Gå till post]:
Är du dum i hela jävla huvudet eller? Kommer in i tråden och börjar yttra dig om saker innan du ens läst tidigare kommentarer. Har jag sagt att jag förnekar förintelsen eller?Veni, vidi, vici

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0
Orsaken till massgravarna och kremering/ likbränning i koncentrationsläger under andra världskriget är pga fläcktyfus. Man brände kroppar under vintern ( då marken var frusen ) och begravde i massgravar när marken gick att gräva i.

Att media hjärntvättar folk är ingen nyhet och det har det gjort sedan lång tid tillbaka. Redan undet första världskriget har skräckhistorier om både tyskarna, franskarna och engelsmännen tagit plats. Man sa om tyskarna att de högg händerna på belgiska småbarn och torterade fransmän och engelsmän med att korsfästa dom, även att man gjorde tvål utav människor. Detta är skrämselhistorier och har sedan erkänts just bara ha varit så.

Under andra världskriget bröt tumultet ut, tyskarna...igen!? Kan dom inte bara tröttna på sitt krigande någon gång?
Tyskarna var väldigt dominerande under andra världskriget och hade garanterat vunnit om det inte vore för USAs hjälp. Skräckpropagandan angående gaskammare började inne i koncentrationslägren, och därefter till eftervärlden, som i sin tur snappades upp utav den allierade median som i sin tur använde denna Skräckpropagandan som ett vapen för att säkerställa att tyskarna aldrig mer skulle stiga upp igen. Som en rak höger knockade hela propagandan tyskland och håller dem än idag nere på marken. Massmedia och propaganda är det starkaste vapnet både då och nu ( tur nog har man tillgång till hela världen i dagsläget så man slipper bli hjärntvättad. )

Och för er som ännu tror på denna skrämselpropaganda, hur kommer det sig att efter andra världskriget var det straffbart att förneka förintelsen? Sanningen är fri, lögn är inte fri.

Tyskarna var inga änglar under andra världskriget, men de var heller inga andra likaså. Och det är komiskt att tyskarna fick stå för alla krigsbrott de gjort, men alliansen gick fri från sina krigsbrott. T.ex när USA bombade Berlin och mördade 600 000 civila, eller ryssarna som våldtog tyska kvinnor ute på vischan samt avrättade flera tusen polska officerare. Eller varför inte engelsmännen som avrättade tyska soldater som hade kapitulerat?

Krig har sina egna regler, helt klart. Men innan man börjar blint förlita sig på den största massmedian i världshistorien kanske man borde ta och ställa lite motfrågor alternativt bilda en egen uppfattning om saker och ting.

Veni, vidi, vici

Inte
Visningsbild
Kändis 171 inlägg
0

Svar till Sebz [Gå till post]:


Känner du dig trängd? Bara en nyfiken fråga:)
Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0

Svar till Inte [Gå till post]:
Absolut inte. Tycker bara att man är en idiot om man kliver in i en tråd utan att läsa hela tråden innan man yttrar sig. Hade du läst tidigare kommentarer så hade du sett att jag inte förnekar förintelsen. Det enda jag vill förneka är propagandan om gaskammare.

Veni, vidi, vici

Inte
Visningsbild
Kändis 171 inlägg
-1

Svar till Sebz [Gå till post]:


Hur beskriver du dig själv då? Lättstött?
Kan inte du leta upp vart jag ifrågasätter att du förnekar just förintelsen?

Eller är läskunnigheten låg och lättstöttheten hög bland nationalsocialister?

Tänker förövrigt inte ta en diskussion ang gaskamrarna då det inte finns mera att presentera i bevisväg som lobax redan har lagt fram. Jag menar ärligt va räknas som bevis i dina ögon när man ska bevisa händelser i det förflutna? Tror du ens på dinosaurier har existerat eller är de planterat av Hollywood?

Tyskarna var väldigt dominerande under andra världskriget och hade garanterat vunnit om det inte vore för USAs hjälp.
Mm Nordfront har fakta som bevisar det va?

Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Internets förintelseförnekare

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons