Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Exploderar

Skapad av Omedveten, 2015-07-17 11:07 i Livet

8 824
14 inlägg
2 poäng
Omedveten
Visningsbild
F 24 Kändis 7 inlägg
-8
Alltså jag är såå trött på det heteronormativa samhället, snälla säg att det finns någon som håller med..

Medveten.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
4

Svar till Omedveten [Gå till post]:
Hej!

PÅ vilket sätt känner du att detta begränsar dig i att leva det liv du vill?

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Omedveten
Visningsbild
F 24 Kändis 7 inlägg
Trådskapare
1

Svar till Guud [Gå till post]:
Ja alltså det första exemplet är att jag, som är bi måste "komma ut" och får reaktioner osv, positiva men också negativa. Alltså det stör mig, men det begränsar mig inte. Sen passar jag ganska bra in i heteronormen, så det är egentligen inte ett problem (för mig), men jag tänker på dom som inte gör det, vissa får jättemycket stöd men tyvärr får långt ifrån alla det och blir på något sätt utstötta istället. Så det som stör mig och kanske inte begränsar just mig speciellt mycket, men många (som kanske inte passar in i heteronormen) är att det finns väldigt lite plats att växa i, och få vara den man är, eftersom man från utsidan hela tiden blir tillsagd hur man ska vara.

Medveten.

tankaren
Visningsbild
P 31 Hjälte 237 inlägg
1

Svar till Omedveten [Gå till post]:
Det är inte så att du själv skapar " det heteronormativa samhället"
Annars så är det ju liksom bara att skita i vad alla de du stör dig på tycker. Det hära med att "komma ut" är väl lite vad man gör det till men jag förstår hur du tänker att heterosexuella inte behöver komma ut.
Jag kom inte direkt ut jag bara var/är den jag är. nån som frågar "är du gay eller" bara till o säga ja o om denne har nått emot det så behöver den personen inte längre vara en del av ens liv.
Hoppas du förstår va jag menar xD

Omedveten
Visningsbild
F 24 Kändis 7 inlägg
Trådskapare
1

Svar till tankaren [Gå till post]:
Hahah ja, jag förstår vad du menar, hoppas du förstår vad jag menar också, alla tycker inte att det är lika lätt att bara skita i vad alla tycker, men jag måste ha rätt att få klaga lite :PpP

Medveten.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
1

Svar till Omedveten [Gå till post]:

Det är väl inte någon som tvingar någon att komma ut? Det är väl ändå något man gör själv, för sin egen skull?

Det känns ofta lättare när andra vet, man kan leva ut sin sexualitet och folk vet. Hellre än att det går rykten bakom ryggen, att man får höra saker, men inte allt. Folk vet redan, det saftigaste skvallret är redan taget från dem, på ens egna villkor.

När en av mina kusiner kom ut som lesbisk började självklart mina föräldrar ifrågasätta min och min lillebrors sexualitet. Plötsligt var det inte lika självklart att vi var heterosexuella. Att folk undrar är bara mänskligt. Nu är jag heterosexuell, men det hindrar inte folk från att undra, att vara nyfikna, även om det egentligen inte är relevant för någon annan än mig och min partner.

Det underlättar vid sökande efter partner om den potentiella partnern vet att man är lagd åt ett visst håll. Är man homosexuell (tillexempel) så är man i minoritet. Man har ett relativt litet urval av partners man kan tänkas matcha med och då kan det underlätta om folk vet, så det är ju lite av en fördel med att komma ut, berätta att man inte inrättas av den normen.

Att vi har ett heteronormt samhälle är ändå rätt självklart. En majoritet av vår befolkning är heterosexuella, då är det rätt självklart att man förväntar sig att killar generellt attraheras till tjejer och tjejer till killar. Det är en norm, men det betyder inte att det alltid är så.

Nu kanske det enbart är för att jag tillför normen, men jag ser inte problemet med ett heteronormt samhälle. Så länge man tillåts bryta denna norm och visas samma respekt som alla andra är jag helt fine med det. Enligt mig är problemet den minoritet som inte kan visa denna respekt, men såna finns det alltid, inom alla områdenEven boys have something to say if you listen long enough

tankaren
Visningsbild
P 31 Hjälte 237 inlägg
1

Svar till Omedveten [Gå till post]:
jo jo de e klar man har rätt till att klaga me :)

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0
Svar till Omedveten [Gå till post]:
En kvinna som är bi stöter inte emot något negativt alls inte om du jämför med en homosexuell kille.

Sluta va så skälvuptagen å skit i haterserna

The leetest herperderper

hutcherson
Visningsbild
F 30 Hjälte 6 138 inlägg
0

Svar till TLTGja [Gå till post]:
"En kvinna som är bi stöter inte emot något negativt alls inte om du jämför med en homosexuell kille."

Och det uttalandet stödjer du med... egna erfarenheter? Som en ung P18 bisexuell tjej?

Skrattretande.


Som tidigare sagts, finns inget som tvingar folk att komma ut bara för att de är av annan sexuell läggning än heterosexuell.
Jag har tur att vara en av de personer som inte bryr mig om vad andra tycker om mig, det är inte min ensak så länge folk inte vill diskutera det MED mig. Jag är inte kommit ut som gay, för jag har aldrig någonsin ansett mig vara instängd. Stöter jag på en intressant tjej så gör jag mig sedd och visar mitt intresse. Stöter en intressant tjej på mig så besvarar jag henne. Skulle en kille stöta på mig så säger jag nej och nämner möjligtvis att jag inte är intresserad av killar, om jag tycker att den informationen gör någon lyckligare i situationen.

Varför agera inburad i det "heteronormativa samhället" när det faktiskt är lagligt i landet vi bor i, och dessutom accepterat av de flesta invånarna(vågar jag påstå, men har inga källor)?

Du är inburad i ditt huvud. Skulle du vara omgiven av människor som inte skulle respektera dig för att du är bisexuell borde du leta på bättre människor att omge dig med.

I'm practically floating in English.

Omedveten
Visningsbild
F 24 Kändis 7 inlägg
Trådskapare
1

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Ja som jag skrev, så tänkte jag inte på mig själv, tack.

Medveten.

Cosmo
Visningsbild
F 24 Kändis 17 inlägg
-1

Svar till Omedveten [Gå till post]:
Mucho irriterad.

It's the high life~

happycrappy
Visningsbild
P 32 Hisings Kärra Hjälte 1 555 inlägg
0

Svar till Omedveten [Gå till post]:
Vill väl påstå att det homofobiska samhället i stora dra ändå håller på att vända med rätt bra fart i Sverige.
Säger inte att det är så överallt och med alla åldrar, kulturer o.s.v men om man tar och ser helheten så tror jag ändå att det är bra mycket enklare att komma ut med det idag än vad det var för bara 10 år sedan.
Sen förstår jag vad du menar med att man inte ska behöva "komma ut".
Anser absolut inte att man ska uppfostra barn till att välja ett visst kön, läggning utan låta dom utforska sina livsval på egen hand.
Speciellt nu när vetenskapen kommit så långt att man inte ens är fysiskt bunden till sitt kön om man så vill.
Så om varje generation anammar detta lite i taget så lär vi inte se några problem med detta i framtiden.

Och ja jag skrev lite i taget för det är så utveckling fungerar, alltid med små steg.
Så om 3-4 generationer hoppas jag iallafall att Sverige har kommit långt i dessa frågorna :)

Hamsterpaj, spännisbildernas hemtrakt :)

Snopp
Visningsbild
P -990 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
1

Svar till Omedveten [Gå till post]:
Du bor i ett samhälle som troligtvis är ett av de mest accepterande i världen angående homosexualitet. Ingen lär bry sig nämnvärt om gillar tuttar, snarare tvärt om.Svar till hutcherson [Gå till post]:
Ptja, jag känner ett antal homosexuella, både kjoltyg och herrar, och jag kan ganska lugnt säga att killar får lida ganska mycket mer än flickor. När var senaste gången du hörde om en flicka som har blivit mördad på grund av sin sexuella läggning? Som fått stryk på krogen på grund av dito? Hur ofta får det täckta könet höra glåpord på stan av folk de inte känner?

Omedveten
Visningsbild
F 24 Kändis 7 inlägg
Trådskapare
0
Tack för era svar, men egentligen så var jag trött på det heteronormativa samhället, alltså alla normer som finns osv, och det var dem jag ville kritisera.
Komma ut "problemet" var bara ett exempel. Självklart klarar jag mig utmärkt med att ta hand om sånna bitar själv och behöver ingen hjälp, så det var inte mig jag fokuserade på, jag syftade på att det finns ett sånt problem pga det heteronormativa samhället och jag vet även att det blir bättre, men det är fortfarande inte perfekt.
Så tråden handlar om samhällets normer egentligen, det råkar bara vara heteronormativt och heterosexualitet är centrerat, vilket inte är så konstigt.

Medveten.


Forum » Livet » Exploderar

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons