Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Saudiarabien tar emot 0 flyktingar men bekostar by

Skapad av Borttagen, 2016-02-28 19:00 i Politik

14 768
40 inlägg
46 poäng
Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
-5
Saudiarabien har inte tagit emot en enda flykting från kriget i Syrien trots att de ligger i närheten och är ett muslimskt land:

The six Gulf countries - Qatar, United Arab Emirates, Saudi Arabia, Kuwait and Bahrain - have offered zero resettlement places to Syrian refugees.

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2014/12/facts-figures-syria-refugee-crisis-international-resettlement/

Däremot vill Saudiarabien bekosta byggandet av 200 moskéer i Tyskland:

Saudi Arabia has reportedly responded to the growing number of people fleeing the Middle East for western Europe – by offering to build 200 mosques in Germany.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/saudi-arabia-offers-germany-200-mosques-one-for-every-100-refugees-who-arrived-last-weekend-10495082.html

Tror ni att Saudiarabien kan ha någon dold agenda med detta som t.ex. att man vill att Islam ska spridas över världen?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Amanda0043
Visningsbild
F 23 Entertainansvarig Administratör 253 inlägg
9
Har hamsterpaj blivit ditt nya ställe att gnata på om politik och liknande?

Det är inte lätt när det är svårt

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
4
Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Ännu en islamofobisk trams.. har inte du något vettigare för dig att göra än att sprida en massa idiotiska konspirationsteorier med noll trovärdighet?

Dessutom så är Islam inte farligt så länge följarna håller sin tro för sig själva och inte skadar andra över det vilket också gäller alla andra religiösa människor och ateister inklusive kristna som mig.


Lennon

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-3
Svar till Amanda0043 [Gå till post]:
Säger du samma sak till sossar/kommunister som sprider lögner här? Jag har i alla fall seriösa källor till skillnad från dem som oftast inte har källor alls utan bara hänvisar till sina känslor. Vill du ha obegränsad invandring samt månggifte?


Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Så du påstår alltså att Amnesty International hittat på sina uppgifter för att sprida en konspirationsreori? Under vem som är foliehatten här egentligen. Påstår du Amnesty International ljuger kan du komma med en seriös källa på det annars är det snarare du som har noll trovärdighet. Tänker ignorera dina inlägg om du inte kan presentera källor på dina påståenden.

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-4
90% av alla invandrarna i åldrarna mellan 13-17 som kom förra året var pojkar. Endast 10% var tjejer det är alltså knappast någon jämlikhet där inte:

Från januari till oktober i år har 23 349 ensamkommande barn sökt om asyl i Sverige. En absolut majoritet – över 21 200 – av dem är pojkar i åldrarna mellan 13-17 år. Endast runt 2 000 av dem är flickor, enligt statistik från Migrationsverket.

http://www.expressen.se/nyheter/sverige-narmar-sig-kinas-konsobalans/

Det har kommit fram att många av de ensamkommande flyktingbarnen har egna barn. Oftast är det småtjejer som är gifta med äldre medelålders män:

Av de 61 minderåriga flickorna var minst tio under 16 år, och 49 mellan 16 och 17 år. Minst två av de minderåriga flickorna väntade sitt andra barn då de anlände till Norge. Bufdir-direktören Mari Trommald uppger till NRK att den yngsta flickan var 11 år. Hon ska ha anlänt till Norge med sin man inom de senaste tre månaderna.

I mitten av november anlände en gravid 14-åring till Schengengränsen från Ryssland tillsammans med sin man. Paret hade med sig en son på 18 månader, vilket innebär att flickan kan ha varit 11-12 år gammal då hon fick sitt första barn.


http://www.nrk.no/norge/11-arig-asylsoker-var-gift-da-hun-kom-til-norge-1.12781471
Peppar
Visningsbild
P 31 Community Manager 7 463 inlägg
8

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Jag ser inte riktigt problemet med månggifte, tbh. Vill folk ha polyamorösa förhållande och alla är med på det, what's the problem?

Ah you think Hamsterpaj is your ally? You merely adopted the Hamsterpaj. I was born in it, molded by it.

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
2
Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Jag behöver inga källor för att påpeka att ditt så kallat Islamofobiska konspirationsteori är inget annat än skitsnack. Att islam skulle plötsligt ta över världen utan att vi märker det låter otroligt ologiskt och kommer knapp hända hur mycket än människor konverterar sig till islam. Att islam växer är inget vi kan göra åt och vi bör inte göra ett piss eftersom folk har rätt att tro på vad dem vill så länge dem inte skadar andra människor. Det finns många muslimer som är snälla och fridfulla men vissa korkade islamofober gillar att hjärntvätta folk till att tro att alla muslimer är farliga bara för uppmärksamhet och nationalistsocialisternas skull.

Inget fel i att folk konverterar till islam så länge dem inte skadar andra.

Lennon

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
2
Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
"Jag behöver inga källor för att påpeka att ditt så kallat Islamofobiska konspirationsteori är inget annat än skitsnack."

Redan där faller du. Så du behöver inte någon fakta för att backa upp det du säger, särskilt inte när den du försöker argumentera mot har källor? Är du seriös? Upprepa detta för dig själv för att se om du verkligen tycker det "Fakta är irrelevant, mina åsikter är det som gäller". Nä, jag trodde väl att du inte skulle gilla hur det klingade...

Vad är det som är konspiratoriskt med att anta att en religiös ledare vill sprida sin religion?

Ingen status

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
0
Svar till mittacc [Gå till post]:
Men det han försöker göra är ju att sprida skräck mot andra människor till att tro att alla muslimer utger ett hot mot mänskligheten och gör större antal människor som faller för detta. desto större chans är det att folk börjar önska livet ur alla oskyldiga muslimer.

Islamofobin har börjat användas som någon form av redskap till att uppmärksamma fler röster hos politiker och partier. Trump försökte till och med använda islamofobin mot folket då han insåg att hans stöd inte räkte.
Att sprida fobier har alltid varit ett av politikernas främsta taktiker för att få komma till makten och det har oftast slutat i stora konflikter och lidande.

Ta hitler som till exempel när han spred den falska skräcken om att judar har tagit över landet och vill svälta ihjäl det tyska folket vilket inte alls stämde men ändå så föll stora delar av folket för det och stödde till och med hitler att gasa ihjäl tusentals judar. Till och med Nordkorea avrättar alla som tillhör inom en religion eller äger sig av religiösa artefakter.

Islamofobin har blivit så stort och populärt nog för att kunna användas som en ursäkt till att utföra massaker på oskyldiga muslimska människor eller till och med utföra en gigantisk invasion av Mellanöstern vilket skulle sluta i stor lidande. Anders Breivik använde islamofobin till att utföra den stora massakern mot AUF partiet i norge.

Fortsätter islamofobin växa så stort inom europa och andra delar av världen så kommer det att sluta i hemska konflikter och massmord där massor av oskyldiga människor kommer att förlora sina liv :(

Jag sa aldrig att det inte skulle finnas en islamisk ledare som isis som vill ta över men chansen att såna typer av människor skulle ha makt och inflytning inom europa eller amerika är otroligt liten. Att man påstår att majoriteten av muslimer som integrerar sig av europa skulle vara skickade av ISIS för att ta över låter inte alls trovärdig. :(

Lennon

myh
Visningsbild
F 30 Superdupersnygg sexpert 3 304 inlägg
3

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
En helt galen gissning är att de helt enkelt vill hjälpa de länder som tar emot flyktingar genom att bygga bl.a. moskéer.

Jag älskar doften av makt på morgonen.

Pontagon
Visningsbild
P 27 Hjälte 236 inlägg
3
Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
http://www.huffingtonpost.com/anhvinh-doanvo/europes-crisis-refugees_b_8175924.html
Sedan bevisar inte det här att de tar in folk, men varför räkningarna inte är korrekta.
Såklart vill de sprida Islam, religioner har spridits i århundranden för att bli större, det finns inte precis någon dold agenda bakom det.

Ingen status

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
-4

Rädslan för Islam är ju inte direkt helt ogrundad, har du läst delar av boken?
Islam är som andra religioner inte förenligt med ett modernt samhälle.
Gott att kristendomen minskar Europa och se vart det har lett till, ett mycket öppnare samhälle.
Finns det något muslimskt land som tillåter någon form av homosexualitet?
Ju mindre religiös påverkan desto friare har det blivit för människor i länder:)
Tycker du inte förresten att man kan göra mycket bättre saker än att smälla upp Moskéer för flyktingar?
Vad sägs om mat, boende och medicin för de är kvar i Syrien eller lever i i misär i grannländerna?

Svar till myh [Gå till post]:


Så vad tycker du om den formen av hjälp?
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
4
Svar till nuu [Gå till post]:
Fast folk uttnytjar religion till att utföra hemska saker för maktens skull istället för att göra bra saker men det betyder inte att religionen i sig själv är dåligt precis som att vapen egentligen inte i sig själva dåliga utan att folk uttnytjar det till hemska saker medans andra uttnytjar det till bra saker som försvar. Finns ju också många religiösa människor som uttnytjat sin religion till bra saker. tack vare kristendomen så har sverige utvecklat väldigt mycket både inom moral, sociala, nytt sätt att tänka och andra saker som förde vårt land framåt. Hade inte kristendomen spridit sig till sverige så hade vi inte kommit lika mycket långt som idag så lite credit bör religioner har. Själv är jag kristen och gillar religion då ett av mina favorit religioner är Kristendomen och buddhismen.

Dem som uttnytjar religion till hemska saker är ju bara minoritet om man jämför med religiösa människor som är fredliga.

Lennon

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
0
Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Det finns säkert många muslimer som är snälla och fridfulla människor men du måste lära dig skilja på att kritisera en ideologi/religion eller kritisera människor. När feministerna kritiserar "patriarkatet" kallar du dem då patriarkatofober? Så man ska inte få kritisera t.ex. islams kvinnosyn utan då ska man bli kallad "islamofob"? Man kan kritisera att personer gör fel utan att för den sakens skull hata personerna.


Svar till myh [Gå till post]:
Om Saudiarabien bara ville "hjälpa" så är det märkligt de själv tar emot 0 flyktingar från Syrien. Saudiarabien ligger trots allt närmare än Sverige och de pratar redan samma språk vilket borde göra det mer attraktivt än komma till Sverige och ha jobb med lära sig ett nytt språk och allt.Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-2
Tjeckiens president Milos Zeman menar att den islamska flyktingströmmen riktad mot Europa är en planerad invasion:

I sin julhälsning till det tjeckiska folket under lördagen sa landets president, den 71 år gamle Milos Zeman, att han tror att den så kallade flyktingkrisen är en organiserad invasion: "Jag är djupt överbevisad om att vi ser en organiserad invasion och inte en spontan rörelse av flyktingtar."

Presidenten menade att medlidandet för ”flyktingar” borde vara för gamla, sjuka och barn men inte för unga, friska och stridsdugliga män som flyr från sitt land och sin plikt: "Ett stort antal av illegala migranter är unga män med god hälsa, och singlar. Jag undrar varför dessa män inte tar till vapen och kämpar för frihet i sina länder mot IS", sa Zeman.

Zeman, som blev vald till president i Tjeckien 2013, menade vidare att europeer är naiva när det kommer till massinvandringen. Han har tidigare varnat för att ”flyktingar” kan föra med sig både terrorism och farliga sjukdomar till Europa.

I sin julhälsning likande han sig själv med den grekiska mytologiska Kassandra, som försökte varna trojanerna om att fienden hade gömt sig i den trojanska hästen. Någon gång känner jag mig som Kassandra, som försökte att varna trojanerna att inte ta in hästen in i byn.


http://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2015/12/26/195190578/tsjekkias-president-kaller-flyktningstrommen-en-organisert-invasjon
nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
-3


Åter igen har du någon hum om vad som skrivs i Koranen? Visst finns det bra saker som med alla religioner men också jävigt mycket skit som inte går in i ett modernt samhälle.
http://www.exponerat.net/top-tio-kontroversiella-verser-i-koranen/ vill du ha andra källor så kan jag länka det istället då det ändå är taget ur boken vilket som.
Kan kan du nämna något muslimskt land där inte folket eller regeringen inte dödar öppet homosexuella?

Kristendomen har ju hållit tillbaka den vetenskapliga utvecklingen i länder inte tvärtom det väl alla som har läst grundläggande historia i skolan? Hur många miljoner människor har inte dött i kristendomens namn? Kristendomen har använts för att kuva och kontrollera människor. Kyrkan har förföljt och hindrat vetenskapsmän i århundraden.
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
4
Svar till nuu [Gå till post]:
Du vet om att många kyrkor idag har börjat acceptera vetenskapen? Till och med Påven Franciscos har förklarat att kristendomen är kompatibel med vetenskap och evolution så kom inte här med ditt snack om att religion inte är kompatibel med att tro på vetenskap.

''Kristendomen har ju hållit tillbaka den vetenskapliga utvecklingen i länder inte tvärtom det väl alla som har läst grundläggande historia i skolan?''

Nej. Kristendomen är en av orsakerna till varför sverige har utvecklats från barbarismen till ett mycket mer civiliserad och moralisk land. Att kristendomen har dragit oss från vetenskapen i sverige är inte helt riktigt för hade det inte varit för spridningen av kristendomen i sverige så hade vi fortfarande levt i barbarism. fattigdom och då hade vi legat väldigt långt bak om man jämför med flesta länder under europa.

''Hur många miljoner människor har inte dött i kristendomens namn? Kristendomen har använts för att kuva och kontrollera människor. Kyrkan har förföljt och hindrat vetenskapsmän i århundraden.''

Hur många har inte dött i kommunismen, nazismen och kapitalismens namn? alla knäppa människor försöker använda allt som ursäkt till att döda eller ta makten över andra och även om det inte fanns religion så hade de valt en annan väg till att försöka ta makten och döda andra. Det som skapat mest lidande i världen och historien är på grund av psykopatiska, själviska personer och deras lust för makt.
Stalin var så besatt av makt så att han gjorde hemska saker och han hade inte någon religion i huvudet. Kommunistledarna var också precis samma sak och även dem har inga religion. Dessutom så har kommunisterna och nazism dödat otroligt massa människor som är både icke religiösa eller religiösa och därmed så står dem högst i listan bland mest dödade antal så nej, kommunism och nazism är dem största monstren och religion är inte ens i närheten av de. Förresten har inte också vetenskapen kostat massor med liv med tanke på att vetenskapen utvecklade dödliga vapen som stödde krig och har dödat miljontals människor och civila, ta atombomben och napalm bomben som kostade massor med liv både under andra världskriget och vietnamkriget. En sak du måste lära dig är att människor är inte perfekta varelser och att nästan alla saker har använts till att göra hemska saker.

Kristendomen eller andra religioner kanske har använts till dåliga saker men det betyder inte att religion är i sig själva dåliga utan det är terroristerna som är problemet. Vetenskap, socialism och kapitalism är inte i sig själva dåliga men det har uttnytjats av människor till hemska saker så om du nu ska skylla på religion för att ha skapat lidande så kan du lika gärna ta med dem andra sakerna med.Lennon

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
-2


Du vet om att många kyrkor idag har börjat acceptera vetenskapen? Till och med Påven Franciscos har förklarat att kristendomen är kompatibel med vetenskap och evolution så kom inte här med ditt snack om att religion inte är kompatibel med att tro på vetenskap.

Ja dom har ju blivit illa tvungna att acceptera att jorden inte är världens mittpunkt eller att böner inte hjälper mot cancer. Nu är det ju fortfarande så att kristendom fortfarande motarbetar vetenskap samt att Påven är emot kondomer.


Nej. Kristendomen är en av orsakerna till varför sverige har utvecklats från barbarismen till ett mycket mer civiliserad och moralisk land. Att kristendomen har dragit oss från vetenskapen i sverige är inte helt riktigt för hade det inte varit för spridningen av kristendomen i sverige så hade vi fortfarande levt i barbarism. fattigdom och då hade vi legat väldigt långt bak om man jämför med flesta länder under europa.

Hmm fast nu var ju vikingarna stora handelsmän och upptäckare inte rövare som många fortfarande tror. Kristendomen har använts som medel för att ge kyrkan och makthavare makt. Gör du inte som vi säger så hamnar du i helvetet mer eller mindre så betala nu din skatt till kyrkan eller gör som vi säger. Sverige blev det vi är idag när vi tog avstånd från kyrkan allt mer och satte förnuft och logik i centrum.

Fast nu har det ju aldrig funnits något kommunistisk land till att börja med utan egna tolkningar som att staten äger allt inklusive folket inte att folket delar lika.
Därför har vi en demokrati idag i Sverige utan något religiöst inflytande:) Så är du för vetenskap eller emot? Vetenskapen har ju räddat betydligt fler människor än dödat.

Kristendomen eller andra religioner kanske har använts till dåliga saker men det betyder inte att religion är i sig själva dåliga utan det är terroristerna som är problemet. Vetenskap, socialism och kapitalism är inte i sig själva dåliga men det har uttnytjats av människor till hemska saker så om du nu ska skylla på religion för att ha skapat lidande så kan du lika gärna ta med dem andra sakerna med.
Så du försvarar bibeln och koranen helt:)? Fast nu är det ju så att olika system uppmuntrar till vissa beteenden. Du måste ju ändå se samband? I Europeiska länder så är det ju kristna som är anti homosexuella och vetenskap samma sak med länder med Islam. Ju mindre religiösa de är desto bättre.
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
4
Svar till nuu [Gå till post]:
Du verkar inte förstå dig riktigt på hur tro fungerar. Katoliker accepterade inte vetenskap för att de var tvungna utan de accepterade det eftersom det var kompatibelt och leder dem närmare gud. Visst finns det ateistiska vetenskapsmän men för katoliker är vetenskapen ett sätt att upptäcka och veta mer om guds fantastiska verk. Sen är det otroligt många kristna som inte är emot vetenskapen och bara för att man är kristen så betyder inte det automatiskt att man är emot homosexuella eller är rasist eftersom det beror på hur man tolkar bibeln. Det finns både homosexuella människor och svarta människor som är kristna
Hmm fast nu var ju vikingarna stora handelsmän och upptäckare inte rövare som många fortfarande tror. Kristendomen har använts som medel för att ge kyrkan och makthavare makt. Gör du inte som vi säger så hamnar du i helvetet mer eller mindre så betala nu din skatt till kyrkan eller gör som vi säger. Sverige blev det vi är idag när vi tog avstånd från kyrkan allt mer och satte förnuft och logik i centrum.

Fast nu har det ju aldrig funnits något kommunistisk land till att börja med utan egna tolkningar som att staten äger allt inklusive folket inte att folket delar lika.
Därför har vi en demokrati idag i Sverige utan något religiöst inflytande:) Så är du för vetenskap eller emot? Vetenskapen har ju räddat betydligt fler människor än dödat.

Det kvittar enligt dig om dem var riktiga kommunister men faktan säger att dem fortfarande var kommunister eftersom de utropade sig till det och var villiga till del av det men misslyckades. dessutom så var kommunisterna inte religiösa utan ateister och dem ansåg sig vara antiteister så även om dem inte hade varit kommunister så hade de stått mycket högre än de religiösa. Det låter som att du försöker försvara kommunismen och tillrättvisa det som dem gjort. är det verkligen så? tycker du det var verkligen rätt av dem att slakta miljontals oskyldiga religiösa människor och sitt eget folk?


Det kvittar om vetenskapen har räddat liv eftersom folk fortfarande använde det för att stödja krig som WW2, WW1, Vietnamkriget, balkankriget, koreakriget, irakkriget, afghanistankriget och kriget i syrien genom att tillverka massor av vapen, helikoptar, bomber, stridsfordon, kärnvapenmissiler och giftiga vapen så man kan säga att många vetenskapsmän som jobbar med vapen faktiskt stödjer dödadende.
Jag har aldrig sagt att jag är emot vetenskapen men jag har helt enkelt inget stort intresse för det men det betyder inte att jag går emot vetenskapen.

Det verkar som att du på något sätt försöker skylla endast på religion medans du ignorerar massor av andra saker som till och med har dödat mycket mer än religion. Dessutom så verkar du fortfarande inte respektera folks rätt att tillhöra en religion.

Som kristen är jag varken emot homosexuella, andra raser eller vetenskapen eftersom jag anser att Jesus sanna budskap var kärlek, tolerans och förlåtelse vilket egentligen är de viktigaste budskapen i kristendomen.

Lennon

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
-2


Du verkar inte förstå dig riktigt på hur tro fungerar. Katoliker accepterade inte vetenskap för att de var tvungna utan de accepterade det eftersom det var kompatibelt och leder dem närmare gud. Visst finns det ateistiska vetenskapsmän men för katoliker är vetenskapen ett sätt att upptäcka och veta mer om guds fantastiska verk. Sen är det otroligt många kristna som inte är emot vetenskapen och bara för att man är kristen så betyder inte det automatiskt att man är emot homosexuella eller är rasist eftersom det beror på hur man tolkar bibeln. Det finns både homosexuella människor och svarta människor som är kristna
Ändå är de dessa grupper som är anti det du just rabblade upp i västerländska samhällen:P Katoliker tillhör ju inte direkt de som förespråkar forskning och skydd vid sex mig veterligen^^

Det kvittar enligt dig om dem var riktiga kommunister men faktan säger att dem fortfarande var kommunister eftersom de utropade sig till det och var villiga till del av det men misslyckades. dessutom så var kommunisterna inte religiösa utan ateister och dem ansåg sig vara antiteister så även om dem inte hade varit kommunister så hade de stått mycket högre än de religiösa. Det låter som att du försöker försvara kommunismen och tillrättvisa det som dem gjort. är det verkligen så? tycker du det var verkligen rätt av dem att slakta miljontals oskyldiga religiösa människor och sitt eget folk?

Vet du ens vad kommunism står för? I teorin är det ju väldigt bra men funkar inte i praktiken. Det finns inget land som ens har varit i närheten av riktig kommunism. Nej det har jag inte sagt? Men Sovjet och Kina som exempel är långt ifrån grunden av kommunism. Läser du på lite om kommunism så inser du det själv med:)Det kvittar om vetenskapen har räddat liv eftersom folk fortfarande använde det för att stödja krig som WW2, WW1, Vietnamkriget, balkankriget, koreakriget, irakkriget, afghanistankriget och kriget i syrien genom att tillverka massor av vapen, helikoptar, bomber, stridsfordon, kärnvapenmissiler och giftiga vapen så man kan säga att många vetenskapsmän som jobbar med vapen faktiskt stödjer dödadende.
Jag har aldrig sagt att jag är emot vetenskapen men jag har helt enkelt inget stort intresse för det men det betyder inte att jag går emot vetenskapen.

Mm det var säkert bättre på stenåldern du:) Människor har alltid haft ihjäl varandra.

Det verkar som att du på något sätt försöker skylla endast på religion medans du ignorerar massor av andra saker som till och med har dödat mycket mer än religion. Dessutom så verkar du fortfarande inte respektera folks rätt att tillhöra en religion.

Jag tror på att man ska få ha sin religion där hemma men att det inte ska påverka samhället. Är du polis så ska du ha din uniform ingen mössa eller dylikt för att din religion säger det. Lagarna ska heller inte ha någon religiös påverkan som koranen då vi skulle kapa av händerna på snattare.

Som kristen är jag varken emot homosexuella, andra raser eller vetenskapen eftersom jag anser att Jesus sanna budskap var kärlek, tolerans och förlåtelse vilket egentligen är de viktigaste budskapen i kristendomen.
Hur förklarar du att länder utan religiöst inflytande är öppnare med homosexuella och forskning:)? Som jag tidigare så har Sverige blivit bättre sen vi har tagit mera avstånd från kyrkan:)
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
4
Svar till nuu [Gå till post]:
Ändå är de dessa grupper som är anti det du just rabblade upp i västerländska samhällen:P Katoliker tillhör ju inte direkt de som förespråkar forskning och skydd vid sex mig veterligen^^

Bland det dummaste jag hört. tror du verkligen att det inte finns någon kristen därute som skyddar homosexeullas rätt? isåfall har du inte kollat djupare eftersom det finns mer kristna där ute som stödjer homosexualitet lika mycket som ateister och även påven skyddar folks rätt att ha homosexualitet.

Mm det var säkert bättre på stenåldern du:) Människor har alltid haft ihjäl varandra.


Till och med under stenåldern så började folk slåss och döda varandra över mark och resurs då varken religion eller ideologi fanns på den tiden. Där har vi ett bevis på att det är makthungern som är ett av det största orsaken till krig.
Vet du ens vad kommunism står för? I teorin är det ju väldigt bra men funkar inte i praktiken. Det finns inget land som ens har varit i närheten av riktig kommunism. Nej det har jag inte sagt? Men Sovjet och Kina som exempel är långt ifrån grunden av kommunism. Läser du på lite om kommunism så inser du det själv med:)

Det kvittar om dem är riktiga kommunister eller inte för dem är fortfarande ett gäng politiker med icke religiöst inflytande som har dödat mer än vad religiösa människor har gjort.


''Jag tror på att man ska få ha sin religion där hemma men att det inte ska påverka samhället. Är du polis så ska du ha din uniform ingen mössa eller dylikt för att din religion säger det. Lagarna ska heller inte ha någon religiös påverkan som koranen då vi skulle kapa av händerna på snattare. ''

Läser du ens vad du skriver? så du menar alltså att folk endast får be eller fira sina traditionermen inte i religiösa byggnader som kyrkor, moskeer, synagogor tillsammans med andra religiösa?
Religiösa byggnader är extremt viktiga för religiösa människor och har stor betydelse för dem sedan så siitter du och föreslå att dem ska vara hemma? Du kallar dig för frihetskämpe men har helt vriden syn på hur verkligheten fungerar.

Sedan så sitter du också och påpekar att man inte ska ha slöja eller religiösa accessoarer inom polisyrken eller annat? På vilket sätt skadar det samhället om man bär ett kors eller en kipa under polismössa? att man bär religiösa huvudbonad eller accessoarer påverkar inte samhället ett skit och jag ser inget fel med det. Det finns poliser med slöja och även doktorer med slöja så jag förstår inte ditt problem. Ska vi också förbjuda slöjor i skolor nu också?

huvudsyftet med sekularism är att förhindra religiös inflytande i politik och ilåta folk tro på vad dem vill, inget mer. Vad man bär eller går till byggnader struntar människor i.

din logik är helt vriden och du verkar inte alls försvarar friheten utan du vill begränsa religiösa människors rättigheter genom att ta bort deras rösträtt och även förbjuda dem från att gå till kyrkan eller annat religiösa byggnader. Väldigt tacksam att såna som dig inte sitter i regeringen.

Hur förklarar du att länder utan religiöst inflytande är öppnare med homosexuella och forskning:)? Som jag tidigare så har Sverige blivit bättre sen vi har tagit mera avstånd från kyrkan:)

För att vi insett att det är fel i att tvinga i människor i saker som dem inte håller med om eller tro på men det betyder inte att vi ska radera religion helt från skolämnena så att folk inte får veta vad det är. Det är alltid bra att introducera religion så att folket får en chans att tänka och välja vilket tro de vill samt lära dem vetenskap.

Bara för att ett land är icke religiöst så behöver inte det alltid betyda att det är bättre än ett religiöst. Det finns möjligheter för ett land att bli både religiöst och fredligt så länge det ger folken friheten att vara som de själv och tro vad dem vill. Ett buddhistisk land är sådan exempel och en kristen land skulle lika mycket också vara fredlig om dem endast bygger samhället på frihet, förlåtelse, tolerans och kärlek samt radera ut terrorism eller extremt fundamentalism.
Jag förespråkar inte att ett land ska vara religiöst utan jag menar att religiöst land kan även ha möjligheter att vara fredligt.

Bara för att vi har tagit mer avstånd från kyrkan så betyder inte det att vi ska riva ner kyrkorna så att folk inte kan gå dit igen.

Lennon

Patrikp
Visningsbild
P 28 Karlskrona Hjälte 1 187 inlägg
1

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Ser detta snarare som ett tecken på att Saudiarabien inte vill ha dessa flyktingar och därför bekostar moskéer på Tysk mark så att det ska vara fler som vill dit.

HareKrishnas gud sedan 2014

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
-2

Bland det dummaste jag hört. tror du verkligen att det inte finns någon kristen därute som skyddar homosexeullas rätt? isåfall har du inte kollat djupare eftersom det finns mer kristna där ute som stödjer homosexualitet lika mycket som ateister och även påven skyddar folks rätt att ha homosexualitet.
Självklart finns det någon men jag tror inte kristna generellt är den gruppen av människor som vill ge homosexuella rättigheter. Det är även kristna som är aktiva abort motståndare om man jämför med icke religiösa. Vad är påvens ståndpunkt ang abort och att homosexuella ska få gifta sig?

Det kvittar om dem är riktiga kommunister eller inte för dem är fortfarande ett gäng politiker med icke religiöst inflytande som har dödat mer än vad religiösa människor har gjort.

Är du verkligen så säker på det om vi tittar på döda sätt mot befolkningsmängden?Läser du ens vad du skriver? så du menar alltså att folk endast får be eller fira sina traditionermen inte i religiösa byggnader som kyrkor, moskeer, synagogor tillsammans med andra religiösa?
Religiösa byggnader är extremt viktiga för religiösa människor och har stor betydelse för dem sedan så siitter du och föreslå att dem ska vara hemma? Du kallar dig för frihetskämpe men har helt vriden syn på hur verkligheten fungerar.

Sedan så sitter du också och påpekar att man inte ska ha slöja eller religiösa accessoarer inom polisyrken eller annat? På vilket sätt skadar det samhället om man bär ett kors eller en kipa under polismössa? att man bär religiösa huvudbonad eller accessoarer påverkar inte samhället ett skit och jag ser inget fel med det. Det finns poliser med slöja och även doktorer med slöja så jag förstår inte ditt problem. Ska vi också förbjuda slöjor i skolor nu också?

huvudsyftet med sekularism är att förhindra religiös inflytande i politik och ilåta folk tro på vad dem vill, inget mer. Vad man bär eller går till byggnader struntar människor i.

din logik är helt vriden och du verkar inte alls försvarar friheten utan du vill begränsa religiösa människors rättigheter genom att ta bort deras rösträtt och även förbjuda dem från att gå till kyrkan eller annat religiösa byggnader. Väldigt tacksam att såna som dig inte sitter i regeringen.

De är viktiga för att de är väldigt symboliska! Skiter fullständigt om folk är i lokaler med religiösa inslag i. Så nej jag vill inte att fler kyrkor eller moskéer byggs men inget emot om det är ''vanliga'' byggnader där folk kan bedriva sin tro i. Så nej jag vill inte ha bönerop eller klockor som ringer ut i samhället heller.

Eftersom slöjor inte döljer ansiktet så bryr jag mig inte när det gäller vardaglig klädsel. När man är på arbetet så är det arbetskläder som gäller! Poliser ska ha enhetlig uniform! Om någon ska ha rättigheten att bära sjal under polismössan så ska ju alla andra poliser ha rätt att bära vad de vill under mössan och det funkar ju inte! Ska man ha fler rättigheter än andra bara för att man har en religiös övertygelse? Nej!
Samma med bön har du inte rast så ska du inte sätta dig ner och be.


Samma med andra företag vill företagsledaren att alla ska ha samma klädsel så ska man ha det eller inte jobba så enkelt är det.
Om en man har sin religiösa mössa eller vad det nu kan vara på sin restaurang så bryr jag mig inte så länge det inte döljer ansiktet.

Tar vi skolan är det okej med huvudbonad inomhus så ska alla få ha det är det inte det så ska ingen ha det såvida man inte har väldigt goda orsaker som medicinska inte religiösa.

Jag tror inte på total frihet då det leder till konflikter och kaos. För mig är kristendom, islam mm en symbol för förtryck. Om vi ska tillåta dessa så måste vi acceptera andra som också står för förtryck.Bara för att ett land är icke religiöst så behöver inte det alltid betyda att det är bättre än ett religiöst. Det finns möjligheter för ett land att bli både religiöst och fredligt så länge det ger folken friheten att vara som de själv och tro vad dem vill. Ett buddhistisk land är sådan exempel och en kristen land skulle lika mycket också vara fredlig om dem endast bygger samhället på frihet, förlåtelse, tolerans och kärlek samt radera ut terrorism eller extremt fundamentalism.
Jag förespråkar inte att ett land ska vara religiöst utan jag menar att religiöst land kan även ha möjligheter att vara fredligt.

Bara för att vi har tagit mer avstånd från kyrkan så betyder inte det att vi ska riva ner kyrkorna så att folk inte kan gå dit igen
.
Jaså kan du nämna något sådant land? Ja du det är ju stora skillnader mellan Kristendom, Islam mot Buddism:P Vilka grupper i säg USA är i regel anti abort och homosexuella? Jo Kristna. Åk till Mellanöstern och fråga troende muslimer va de tycker om abort och homosexuella. Jag tror inte du är så dum att du ens åker ditt och frågar;)''För att vi insett att det är fel i att tvinga i människor i saker som dem inte håller med om eller tro på men det betyder inte att vi ska radera religion helt från skolämnena så att folk inte får veta vad det är. Det är alltid bra att introducera religion så att folket får en chans att tänka och välja vilket tro de vill samt lära dem vetenskap.''
Vi har religionskunskap för att vi ska få ökad förståelse för människor som tror på tomtar uppe bland molnen. Så att vi inte råkar illa ut om vi säger något opassande... Därför säger man inte vad man tycker i Arabländer eller bland djupt religiöst kristna.. De tycker ju inte direkt om att höra din åsikt om vi säger så... Vetenskap står för förnuft och kunskap:)
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
4

Svar till nuu [Gå till post]:

''Självklart finns det någon men jag tror inte kristna generellt är den gruppen av människor som vill ge homosexuella rättigheter. Det är även kristna som är aktiva abort motståndare om man jämför med icke religiösa. Vad är påvens ståndpunkt ang abort och att homosexuella ska få gifta sig?''

Det finns inget som heter *de generella kristna som är emot homosexuella* eftersom det alla kristna har sina tolkgningar av bibeln. Vissa tolkar det som att bibeln tolererar homosexuella och andra tolkar det som att bibeln är emot homosexuella och ingen tolkning är den rätt. Dessutom så är det knappast att majoriteten av kristna i världen är emot homosexuella.

Är du verkligen så säker på det om vi tittar på döda sätt mot befolkningsmängden?

Ja jag är 100% säker och det här är så här mycket människor som kommunisterna tillsammans med nazisterna dödade:
Joseph Stalin - 42,672,000
Mao Zedong - 37,828,000
Adolf Hitler - 20,946,000
Chiang Kai-shek - 10,214,000
Vladimir Lenin - 4,017,000
Hideki Tojo - 3,990,000
Pol Pot - 2,397,000

Alltså så har dem tillsammans nått upp till 122,064,000 (122 miljoner) människor dödade av kommunister tillsammans med nazister.

Dessutom så visar det sig att krig med icke religiöst inflytande övertoppar religion med 90% inom historien


Forum image

Lennon

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
3
Svar till nuu [Gå till post]:

Så nej jag vill inte ha bönerop eller klockor som ringer ut i samhället heller.

Du måste tydligen vara troll eftersom det är otroligt sällan folk stör sig på sånt och klagar det på myndigheten. Om du inte vill att klockor eller bönerop ska höras i samhället hur ska då dem religiösa kunna bli kallade eller bli påminnade? jag har aldrig någonsing hört att någon människa har blivit så svårt skadad eller dödad av ringande kyrkklockor så jag förstår inte ens hur det kan förstöra för samhället.
Ta på dig hörlurar om du stör dig så himla mycket på det istället för att gnälla över det.


Eftersom slöjor inte döljer ansiktet så bryr jag mig inte när det gäller vardaglig klädsel. När man är på arbetet så är det arbetskläder som gäller! Poliser ska ha enhetlig uniform! Om någon ska ha rättigheten att bära sjal under polismössan så ska ju alla andra poliser ha rätt att bära vad de vill under mössan och det funkar ju inte! Ska man ha fler rättigheter än andra bara för att man har en religiös övertygelse? Nej!
Samma med bön har du inte rast så ska du inte sätta dig ner och be.


Samma med andra företag vill företagsledaren att alla ska ha samma klädsel så ska man ha det eller inte jobba så enkelt är det.
Om en man har sin religiösa mössa eller vad det nu kan vara på sin restaurang så bryr jag mig inte så länge det inte döljer ansiktet.


Det du förespråkar är inte jämställdhet överhuvudtaget. Så du vill alltså att folk som bär slöja inte ska få samma jobb som icke religiösa människor? försöker du begränsa deras frihet att välja jobb?
Majoriteten av arbetsgivare skiter fullständigt om personen bär slöja eller inte och detsamma gäller det kipor.

Du förespråkar en lag som kommer utsätta muslimska kvinnor för dåligt tjänande och även arbetslöshet medans icke religiösa har tillgång till mer jobb med bättre löner. Det du gör är diskriminering då du behandlar religiösa människor med mindre värde än icke religiösa och det där är långt ifrån tolerans man kan komma.
Är otroligt glad att du inte sitter i regeringen.

Vi har religionskunskap för att vi ska få ökad förståelse för människor som tror på tomtar uppe bland molnen. Så att vi inte råkar illa ut om vi säger något opassande... Därför säger man inte vad man tycker i Arabländer eller bland djupt religiöst kristna.. De tycker ju inte direkt om att höra din åsikt om vi säger så... Vetenskap står för förnuft och kunskap:)

Nej vi har religionskunskap för att vi ska visa tolerans för folks rätt att tro på vad de vill och acceptera religiösa människor men det du förespråkar är inte tolerans överhuvudtaget utan hat mot religiösa människor. Samma typ av hat och intolerans som kommunisterna försökte lära barnen i skolorna. Dessutom så verkar du inte förstå ett skit om vad definition av gud är. Den riktiga definitionen av gud är skapare och inget mer.

Drar man en sådan slutsats att alla kristna, deister och judar ser gud som en gubbe bland molnen så måste man vara vilsen eftersom de vet själva inte hur gud ser ut och var gud är så försök inte jämföra den monoteistiska och deistiska guden med de grekiska. Därmed så verkar det som att du är egentligen intolerant mot folks rätt till religion och verkar störa dig på religionsfriheten med tanke på dina aggressiva inlägg.

Lennon

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
-1

Det finns inget som heter *de generella kristna som är emot homosexuella* eftersom det alla kristna har sina tolkgningar av bibeln. Vissa tolkar det som att bibeln tolererar homosexuella och andra tolkar det som att bibeln är emot homosexuella och ingen tolkning är den rätt. Dessutom så är det knappast att majoriteten av kristna i världen är emot homosexuella.

Men du gör en enkät och fråga världens kristna va de tycker om homosexuella:p Du är medveten om att Sverige kan räknas om det mest homovänliga land som finns samtidigt som det var kd som var emot giftermål för homosexuella för inte så länge sen. Kan svära att majoriteten av alla kristna i världen har något emot homosexuella. Du måste tänka bortom Skandinavien där folk är djupare troende och faktiskt skrämmande nog följer sagoboken.

Ja jag är 100% säker och det här är så här mycket människor som kommunisterna tillsammans med nazisterna dödade:
Joseph Stalin - 42,672,000
Mao Zedong - 37,828,000
Adolf Hitler - 20,946,000
Chiang Kai-shek - 10,214,000
Vladimir Lenin - 4,017,000
Hideki Tojo - 3,990,000
Pol Pot - 2,397,000

Alltså så har dem tillsammans nått upp till 122,064,000 (122 miljoner) människor dödade av kommunister tillsammans med nazister.

Dessutom så visar det sig att krig med icke religiöst inflytande övertoppar religion med 90% inom historien

Nu snackade jag om döda sätt till den rådande världsbefolkningen då morden skedde. Sen förstår jag inte vart du försöker komma då jag inte uppmuntrar diktaturer utan öppna samhällen där vetenskap står i fokus inte religion.


Du måste tydligen vara troll eftersom det är otroligt sällan folk stör sig på sånt och klagar det på myndigheten. Om du inte vill att klockor eller bönerop ska höras i samhället hur ska då dem religiösa kunna bli kallade eller bli påminnade? jag har aldrig någonsing hört att någon människa har blivit så svårt skadad eller dödad av ringande kyrkklockor så jag förstår inte ens hur det kan förstöra för samhället.
Ta på dig hörlurar om du stör dig så himla mycket på det istället för att gnälla över det.

kan lova dig att det skulle va en storm av folk om moskéer hade böneutrop 5 gånger om dagen:D Om du inte varit i ett muslimskt land som jag har så kan jag lova dig att de inte är kul att höra en klagosång sätta igång 5 på morgonen eller andra tider när du bara vill ta det lugnt. Som tur är så ringer knappt några klockor heller och de låter inge vidare högt. Är du i ett muslimskt land så går ljudet ut överallt.
Så jag behöva ta på mig hörlurar eller öronproppar när jag är i Sverige? Tycker du att det ska vara okej för folk att spela hög musik i sina lägenheter eller på stan 24/7?


Det du förespråkar är inte jämställdhet överhuvudtaget. Så du vill alltså att folk som bär slöja inte ska få samma jobb som icke religiösa människor? försöker du begränsa deras frihet att välja jobb?
Majoriteten av arbetsgivare skiter fullständigt om personen bär slöja eller inte och detsamma gäller det kipor.

Du förespråkar en lag som kommer utsätta muslimska kvinnor för dåligt tjänande och även arbetslöshet medans icke religiösa har tillgång till mer jobb med bättre löner. Det du gör är diskriminering då du behandlar religiösa människor med mindre värde än icke religiösa och det där är långt ifrån tolerans man kan komma.

Är otroligt glad att du inte sitter i regeringen.


Va snackar du om för jämställdhet? Ska alla få klä sig hur de vill?

Om arbetsgivaren har en klädkod så ska alla följa den eller så får alla klä sig hur de vill! Hur vore det om alla fick bära vad de ville för kläder? Om ambulanspersonal sprang omkring i rosa mjukis eller brandmän i klänning? Majoriteten av alla arbetsgivaren skiter inte i om deras anställda följer företagets klädkod, har du ens varit ute i arbetslivet?

Om arbetsgivaren på säg ett kontor har valfri klädsel så kan du komma ditt i princip vad du vill så länge du inte väcker anstöt hos andra som att du som kille kommer ditt i badbyxor. Om det är okej att bära huvudbonad på kontoret så bryr sig ingen om du går omkring i hijab, keps eller mössa så länge man inte täcker ansiktet.

Det är väl snarare tur att vi inte har såna som du som förespråkar att man ska lämna andra människor i sticket. Ja jag har läst din tråd där du sätter dig själv i centrum och kräver hjälp av andra men vägrar offra dig själv för andra för att du själv anser att du är räddare än andra människor som om du visste vad andra människor känner. Hade vi dig i regeringen så skulle arbetsplatserna likna en cirkus med nakna poliser eller läkare i diverse hattar eftersom folk får ha vad de själva vill ha. Eller är det bara religiösa som ska ha fler friheter än övriga befolkningen som inte är troende eller följer annan religion?

Nej vi har religionskunskap för att vi ska visa tolerans för folks rätt att tro på vad de vill och acceptera religiösa människor men det du förespråkar är inte tolerans överhuvudtaget utan hat mot religiösa människor. Samma typ av hat och intolerans som kommunisterna försökte lära barnen i skolorna. Dessutom så verkar du inte förstå ett skit om vad definition av gud är. Den riktiga definitionen av gud är skapare och inget mer.

Drar man en sådan slutsats att alla kristna, deister och judar ser gud som en gubbe bland molnen så måste man vara vilsen eftersom de vet själva inte hur gud ser ut och var gud är så försök inte jämföra den monoteistiska och deistiska guden med de grekiska. Därmed så verkar det som att du är egentligen intolerant mot folks rätt till religion och verkar störa dig på religionsfriheten med tanke på dina aggressiva inlägg.

Du menar ge vissa människor mer friheter pga sin religion:) Det är bön så nu kan jag inte jobba sorry men mina kollegor måste. Det enda man kan säga att det inte finns några bevis för att gud finns eller några bevis för gud inte finns. Hur dumt låter inte det? Kan vi ju säga att det finns troll i skogen när vi inte tittar efter.
Den riktiga definitionen av gud är skapare och inget mer.
Nej det är vad du tror, du talar väl inte för andra människor?:)


Drar man en sådan slutsats att alla kristna, deister och judar ser gud som en gubbe bland molnen så måste man vara vilsen eftersom de vet själva inte hur gud ser ut och var gud är så försök inte jämföra den monoteistiska och deistiska guden med de grekiska. Därmed så verkar det som att du är egentligen intolerant mot folks rätt till religion och verkar störa dig på religionsfriheten med tanke på dina aggressiva inlägg.
Jag stör mig på att folk inte kan sköta sitt bakom stängda dörrar. Om du har läst bibeln och koranen så inser du också att det är mycket i böckerna som är väldigt grymt som inte passar in i dagens samhälle. Du viftar bort detta hela tiden varför?
Vad folk gör hemma eller i lokaler så länge det inte skadar någon eller stör andra skiter jag fullständigt i.
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
4
Svar till nuu [Gå till post]:
''Men du gör en enkät och fråga världens kristna va de tycker om homosexuella:p Du är medveten om att Sverige kan räknas om det mest homovänliga land som finns samtidigt som det var kd som var emot giftermål för homosexuella för inte så länge sen. Kan svära att majoriteten av alla kristna i världen har något emot homosexuella. Du måste tänka bortom Skandinavien där folk är djupare troende och faktiskt skrämmande nog följer sagoboken.''


Nej. Nu drar du fortfarande en majoritet över något som är så ologiskt som bara ett blind barn kan tro på. För det första så kan jag garantera att majoriteten av kristna & muslimer är extremt fredliga, toleranta och har inget emot homosexuella eller andra. Dessa kristna som du pratar om är så kallade fundamentalister som tar allt bokstavligt i bibeln och dessa människor är en otroligt stor minoritet i världen. Min rena gissning är att du har hört massor av nyheter om fundamentalistiska kristna och har bildat en uppfattning om att majoriteten av kristna är såna vilket är långt från sant.
Åk till vatikanstaten så ska du se hur fredliga och respektfulla kristna är mot homosexuella och andra människor. Min syster har själv varit där och väldigt många katoliker respekterar homosexuella och låter dem gifta sig i kyrkan.

''Nej det är vad du tror, du talar väl inte för andra människor?:)
''


Du verkar inte förstå hur konceptet fungerar. Om man tror på gud så tror man på en form av skapare som skapade oss och universumet för det är exakt det som det betyder. Gud är bara ett annat ord för skapare och inget mer. Jag skulle vara rätt säker på att 90 procent av teister och deister skulle hålla med mig vid denna definition eftersom det är exakt det som vi tror på.

''Det är väl snarare tur att vi inte har såna som du som förespråkar att man ska lämna andra människor i sticket. Ja jag har läst din tråd där du sätter dig själv i centrum och kräver hjälp av andra men vägrar offra dig själv för andra för att du själv anser att du är räddare än andra människor som om du visste vad andra människor känner. Hade vi dig i regeringen så skulle arbetsplatserna likna en cirkus med nakna poliser eller läkare i diverse hattar eftersom folk får ha vad de själva vill ha. Eller är det bara religiösa som ska ha fler friheter än övriga befolkningen som inte är troende eller följer annan religion?''

Att du ens drar upp något från mitt tidigare problem i mitt andra tråd visar vilken typ av människa du egentligen är. Dessutom så jag aldrig sagt att jag tänker på mig själv eller kräver hjälp från andra så rabbla inte upp ord som jag inte sagt och dessutom så är det inte mitt fel om jag är född med stora svårigheter men det verkar som att dömer mig över det, känns det inte lite som kristen fundamentalism beteende du utför nu?. Om du tycker krig är så himla häftig och hjältemodig så ge dig ut i det då men jag satsar 500 spänn på att du skulle retirera direkt innan du ens hamnar i slagfältet.

''Jag stör mig på att folk inte kan sköta sitt bakom stängda dörrar. Om du har läst bibeln och koranen så inser du också att det är mycket i böckerna som är väldigt grymt som inte passar in i dagens samhälle. Du viftar bort detta hela tiden varför?
Vad folk gör hemma eller i lokaler så länge det inte skadar någon eller stör andra skiter jag fullständigt i.''


Jag viftar bort detta eftersom det är ett idiotisk sätt att skylla på religionerna då böcker som bibeln är öppen för tolkning och att många kristna tolkar dessa grymma saker som en form av metafor som visar att det är fel och att det inte ska tas som kommando. Dessutom så är inte någon religiöst bok inkompatibel med dagens vetenskap såvida man inte tar böckerna bokstavligt vilket bara en minoritet gör.
Jag respekterar och gillar religion eftersom jag inte alls tror på att religion orsakar mest krig eller våld och att det faktiskt finns saker som är mycket mer värre och farligare än religion. Jag tror också på att religiösa människor har en potential till att utveckla deras religion på ett mer bättre och fridfullare sätt i framtiden. Dessutom så tror jag inte alls på myten om att religion gör dig dum eller blind från verkligheten om man tar religion metaforisk och inte helt bokstavligt.

Jag anser att religion inte alls är problemet utan människor själva som använder det för deras lust för makt. och jag ser inget värdighet i att kasta bort religion så länge man trivs och vill ha kvar det.

Lennon

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
1


Nej. Nu drar du fortfarande en majoritet över något som är så ologiskt som bara ett blind barn kan tro på. För det första så kan jag garantera att majoriteten av kristna & muslimer är extremt fredliga, toleranta och har inget emot homosexuella eller andra. Dessa kristna som du pratar om är så kallade fundamentalister som tar allt bokstavligt i bibeln och dessa människor är en otroligt stor minoritet i världen. Min rena gissning är att du har hört massor av nyheter om fundamentalistiska kristna och har bildat en uppfattning om att majoriteten av kristna är såna vilket är långt från sant.
Åk till vatikanstaten så ska du se hur fredliga och respektfulla kristna är mot homosexuella och andra människor. Min syster har själv varit där och väldigt många katoliker respekterar homosexuella och låter dem gifta sig i kyrkan.

Nej jag pratar om vanliga kristna i övriga världen! Haha den dagen påven tycker det är okej men homosexuella som gifter sig^^ Kan du ge några källor på att prästerna i Vatikanen stödjer homosexuella som gifter sig?:) Nu är du ute på väldigt hal is med ditt skitsnack.

Du verkar inte förstå hur konceptet fungerar. Om man tror på gud så tror man på en form av skapare som skapade oss och universumet för det är exakt det som det betyder. Gud är bara ett annat ord för skapare och inget mer. Jag skulle vara rätt säker på att 90 procent av teister och deister skulle hålla med mig vid denna definition eftersom det är exakt det som vi tror på.
Nej jag har förstått att du har kraftigare drag av autism/asperger. Du snackar för dig själv och inte någon annan om deras tro.

Att du ens drar upp något från mitt tidigare problem i mitt andra tråd visar vilken typ av människa du egentligen är. Dessutom så jag aldrig sagt att jag tänker på mig själv eller kräver hjälp från andra så rabbla inte upp ord som jag inte sagt och dessutom så är det inte mitt fel om jag är född med stora svårigheter men det verkar som att dömer mig över det, känns det inte lite som kristen fundamentalism beteende du utför nu?. Om du tycker krig är så himla häftig och hjältemodig så ge dig ut i det då men jag satsar 500 spänn på att du skulle retirera direkt innan du ens hamnar i slagfältet.

Jag visar bara på hur självcentrerad du är och att det bara handlar om dig. Det spelar ingen roll om man är född med svårigheter! Alla kan hjälpa andra människor efter sin förmåga. Att fly problem och lämna andra människor i skiten för att man själv kanske råkar illa ut är egoistiskt. Hur går din kristna tro ens ihop med att du är så självisk? Om någon försöker ta sig in i mitt hus så kan jag lova dig att jag stannar och försvarar min familj eftersom det är mitt allt! Jag är inte som dig som skulle lämna sin egen mamma att bli överfallen och våldtagen eftersom du har dina ''problem''.

Jag viftar bort detta eftersom det är ett idiotisk sätt att skylla på religionerna då böcker som bibeln är öppen för tolkning och att många kristna tolkar dessa grymma saker som en form av metafor som visar att det är fel och att det inte ska tas som kommando. Dessutom så är inte någon religiöst bok inkompatibel med dagens vetenskap såvida man inte tar böckerna bokstavligt vilket bara en minoritet gör.
Jag respekterar och gillar religion eftersom jag inte alls tror på att religion orsakar mest krig eller våld och att det faktiskt finns saker som är mycket mer värre och farligare än religion. Jag tror också på att religiösa människor har en potential till att utveckla deras religion på ett mer bättre och fridfullare sätt i framtiden. Dessutom så tror jag inte alls på myten om att religion gör dig dum eller blind från verkligheten om man tar religion metaforisk och inte helt bokstavligt.

Jag anser att religion inte alls är problemet utan människor själva som använder det för deras lust för makt. och jag ser inget värdighet i att kasta bort religion så länge man trivs och vill ha kvar det.

Haha så nu kan man tolka böckerna hur man vill? Va bra en religion som grundar sig på en bok som inte ens stämmer enligt användarna^^ Då kan ju alla skriva sin egen bok och hänvisa till den när man vill ha speciella rättigheter.

Böckerna är med andra ord öppna för tolkning om hur man vill leva sina liv. Precis som icke religiösa människor som också tror på ett sätt att leva. Varför skulle då religiösa va en speciell grupp?
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
1
Svar till nuu [Gå till post]:
''Nej jag pratar om vanliga kristna i övriga världen! Haha den dagen påven tycker det är okej men homosexuella som gifter sig^^ Kan du ge några källor på att prästerna i Vatikanen stödjer homosexuella som gifter sig?:) Nu är du ute på väldigt hal is med ditt skitsnack.''

Om det är någon som snackar rent skit så är det du eftersom du kommer med idiotiska och falska definition som ''vanlig kristen'' som inte ens finns och är bara något som du själv mixat upp. Det finns inget som heter äkta kristen, vanlig kristen eller ens kristen. Är man kristen så är man och det enda som definierar en kristen är någon som tror på gud och accepterat Jesus som guds son och frälsare, inget mer.
Jag berättade redan att min syster har varit där själv och att hon stött på kyrkor som accepterar homosexualitet. Har du svårt att läsa?

''Nej jag har förstått att du har kraftigare drag av autism/asperger. Du snackar för dig själv och inte någon annan om deras tro.''

Och nu är du emot funktionshindrade nu också?

Jag slår vad att du är en av dessa troll på nätet som alltid använder autism som ett kränkning mot människor och som tuffar till sig extremt på sajter som youtube men vågar inte vara extrema på sajter som hamsterpaj som har regler mot det.

''Jag visar bara på hur självcentrerad du är och att det bara handlar om dig. Det spelar ingen roll om man är född med svårigheter! Alla kan hjälpa andra människor efter sin förmåga. Att fly problem och lämna andra människor i skiten för att man själv kanske råkar illa ut är egoistiskt. Hur går din kristna tro ens ihop med att du är så självisk? Om någon försöker ta sig in i mitt hus så kan jag lova dig att jag stannar och försvarar min familj eftersom det är mitt allt! Jag är inte som dig som skulle lämna sin egen mamma att bli överfallen och våldtagen eftersom du har dina ''problem''.''


Det är fortfarande inte mitt fel om jag är född med dålig mentalitet och svårigheter med att ta hand om mig själv men det verkar du inte förstå och väljer istället att döma mig. Du kan tro vad du vill om mig men jag är inte en egoistisk eller empatilös människa och jag kan inte hjälpa om jag är född med problem. Jag hade aldrig fly utan min familj eller vänner om det var krig men jag tror du skulle vara den som också flyr eftersom du tror att du är så modig och kan underskatta krig hur mycket du vill.

Jag tycker inte du är alls bättre eftersom du visar ingen nåd för svaga människor eller dem som inte kan hjälpa sig själva. det enda som människor som dig gör är att tortera, fängsla och döda dem som flyr eller kasta ut dem från landet till att dö som dem inte förtjänar. det är inte ens fel om man flyr från krig i rädsla och det blir inte bättre att plåga dem ännu mer efter något så hemskt som krig. Flyktingar är inga onda människor ! :'(


Lennon

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
1

Om det är någon som snackar rent skit så är det du eftersom du kommer med idiotiska och falska definition som ''vanlig kristen'' som inte ens finns och är bara något som du själv mixat upp. Det finns inget som heter äkta kristen, vanlig kristen eller ens kristen. Är man kristen så är man och det enda som definierar en kristen är någon som tror på gud och accepterat Jesus som guds son och frälsare, inget mer.
Jag berättade redan att min syster har varit där själv och att hon stött på kyrkor som accepterar homosexualitet. Har du svårt att läsa?


Eller så väljer folk själva om de är kristna? Om de kallar sig kristna så är de kristna:) Eller är det någon annan som bestämmer över deras tro?
Min pappa har varit i japan och säger att det finns stenar som pratar med varandra!
http://www.dn.se/nyheter/varlden/vatikanen-sparkar-homosexuell-prast/ så nä din syster snackar skit när hon säger att präster i Vatikanstaten är för homogiftermål. Hon kanske menade svenska några svenska präster?:)

Och nu är du emot funktionshindrade nu också?

Jag slår vad att du är en av dessa troll på nätet som alltid använder autism som ett kränkning mot människor och som tuffar till sig extremt på sajter som youtube men vågar inte vara extrema på sajter som hamsterpaj som har regler mot det.


Jag är emot själviska idioter ja.

Det är fortfarande inte mitt fel om jag är född med dålig mentalitet och svårigheter med att ta hand om mig själv men det verkar du inte förstå och väljer istället att döma mig. Du kan tro vad du vill om mig men jag är inte en egoistisk eller empatilös människa och jag kan inte hjälpa om jag är född med problem. Jag hade aldrig fly utan min familj eller vänner om det var krig men jag tror du skulle vara den som också flyr eftersom du tror att du är så modig och kan underskatta krig hur mycket du vill.

Det är fortfarande ditt fel om du väljer att inte hjälpa andra svaga människor som är svagare än dig själv. Finns människor med riktigt svåra åkommor som ändå väljer att hjälpa andra människor i nöd. Om 90 år gamla tanter/gubbar som är skröpliga med rullator väljer att riskera sig själva för andra människor vad exakt är det du har som gör att du inte kan hjälpa andra människor?


Jag tycker inte du är alls bättre eftersom du visar ingen nåd för svaga människor eller dem som inte kan hjälpa sig själva. det enda som människor som dig gör är att tortera, fängsla och döda dem som flyr eller kasta ut dem från landet till att dö som dem inte förtjänar. det är inte ens fel om man flyr från krig i rädsla och det blir inte bättre att plåga dem ännu mer efter något så hemskt som krig. Flyktingar är inga onda människor ! :'(

Du kan ju skriva så något funkar ju i huvudet? Du kan se med antar jag? Gå med antar jag? Vad hindrar dig att hjälpa andra efter din förmåga?
Som sagt så finns det mycket svagare människor än dig som utsätter sig själva för risker eftersom de är medmänniskor som känner mer för andra människor än deras ego.
Det är vad det handlar om! Ditt ego är större än din vilja att hjälpa andra människor. Det är vad en hjälte är! Människor som känner mer för andra människor än sig själva! Empatiska människor!

Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Saudiarabien tar emot 0 flyktingar men bekostar by

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons