Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Att röka som 16 åring

Skapad av SannaJH, 2018-11-13 18:16 i Livet

2 714
9 inlägg
16 poäng
SannaJH
Visningsbild
Stammis 2 inlägg
0
Så jag har precis fyllt 16 och jag är en ”tjuvrökare” jag röker ibland utan att mina föräldrar vet något om det. Min mamma skulle vara chill med det. Men min pappa skulle bli tokig. Tycker ni att de är okej att röka som 16 åring? För helt ärligt så tycker jag de. Jag tycker att de är okej att testa röka testa dricka och ligga lite här och där som ungdom, vill man kolla tillbaka på sina unga dagar och veta att man inte gjorde ett enda skit utan bara satt inne med sina tråkiga kompisar och kollade på film, eller bara spelade fotboll bla bla bla. Kan man inte som ungdom få leva lite innan man blir vuxen och måste ta all ansvar om saker och ting. Eller va tänker ni vuxna? Hur resonerar ni?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

edvvin
Visningsbild
Stammis 1 inlägg
1
Gör en research, rökning är skadligt och inte något man bör vara stolt över
Guud
Visningsbild
32 Göteborg Ordningsvakt 2 382 inlägg Online
5
Argumentet "leva" för att röka. Det var något nytt... Vad jag vet så är rökning något som förkortar livet. Alltså raka motsatsen till att leva.

Ligga är ju helt annan sak, där finns ju skydd mot nästan alla sjukdomar! Och jag ser inte alls hur man inte skulle kunna "leva lite" utan att samtidigt röka.

Dessutom förstår jag inte hur ts kopplar ihop tråkiga med kompisar med ickerökare. Innebär det att man måste röka för att vara rolig? I så fall är jag orolig för ts umgängeskrets. Helt klart ingen sund inställning.

I princip allt "leva" går att göra utan att röka, dessutom bättre, eftersom ens hälsa är bättre, men till exempel bättre hy, kondition och immunförsvar. För att inte tala om risken med att bli beroende av cigg för resten av sitt liv, som man lägger grunden till tidigt, annars hade nog fler slutat när de blivit äldre och insett vilken dålig vana det är.

Samtidigt förstår jag att allt detta är svårt att ta in som 16åring, det är ju bara en cigg man tjuvröker ibland... Svårt att se hur det skulle kunna bli så mkt mer, men vanor är svåra att bryta, och helt plötsligt sitter man där som 40åring och har lagt ut närmare en halv miljon på cigg med dålig hälsa på köpet.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

LaDesten
Visningsbild
P 30 Älvdalen Hjälte 3 173 inlägg
4
Rökning är ungefär lika coolt som att dansa Fortnite-danser och att daba.

Ingen plockar en maskros och ger åt sin vän~

SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 30 Göteborg Hjälte 2 749 inlägg
4

Svar till SannaJH [Gå till post]:
"Jag tycker att de är okej att testa röka testa dricka och ligga lite här och där som ungdom, vill man kolla tillbaka på sina unga dagar och veta att man inte gjorde ett enda skit utan bara satt inne med sina tråkiga kompisar och kollade på film, eller bara spelade fotboll bla bla bla."

Du kan ju inte direkt jämföra rökning med att ligga. Fortsätter du röka kommer du med all sannolikhet att bli beroende, ifall du inte redan är det. De flesta som är vuxna och röker började i tidig ålder och många av de finner det nästan omöjligt att sluta. Förutom att det kostar massa pengar så gör det att du luktar skit, din andedräkt blir sämre, du får gulare tänder, din hy åldras snabbare, ditt hår förlorar sin glans, du blir helt enkelt fulare. Dessutom får du sämre kondition och sämre hälsa, dina lungor tar skada och du riskerar att utveckla olika former av cancer. Listan över dåliga saker med rökning kan göras ganska lång, och vad är de positiva sakerna med rökning? Att det är socialt? Coolt? Personligen tycker jag att börja röka är en av de dummaste beslut en människa kan ta, men om du vill ta dåliga beslut så varsågod, det är ditt liv.

För övrigt tycker jag det låter deprimerande att din definition av att "leva lite" går ut på att röka, supa och knulla. Det är inget fel med att ligga eller dricka lite då och då, men har du någonsin tänkt på att kanske skaffa dig en hobby?

Du måste konstruera ytterligare pyloner

demon_cupcake
Visningsbild
F 21 Stammis 9 inlägg
2

Svar till SannaJH [Gå till post]:
Jag började röka som 15-16 åring och ångrar det något fatalt idag. Jag önskar nästan att jag varit den där "tråkiga" som stannade hemma och inte testade allt. Att börja röka är det dummaste jag gjort och jag har tyvärr gjort mycket dumt. Sluta röka så fort du kan och tro mig, dina föräldrar misstänker det långt innan man berättar själv om de inte redan vet... Rökdoften sitter i Läääänge

Shit happens and life goes on

Juneau55
Visningsbild
P 23 1 inlägg
0
Svar till demon_cupcake [Gå till post]:
Samma här. slutade röka för typ 3-4 år sen och det var ett av de bästa val jag nånsin gjort kan jag säga. ibland (fast väldigt sällsynt typ 1-2 ggr om året) när jag är på fest så kan jag inte stå emot frestelsen, går ut och tar en cigg med den grupp som alltid står ute vid porten. (finns en sån på varenda fest) men för övrigt så känns det så jäkla bra att ha kommit ifrån den här äckliga vanan, dyr också är den för den delen. Minns att jag vid ett par tillfällen typ kröp runt på golvet inne i min bil för att försöka få ihop ett par mynt till ett ciggpaket, sen hade jag ont om pengar när jag skulle tanka bilen. Sen frågade jag ett par utav mina kompisar om de ville få skjuts hem efter skolan (egentligen ville jag bara få be om pengar till bensin) Att det var mer utnyttjande än god gärning går nog inte att förneka.

det lustiga är att när man är ung så blir man nästan trött på folk som säger att de ångrar sig, önskar att de aldrig börjat röka osv. röka är det bästa man vet liksom så man vill inte höra sanningen. men folk förändras ju, framförallt våra perspektiv.


Forum » Livet » Att röka som 16 åring

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons