Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Att röka som 16 åring

Skapad av SannaJH, 2018-11-13 18:16 i Ungdom

1 203
5 inlägg
9 poäng
SannaJH
Visningsbild
2 inlägg
0
Så jag har precis fyllt 16 och jag är en ”tjuvrökare” jag röker ibland utan att mina föräldrar vet något om det. Min mamma skulle vara chill med det. Men min pappa skulle bli tokig. Tycker ni att de är okej att röka som 16 åring? För helt ärligt så tycker jag de. Jag tycker att de är okej att testa röka testa dricka och ligga lite här och där som ungdom, vill man kolla tillbaka på sina unga dagar och veta att man inte gjorde ett enda skit utan bara satt inne med sina tråkiga kompisar och kollade på film, eller bara spelade fotboll bla bla bla. Kan man inte som ungdom få leva lite innan man blir vuxen och måste ta all ansvar om saker och ting. Eller va tänker ni vuxna? Hur resonerar ni?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

edvvin
Visningsbild
1 inlägg
0
Gör en research, rökning är skadligt och inte något man bör vara stolt över
Guud
Visningsbild
31 Göteborg Prao-OV 2 228 inlägg Online
2
Argumentet "leva" för att röka. Det var något nytt... Vad jag vet så är rökning något som förkortar livet. Alltså raka motsatsen till att leva.

Ligga är ju helt annan sak, där finns ju skydd mot nästan alla sjukdomar! Och jag ser inte alls hur man inte skulle kunna "leva lite" utan att samtidigt röka.

Dessutom förstår jag inte hur ts kopplar ihop tråkiga med kompisar med ickerökare. Innebär det att man måste röka för att vara rolig? I så fall är jag orolig för ts umgängeskrets. Helt klart ingen sund inställning.

I princip allt "leva" går att göra utan att röka, dessutom bättre, eftersom ens hälsa är bättre, men till exempel bättre hy, kondition och immunförsvar. För att inte tala om risken med att bli beroende av cigg för resten av sitt liv, som man lägger grunden till tidigt, annars hade nog fler slutat när de blivit äldre och insett vilken dålig vana det är.

Samtidigt förstår jag att allt detta är svårt att ta in som 16åring, det är ju bara en cigg man tjuvröker ibland... Svårt att se hur det skulle kunna bli så mkt mer, men vanor är svåra att bryta, och helt plötsligt sitter man där som 40åring och har lagt ut närmare en halv miljon på cigg med dålig hälsa på köpet.

Don't get caught with the beard in the letterbox!

LaDesten
Visningsbild
P 29 Älvdalen Hjälte 3 173 inlägg
4
Rökning är ungefär lika coolt som att dansa Fortnite-danser och att daba.

Ingen plockar en maskros och ger åt sin vän~

SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 29 Göteborg Hjälte 2 731 inlägg
3

Svar till SannaJH [Gå till post]:
"Jag tycker att de är okej att testa röka testa dricka och ligga lite här och där som ungdom, vill man kolla tillbaka på sina unga dagar och veta att man inte gjorde ett enda skit utan bara satt inne med sina tråkiga kompisar och kollade på film, eller bara spelade fotboll bla bla bla."

Du kan ju inte direkt jämföra rökning med att ligga. Fortsätter du röka kommer du med all sannolikhet att bli beroende, ifall du inte redan är det. De flesta som är vuxna och röker började i tidig ålder och många av de finner det nästan omöjligt att sluta. Förutom att det kostar massa pengar så gör det att du luktar skit, din andedräkt blir sämre, du får gulare tänder, din hy åldras snabbare, ditt hår förlorar sin glans, du blir helt enkelt fulare. Dessutom får du sämre kondition och sämre hälsa, dina lungor tar skada och du riskerar att utveckla olika former av cancer. Listan över dåliga saker med rökning kan göras ganska lång, och vad är de positiva sakerna med rökning? Att det är socialt? Coolt? Personligen tycker jag att börja röka är en av de dummaste beslut en människa kan ta, men om du vill ta dåliga beslut så varsågod, det är ditt liv.

För övrigt tycker jag det låter deprimerande att din definition av att "leva lite" går ut på att röka, supa och knulla. Det är inget fel med att ligga eller dricka lite då och då, men har du någonsin tänkt på att kanske skaffa dig en hobby?

Du måste konstruera ytterligare pyloner


Forum » Ungdom » Att röka som 16 åring

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons