Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Dö ung

Skapad av ncn, 2016-07-07 21:17 i Livet

6 426
16 inlägg
5 poäng
ncn
Visningsbild
Hjälte 164 inlägg
0
Är det någon mer som känner för att dö ung? Jag är bara en tonåring men känner att jag vill dö när jag är runt 25-30 år. Det känns meningslöst att försöka leva så långt som möjligt och bli så pass gammal att man knappt kan gå, eller dö av någon sjukdom.
Att skaffa familj är inget jag planerar att göra heller då jag tycker livet har för mycket att erbjuda för att man ska spendera runt 20 år av sitt liv på att uppfostra barn.
Jag tränar, reser mycket, och gör sånt som jag älskar att göra. Älskar livet och mår väldigt bra både fysiskt och psykiskt. Så det är inte så att jag mår dåligt eller liknande. Det hade varit roligt att gå emot normen och istället dö när man är på "topp". Finns det någon mer som har liknande tankar som jag?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jacob
Visningsbild
P 35 Hjälte 274 inlägg
2

Svar till ncn [Gå till post]:
problemet kommer när du är 25-30 och upptäcker att du inte hunnit med å göra allt du ville!

PAJJJ!

Tvillingen
Visningsbild
P 31 Hjälte 3 117 inlägg
0
Tankarna om att man inte vill avsluta livet med att ligga på ett hem och knappt kunna ta hand om sig har jag haft, men det är så långt det sträcker sig. Att veta när i livet man kommer ha sin topp tror jag är svårt. Jag har bra minnen från alla åldrar och de har erbjudit olika saker. Det var roligt att vara ett barn, men skulle inte vilja vara det igen. Skulle heller inte vilja vara pensionär nu, men tror att jag kommer se det roliga i att mata änderna när den tiden har kommit.

Jag är ond!

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
0
Tror personligen inte att livet är nog långt för att man ska hinna med allt i världen. Den är så stor och det finns så pass mycket att göra och folk att känna, att det är väldigt tidigt att slänga in handduken redan vid 30.

Ingen status

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 518 inlägg
1

Svar till ncn [Gå till post]:
Är du seriös? Hela inlägget blir ju en motsägelse i sig när du trycker in detta argumentet: "Att skaffa familj är inget jag planerar att göra heller då jag tycker livet har för mycket att erbjuda för att man ska spendera runt 20 år av sitt liv på att uppfostra barn."

jag menar, om du nu anser att barn tar för mycket tid, men vill inte bli äldre än max 30 år. Det skulle väl gå att skaffa barn efter du är 30?
Jag menar, du är inte rullstolsbunden och halvdöd som 50åring, det finns piggare 50åringar än 20åringar också... Och risken för sjukdomar är inte nämnvärt högre heller om man sköter sig.

Tänk igenom saken en runda till, och kolla hur 50åringar lever.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Cbastian
Visningsbild
33 Kändis 53 inlägg
0

Svar till ncn [Gå till post]:
Du kan ju alltid joina 27 club.

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/27_Club

No lamb for the lazy wolf.

SpexTalk
Visningsbild
Kändis 4 inlägg
0
Lycka till att ta ditt liv när det börjar bli dags då, tror inte man kan bara begå självmord hursomhelst bara för för att man inte vill dö gammal, fast man mår bra. Tror man måste mp dåligt för att behålla självmord
SpexTalk
Visningsbild
Kändis 4 inlägg
0
Plus vad spelar det för roll om vad andra tycker? Om du vill ta ditt liv så kan du hålla det för dig själv? Plus jag vill inte ta mitt liv bara för att jag tror mig veta något, det är bara omoget att tro sig veta något som är mer än en själv.
TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
1
Svar till ncn [Gå till post]:
Så du tänker dö vid 30 års ålder istället för att skaffa barn vid 30 och leva 20 år till?

Vad anser du meningen med livet är?


För övrigt.
Hittar jag inget meningsfullare innan jag blir 30 är självmord by göra sånt som är livsfarligt min plan...
Men man kan inte sätta upp en plan kring det.
För fokuserar man på ett mål så är risken enorm att man missar allt det underbara som finns längs vägen, kring ditt periferi.

Tillägg av TLTGja 2016-07-08 11:29


Svar till Guud [Gå till post]:
Fast i slutändan, når man 30 års ålder och allt bara är repetitivt, så kanske man borde tänka, "varför gör jag inget värdefullare", blir då svaret att man är rädd så får man väl motivera sig med "vad är det värsta som kan hända?"


The leetest herperderper

hellokitty
Visningsbild
Hjälte 31 inlägg
0
Hmm har du nån diagnos typ borderline.

yep.

ncn
Visningsbild
Hjälte 164 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Kanske var jag otydlig. Min poäng var att jag inte har något intresse av att skaffa barn till skillnad från majoriteten av världens befolkning. Att det tar för mycket tid av livet att uppfostra barn är inte den största anledningen till att jag inte vill bilda familj.
Det finns pigga 70-åringar också. Jag känner bara för att inte leva längre än 30 år. Istället vill jag leva livet fullt ut tills jag är 30. När man är över 30 blir många föräldrar och det skulle kännas ganska konstigt att fortsätta leva på samma sätt som jag gör just nu.


Svar till hellokitty [Gå till post]:
Nej. Ingen diagnos.


Svar till TLTGja [Gå till post]:
Vill ej ha barn.
Att skaffa sig mål i livet som man sedan ser till att uppnå. Våga vara annorlunda och gå sin egen väg. Helt enkelt göra vad man vill med livet och inte låta någon annan bestämma över en.


Svar till SpexTalk [Gå till post]:
Vad det spelar för roll vad andra tycker? Om du läser mitt inlägg igen är jag intresserad av att veta om det finns någon annan där ute som har liknande tankegångar som jag.

jagvillvaanonym
Visningsbild
P Hjälte 84 inlägg
0
Du kan ju inte köpa kawasakis märkesförsäkring för deras monster om du är under 30!

Ingen status

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till ncn [Gå till post]:
Men. Du är med andra ord inte alls intresserad av teknikutvecklingen, eller universums mysterium. Eller, ens lära dig/ bemästra något lite tidskrävande??

The leetest herperderper

Inte
Visningsbild
Kändis 171 inlägg
1

Svar till ncn [Gå till post]:


Tänkte väl ungefär samma som du när jag var 18-19 sen utvecklades jag och skrattar lite över hur jag kunde tänka så.

Så länge man utvecklas och strävar framåt så kommer du aldrig tröttna på livet utan tvärtom känna att det finns allt för lite tid för allt du vill göra och hinna med. Gör du inte vad du själv vill och utmanar dig själv så dödar du din ''själ''.
Förstår folk som väljer att avsluta sitt liv på ett värdigt sätt om man har en svår sjukdom som gör en till en grönsak.
Men jag hade ju fan inte hängt mig utan prövat farliga saker som wingsuit och levt närmare döden så att jag har ihjäl mig indirekt.
Puggi
Visningsbild
F 33 Kändis 11 inlägg
0
Har du syskon som tänker skaffa/har barn?
PsykelTjuv
Visningsbild
P 32 Hjälte 3 487 inlägg
0
Svar till ncn [Gå till post]:
Varför måste du dö ung? Du kan väl fortfarande resa och göra det du älskar när du är över 30? Bara för att det är normen att vid den åldern börja tänka på att stadga sig så behöver inte det vara så för dig. Och du inte behöver du väl dö för det.

Om det finns grejer du älskar så varför inte göra de mer?

Ska du ta livet av dig för att det skulle kännas "konstigt" inför andra? Är verkligen förväntningar så viktiga för dig?

Jag fattar din idé och jag har inte varit helt främmande inför den heller, när jag var yngre. Men varför inte bara låta tiden ha sin gång? Oroa du dig över saker som betyder nått för dig nu, inte sen. Du vet, man ändrar sig med åldern. Saker kommer och går. Saker och ting förändras. Mitt tips, låt tiden ha sin gång och se vad som kommer.

Om du vid den åldern då verkligen inte klarar av att leva med det. Kör på. Men jag tvivlar på att du skulle ta ditt liv. För vet du vad? Det är inte helt jäkla lätt. Livet ska vara bra jävla bedrövligt, man ska gå igenom en hel del jävla skit. Och för en person som säger att han har saker han älskar, att han älskar livet. Ja för honom. För honom tycker jag bara det låter som världens mest idiotiska grej.

Ingen status


Forum » Livet » Dö ung

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons