Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Tankar om landets styre i nuläget

Skapad av happycrappy, 2015-05-04 03:14 i Politik

5 118
17 inlägg
5 poäng
happycrappy
Visningsbild
P 32 Hisings Kärra Hjälte 1 555 inlägg
1
Älskar att lyssna på hur folk målar upp varenda person med stöd för SD som renodlade skinheads med morföräldrar som antagligen var SS-soldater.
Det är som att säga att alla blondiner har samma hjärnkapacitet som en molusk.
Nekar absolut inte att det finns rasistiska anhängare till partiet men att 13% av Sveriges befolkning skulle vara rasister har jag svårt att tro.

Och att folk är förbannade på allt vad gäller Sveriges ledning är väl inte allt för chockerande när löften bryts, uttalanden som användes inför valet har vänt helt och hållet och samtidigt förs en politik gällande ungas möjligheter att komma ut på arbetsmarknaden och samhället på ett sådant sätt att det näst intill blir omöjligt.
Istället för att bygga allt fler studentbostäder så kanske det ska göras en stor satsning på att få unga att kunna lämna boet, ge dem en chans att börja jobba och få företag att växa istället för att låsa dem i en situation där det inte är lönt att börja söka jobb och komma hemifrån för att arbetsgivarna hellre betalar en äldre persons arbetsgivaravgift med mer erfarenhet än en ung persons (jag klandrar inte företagarna) för det är säkrare för ens företag.

Så mycket fel på detta land och dess styre just nu...
Varför ska alla alla partier från båda block ha så mycket att säga till om trots att majoriteten röstat för vad dem söker efter.
Därefter ska väl politikerna inte få göra lite hur dom vill utan endast sträva efter folkets önskan?
Smått trött just nu och därav gott att få skriva av sig lite frustration om mitt så kallade hemland som jag just nu skäms för...

Jag må vara irriterad och trött men står för detta.
Vad anser pajen om detta?

Hamsterpaj, spännisbildernas hemtrakt :)

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

joooooocke
Visningsbild
P 31 Hjälte 166 inlägg
0
Jag säger bara grattis till er som röstade såhär ;)

Ingen status

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
4

Svar till joooooocke [Gå till post]:
Ytterst lite av det som nämns av TS skulle ändrats om blått hade vunnit istället. Men visst.

Hatar allt.

imnotree
Visningsbild
F Kändis 187 inlägg
-1
Allt jag kan läsa här är bitterhet över att rösten på SD inte gav önskat resultat. För övrigt känns det som att "chocken" har lagt sig nu, och trots att det egentligen mest skrivs om vad individuella SD-politiker har för sig (precis som med alla andra riksdagspartier samt fi) sitter offerkoftan fortfarande extremt hårt på en stor del av väljarna.

Givetvis hade det varit trevligt med en klar majoritet i regeringen, men skulle vilja påstå att det varit "så mycket fel på detta land och dess styre" ett bra tag nu.

Svar till Panda [Gå till post]:
+1
Är oändligt trött på alla dessa borgare som i sann höhö-anda skriver "Skyll inte på mig, jag röstade blått".

joooooocke
Visningsbild
P 31 Hjälte 166 inlägg
0
Jag röstade SD. Men bra mycket hellre S än M.

Ingen status

happycrappy
Visningsbild
P 32 Hisings Kärra Hjälte 1 555 inlägg
Trådskapare
0
Det jag inte kan förstå med vårt styre är varför alla partierna oavsett block ska ha så mycket att säga till om.
Antingen ska vänster eller högerpolitik föras.
Inte nåt jävla dagistrams där "alla vann"
Vad är poängen med att rösta på ett parti om jag ändå får alla andra från det andra blocket på släptåg?

Hamsterpaj, spännisbildernas hemtrakt :)

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
0

Svar till happycrappy [Gå till post]:
Välkommen till politiken vi har idag! Då ytterst sällan ett parti får tillräckligt med röster för att föra den politiken de vill utan att någon annan har någonting att säga till om (50%+) så röstar man på block som inte är satta utan blir till genom att man offrar sin politik för deras, och vise versa, vilket leder till tjabblet vi har idag! :D

Hatar allt.

icrievritiem
Visningsbild
Kändis 1 inlägg
-2
jag gillar invandringspolitiken i sverige
Nannonoys
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 842 inlägg
2
Jag sitter och funderar på vad som skulle hända om man höjde riksdagsspärren till, säg 6, eller 8%, på så vis skulle självfallet många partier falla ut, vilket är hela tanken.

Då blir det färre partier att rösta på, vilket kanske skulle göra en störa skillnad.

Bara en tanke. Åsikter?

"While I thought that I was learning how to live, I have been learning how to die." -Leonardo Da Vinci

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
0

Svar till Nannonoys [Gå till post]:
yäs plis

Hatar allt.

happycrappy
Visningsbild
P 32 Hisings Kärra Hjälte 1 555 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Nannonoys [Gå till post]:
Jag hade helt klart stött ett sådant förslag för det är för många aktörer i riksdagen idag, för många röster med olika ideologier

Hamsterpaj, spännisbildernas hemtrakt :)

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till happycrappy [Gå till post]:
Ja precis.

Många röstar idag på vissa partier för det är synd om dem XD

The leetest herperderper

happycrappy
Visningsbild
P 32 Hisings Kärra Hjälte 1 555 inlägg
Trådskapare
0

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Bättre med USAs system.
Republikaner och Demokrater. Ge oss höger och vänster! Så kan väl en undersökning göras i förväg om vad folket vill att dessa ska göra och därefter röstar man på ett av två parter som känns bäst lämpade att lösa detta? :S

Hamsterpaj, spännisbildernas hemtrakt :)

imnotree
Visningsbild
F Kändis 187 inlägg
0
Med tanke på hur många som skiter i att rösta idag för att de tycker att det inte finns något parti som passar dem eller för att de känner sig maktlösa så är ju risken att det skulle bli ännu värre om det bara fanns två partier.

För att ta USA som exempel, som jag för övrigt inte förstår hur man på något sätt kan vilja ta efter politiskt, så låg valdeltagandet 2012 på ungefär 55%. Detta kan jämföras med Sverige som hade ett valdeltagande på 84.6% i det senaste valet. Det är förstås inte bara faktumet att det i princip bara finns två partier att välja på som skapar lågt valdeltagande, men det gör knappast saken bättre. Föga förvånande är det väldigt ofta samhällets mest utsatta som inte röstar, vilket inte direkt leder till mindre utanförskap.

Att höja spärren bör alltså göras med försiktighet, valfrihet och högt valdeltagande är två saker man bör ta tillvara på och sträva efter i en demokrati.
puddii
Visningsbild
P 28 Norrtälje Kändis 111 inlägg
0
Tror att dom flesta röstar på sd för att dom vill ha en förändring, och det rör ju trots allt om lite i grytan men är det verkligen är rätt väg att gå just att bjuda in gamla brunskjortor som tagit på sig finkostymen i riksdagen för att just väcka dom sovande små hustomtarna i riksdagshuset. Istället för att rösta på sd kan man ju rösta blankt, eller om man inte håller med övriga partiers politik så kan man också rösta blankt. Det kanske skulle få ett mer givande uppvaknande för att belysa missnöjet i politiken, kanske?
Sen finns det absolut rasister som inte röstar på sd, men dom värsta samlas nog hos det parti vars ända politik är att "minska invandringen"(kasta ut parasiterna, kackelackorna, folk från mellanöstern, muslimerna, judarna, romerna, afrikanerna osv osv)
Invandring och därmed arbetskraft är dock inget problem för ett land som kan spela sina kort rätt

Nämen åh, nämen hej ;)

happycrappy
Visningsbild
P 32 Hisings Kärra Hjälte 1 555 inlägg
Trådskapare
1

Svar till puddii [Gå till post]:
Håller med dig i din syn både på sd, vissa av anhängarna och att det borde finnas en bättre väg att visa missnöjet.
Vet dock många som sagt att dom röstade på dem just av anledningen att dom känner att politikerna skiter i vallöften och känner sig övergivna finansiellt pga dem inte uppnår kraven för att få ersättningar av t.ex försäkringskassan men att dem som kommer hit får fullt stöd.
Har många i vänskapskretsarna som nämnt just detta som skäl.
Det jag också tror mer på än att försöka bygga så mycket som möjligt i stadskärnorna (bor i göteborg) där dom vill bygga en jävla underjordisk tågstation som kostar pissmycket pengar för att "då åker fler människor tåg"....
Det tar 12 min med spårvagn från haga där denna station ska byggas ner till centralstationen vilket gör detta projekt till det mest meningslösa projekt staden antagligen kommer uppleva..

Jag tror på att bygga upp samhällen lite utanför. Successivt kommer det växa, butiker och företag drar igång och se där!!! Nya bostäder och jobb. Och varje 2a kostar inte över miljonen och bostadsköer i över 5 år är inte heller på kartan!
Känns inte som att våra skattepengar går till något annat än politikernas löner då dom är allt för upptagna med att skylla på varandra än att faktiskt sitta ner, diskutera och styra landet

Hamsterpaj, spännisbildernas hemtrakt :)

barbala4o
Visningsbild
Kändis 7 inlägg
0
Test test

Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Tankar om landets styre i nuläget

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons