Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Slog ner min polare

Skapad av olyckligpojk, 2019-12-21 18:28 i Juridik & Ekonomi

3 463
5 inlägg
0 poäng
olyckligpojk
Visningsbild
Veteran 1 inlägg
0
Tjenare, för nån månad sedan så blev jag riktigt förbannad på min bästa polare och hoppade på honom. Har inte riktigt en klar bild av vad som hände men han fick stryk i varje fall. Han fick hjärnskakning i 3 dagar.

Nu har han anmält mig till polisen i syfte att få pengar för 3 missade arbetsdagar, han har förklarat för polisen att det enda han är ute efter är pengar för de 3 dagarna som han missade på jobbet och han absolut inte vill att jag ska hamna i skiten.

Vi har pratat i efterhand och han säger att han aldrig kommer dra det till rättegång osv. Min fråga är då vad fan som kommer hända nu?

Tack

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Fisk-pastej
Visningsbild
P 20 Legend 152 inlägg
0
Du kommer att hamna i fängelse eller få böter grabben.

Tootergang

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
0
Svar till olyckligpojk [Gå till post]:
Detta kanske kan hjälpa:

https://lawline.se/answers/kan-man-fa-aklagaren-att-lagga-ner-en-forundersokning

Det är inte möjligt i Sverige att målsägaren bestämmer sig för att inte dra det till rättegång. Han har ingen talan.

Så vad som händer är att antingen läggs anmälan ner pga brottets proportion/bevisläge till brottet. Eller så döms du till böter för vad du gjort, troligen dagsböter.I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Morfar
Visningsbild
P 37 Veteran 7 inlägg
0
Svar till olyckligpojk [Gå till post]:
Som tidigare nämnts så är våldsbrott (i det här fallet sannolikt grov misshandel) brott som faller under så kallat allmänt åtal, som i princip innebär att staten tar över rollen som anmälare om ingen enskild vill anmäla. Din bästa chans att klara dig utan att drabbas av påföljder är förmodligen om din kompis är villig att vägra vittna. Alltså att han svarar "ingen kommentar" på alla frågor vid förhör eller en eventuell rättegång. Samtidigt kan du hävda att han försökt slå ner dig och att du bara har försvarat dig. Det finns ingen risk att din polare kan hamna i problem eftersom du de facto inte har några skador, och inte heller några bevis för att han försökt slå dig. Men det finns en chans att bevisningen då inte skulle räcka för att fälla dig för misshandeln av din kompis. Det kommer att bli hans ord mot ditt helt enkelt, och då brukar man vanligtvis fria snarare än fälla. Att din kompis redan har sagt saker till polisen behöver inte vara så farligt som det kan verka. Det kan såklart vara dåligt för ens trovärdighet om man säger en sak till polisen och en annan sak i rätten men i grund och botten så finns inget förbud mot att ljuga i ett polisförhör, det är inte förrns man vittnar i en rättegång som man är edsvuren och det är det man säger under ed som verkligen spelar roll. Med andra ord, om din kompis vägrar att svara på frågor under en eventuell rättegång så kommer det åtminstone bli väldigt svårt att döma dig.

Självklart finns det aldrig någon garanti för hur nämndemän resonerar, dom är trots allt inte jurister utan politiker. Men jag tror att du har väldigt goda chanser om du spelar dina kort rätt. Jag är såklart inte heller någon jurist, men jag är lite av en "hobbyjurist" som man i mina gamla kretsar brukade komma till när man åkt dit och vill veta vad man bör säga på förhör. Genom åren har jag fått ganska många brottsutredningar nedlagda, vissa när det till och med funnits kamerabevisning. Man kan klara sig ur mer än man tror om man bara vet vad man ska säga.

Sen kan jag tycka, på ett personligt plan att du borde ge din polare ersättning för dom där arbetsdagarna, minst! Och framför allt att du borde ge fan i att slåss över huvud taget. Jag har levt många år i en värld där sån skit tyvärr förekommer och det är inget du vill. Det kommer alltid finnas någon som är större och värre än dig, och du kommer alltid att behöva se dig över axeln. Själv har jag klippt alla band till såna människor, men jag har fortfarande väst, knivsäkra handskar och elpistol hemma. Och jag måste fortfarande alltid vara beredd på att börja svinga eller springa om jag råkar stöta på fel person på stan för vissa människor glömmer aldrig...Tillägg av Morfar 2019-12-25 18:59

P.S Om det är så att du har noll koll på juridik, vilket det låter som så är det antagligen bättre att ni båda vägrar svara på några frågor än att du försöker ljuga ihop en historia. Att ljuga för polisen är svårare än man tror. Det är inte precis så att dom berättar för dig vad för bevisning dom har, och dom kommer göra allt för att få dig att säga så mycket som möjligt. För varje ord som kommer ur din mun, hur obetydligt det än kan verka, innebär ytterligare en möjlighet att polisen kanske sitter på något bevis för att det du säger inte stämmer.

Nostalgitrippar på hamsterpaj

SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 34 Göteborg Hjälte 2 758 inlägg
0
Ett bra tips är ju att inte slå ner dina polare i framtiden.

Du måste konstruera ytterligare pyloner


Forum » Samhälle & vetenskap » Juridik & Ekonomi » Slog ner min polare

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons