Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

är mjölk farligt?

Skapad av kungbombo22, 2016-05-14 16:08 i Hälsa, kropp & pubertet

8 175
33 inlägg
-1 poäng
Sex och blandat
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
-1
någon studie från 2014 påstår att mjölk ökar dödligheten och de säger att man ska sluta dricka det. http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/uppsala-forskare-mjolkdrickande-kopplat-till-okad-dodlighet

Jag har varit en mjölkdrickare sedan jag var ett barn och jag har aldrig fått hjärtskjukdomar av det. Är mjölk verkligen så farlig som de säger och ska jag sluta dricka mjölk för alltid? Vill inte sluta dricka mjölk men finns det inget sätt att göra mjölken ofarlig? :(

Lennon

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

imnotree
Visningsbild
P 33 Kändis 267 inlägg
1
Har du läst någonting mer än titeln? Allt du frågar om står i artikeln.

"Personerna, som vid enkäterna var i medelåldern eller äldre."
Med andra ord behöver du inte oroa dig på ett bra tag även om du dricker mjölk.

"Mejeriprodukter med mindre laktosinnehåll var inte förknippade med samma risker."
Med andra ord kan du förmodligen byta till laktosfri mjölk om du nu måste dricka mjölk.

"För varje glas mjölk som en kvinna drack per dag ökade hennes dödlighetsrisk med 15 procent. För en man ökade samma risk med tre procent."
Med andra ord behöver du inte vara speciellt rädd över huvud taget om du inte dricker kopiösa mängder mjölk. Mjölk är inte så oerhört farligt, men precis som artikeln säger är det inte heller så nyttigt som folk tror.

Den enda anledningen till att mjölk tros vara nyttigt av gemene man är för att just mjölkindustrin har oerhört starka lobbygrupper som sprider dessa myter. Se bara på hur "nutritionsexperten" trampar på tå runt studiens resultat.

Om du ändå är orolig kan jag rekommendera havremjölk, helt laktosfritt och enligt mig godare än vanlig mjölk (plus ingen tvångsinsemination av kor)!

But we missed the point the whole way along. It was a musical thing and you were supposed to sing and dance while the music was being played.

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till imnotree [Gå till post]:
Jag har läst artikeln men jag ville bara veta hur trovärdig denna studie är. Jag tror inte att den är riktigt sann. Jag tycker de överdriver med faran :(

Jag brukar dricka 2 till 3 glas mjölk nästan varje dag

Lennon

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
2
Rent allmänt kan vi säga att mjölk innehåller mättat fett, vilket (sannolikt) ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Så jag skulle oroa mig mer för t ex smör och bacon. DOCK är dessa effekter förmodligen rätt futtiga i skuggan av hög ålder.

När media rapporterar om enskilda studier är det viktigt att tänka på att bevisföring ska utgå ifrån samtliga studier som har gjorts, inte den senaste. Om jag gjorde tillräckligt många studier skulle jag t ex kunna få utslag för att basilika är extremt farligt. Fram tills att resultaten replikeras bör de ses som slumpmässigt uppkomna.

Jag skulle nog iofs sluta dricka mjölk om jag var du. Rätt praktiskt som näringslösning till barn, men blir lätt en helt överflödig kolhydratskälla för vuxna.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till MandarinaDuck [Gå till post]:
Påstår du att jag är korkad och att det är fel att jag dricker mjölk? Det låter som att du försöker få mjölkdrickande att låta som tobaksrökande och jag tänker fortfarande dricka mjölk och jag tror inte på att mjölk är livsfarligt.

Kom inte och säg att mjölkdrickande är fel och att det är självmord för det är inte och säg inte "om jag var du" för vad du tycker har inget med mig att göra! :'(

Lennon

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
0

Beror ju helt på hur dina övriga matvanor ser ut. Äter du mycket mejeri produkter i övrigt som grädde, smör, fil mm så kan man nog ta en funderare. Sen är det inte heller så enkelt med mättat fett som MandarinaDuck beskriver då det finns olika typer av mättat fett.

Ensidig näringsfattig kost samt mycket salt och socker på det är roten till de största hälsoproblemen som har med kosten att göra har jag fått för uppfattning om att det är.
Äter du säg fet fisk flera gånger i veckan och frukt/grönsaker varje dag varierat så vill jag påstå att det kompenserar upp ditt mjölkdrickande.
Sen kan man göra andra smarta val som att säg ha olivolja på maten istället för gräddsåser gjort på olika mejeri produkter.
Tänk dock på att inte steka mat i olivolja då fettsyrorna förstörs under höga temperaturer och blir onyttiga.

http://fof.se/tidning/2013/3/artikel/hundraaringarnas-fyra-hemligheter

Tolkar man artikeln om du vill leva länge så är det ju att undvika stress, röra på dig mycket i vardagen samt äta hälsosamt och lagom mycket. Det är med andra ord bättre att vara uppe och röra på sig smått hela dagen än att sitta stilla hela dagen för att sedan träna hårt 1 timme om dagen.


se ovan
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till nuu [Gå till post]:
Jag tror inte alls på att det blir bättre att röra sig hela dagen än att träna 1 timme varje dag. Och jag tror inte alls att det är farligt att bara träna en timme varje dag. Det finns inget bevis att det är farligt att bara träna en timme per dag. Det är farligt att inte röra på sig alls men inte om du tränar en timme per dag.

Jag tränar inte men jag arbetar iallafal i stor butik från 9 till kl 17 och jag får flytta massa saker och städa så jag är inte överviktig! :'(

Lennon

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
0

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Kan du förklara vad du tycker att du får ut av att dricka mjölk slentrianmässigt då?

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till MandarinaDuck [Gå till post]:
Jag tycker om att dricka det vid mat och jag tycker det är jätte gott så jag tänker inte sluta och jag tror inte på studien. Jag hatar inte vatten men det är så trist att dricka det vid mat. m

Jag bryr mig om min hälsa men jag är ingen idiot bara för att jag vill dricka mjölk!

Lennon

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
0


Fast nu är det ju bättre att vara aktiv hela dagen och inte träna än att sitta stilla och bara träna en kort stund.

Det bästa är ju att vara aktiv och röra på sig samt träna en gång per dag för att höja pulsen eller aktivera musklerna extra.

Det är ju stillasittandet som är mest farligt inte att folk inte tränar.

Om du läste länken där folk lever längst och är friskast så kan du läsa att de rör på sig hela dagarna samt motionerar, stressar lite, socialiserar, vårdar sin mentala hälsa. Kosten är mycket grönsaker och fisk. Knappt något mjöl eller vit socker eller mejeriprodukter som du äter.

Det är ingen som tvingar dig att sluta dricka mjölk jag dricker själv laktosfri mjölk. Men har du som mål att leva länge och friskt så bör man nog faktiskt apa efter de som faktiskt tillhör gruppen som lever längst och friskast, det de gör måste ju va bra eller hur?
StoraBockenBruse
Visningsbild
F 32 Kändis 36 inlägg
1
Allt kan döda dig i för stora mängder, är du orolig kan du tänka att "lagom är bäst" lagom mjölk, lagom träning, lagom slapp... Det brukar bli bäst så.

Vill ha choklad

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till nuu [Gå till post]:
Du har fofrtfarande fel. Bara för att man dricker vanligt mjölk så betyder inte det alltid att man lever kortare. Min farfar är 80 år och har druckit en massa glass mjölk varje dag sedan han var 5 år och gör det även fortfarande. Och han är hur frisk som helst. Detsamma kan sägas om min pappa som är över 60 och brukar dricka en massa mjölk.

Jag tror inte en sekund på att man är i livsfara bara för att man inte tränar varje dag. Att jobba på vardagarna röknas som att röra sig hela dagen och bara för att man sitter stilla under helgen så betyder inte det att det är farligt. Det blir bara farligt om du sitter stilla varje dag i ett par månader men att man lever kortare bara för att man inte tränar så ofta eller sitter stilla under helgen.

Undersökningen du länkade låter inte så tro värdigt.


Lennon

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Med den argumentationstekniken kan jag argumentera för att cigaretter är hälsosamma. Min Pappas faster var en riktig kedjerökare och hon blev 99. Hennes man rökte inte alls och dog minst 20 år innan henne. Cigaretter måste alltså vara hälsosamt och den som vill leva längre bör enligt den logiken börja röka.

Man kan inte dra såna slutsatser från enskilda fall, slumpen spelar en alldeles för stor roll.

Even boys have something to say if you listen long enough

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
1
Liksom. Känns onödigt att bli äldre än 60 i var fall.

The leetest herperderper

Pentagram
Visningsbild
P 32 Kändis 152 inlägg
0
"Jag har varit en mjölkdrickare sedan jag var ett barn och jag har aldrig fått hjärtskjukdomar av det."

Haha, som skrivet av någon med en missbruksproblematik som inte riktigt är erkänd ännu.

Ärligt talat dock, du behöver inte oroa dig så länge du inte överkonsumerar. Minska lite på intaget om du känner dig osäker.

Ingen status

FrankCore
Visningsbild
P 29 Kändis 33 inlägg
0
Mjölk är inte farligt om man dricker lagomt. Precis som biror, fun light eller juicer kommer det alltid hända något i din kropp om du dricker för mycket. Ko-mjölk i dagsläget är onödigt sötad med mycket socker men känns som den vettigaste alternativet. Prövade havre-mjölk som smakade ooooooerhört sliskigt och kändes mer som att dricka saft och inte vanlig standard mjölk. Men sen så finns det många fördelar med hipsterns favorit havremjölken. Dels för att kon slipper mjölkas och kalven får njuta av sin mors härliga dryck. Dock så måste ju ändå konan mjölkas? Kan ju gå full på mjölk livet ut heller.

Dagens Fjortizdunk: Dakota - Future Shock

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
Trådskapare
-2
Svar till godis-apa [Gå till post]:
det kvittar om att du tycker att min argument är dålig. Jag tror fortfarande inte på att mjölk skulle vara livsfarlig och studiern är inte så stark. Mjölk är ett av det största livsmedelartiklar och dricks säkerligen en stor del av jordens befolkning om inte en miljard. Om mjölk hade varit så jätte farligt som de påstår så hade 90% av alla mjölkdrickare på jorden dött i medelålder men det visar sig att det är en liten minoritet som dör i tidigt ålder. Jag tror studien är bara en sorts veganpropaganda.

Mjölk är inte farligt och sluta jämföra mjölkdrickande som att röka packet cigaretter om dagen!

Lennon

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
3

Svar till FrankCore [Gå till post]:
Dricker du inte komjölk kommer djuren slaktas och åkrarna å fälten kommer odlas igen med skog. Men, whatever

The leetest herperderper

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
1

Du har fofrtfarande fel. Bara för att man dricker vanligt mjölk så betyder inte det alltid att man lever kortare. Min farfar är 80 år och har druckit en massa glass mjölk varje dag sedan han var 5 år och gör det även fortfarande. Och han är hur frisk som helst. Detsamma kan sägas om min pappa som är över 60 och brukar dricka en massa mjölk.

Tydligen lever man i genomsnitt kortare om man äter en vis typ av diet och länge om man äter en annan. Japanerna i området som artikeln nämner har flest 100 åringar i världen! Japaner lever längst i världen men i detta område så är genomsnitts livslängden ännu högre än genomsnittet för övriga Japan.

Båda min farfar och morfar dog innan det vart 50 av cancer och båda drack mjölk;) Du kan inte använda enskilda fall som bevis som din farfar:)


Jag tror inte en sekund på att man är i livsfara bara för att man inte tränar varje dag. Att jobba på vardagarna röknas som att röra sig hela dagen och bara för att man sitter stilla under helgen så betyder inte det att det är farligt. Det blir bara farligt om du sitter stilla varje dag i ett par månader men att man lever kortare bara för att man inte tränar så ofta eller sitter stilla under helgen.

Nej jag har inte sagt att man är livsfara för att man inte tränar varje dag?
Fast nu finns det ju ett samband mellan livslängd och hur mycket du sitter:) Ju mer du sitter desto kortare lever du, kvalitén på livet blir också avsevärt mycket bättre för äldre om de rör på sig mycket även om de är väldigt gamla. Bara att googla så kommer det komma upp hur mycket som helst där forskare har dragit sambandet med sittande och förkortat livslängd.
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
Trådskapare
-2
Svar till nuu [Gå till post]:
Det beror på att de äter asiatisk mat som är mer hälsosam än annat mat i världen och jag äter också mycket asiatiskt mat! Desutom så äter jag inte samma maträtter varje dag utan jag äter olika som vårullar, korvstroganoff, stekt fisk, spagetthe och köttfärsås, ris och andra maträtter! Därmed så har jag o kså bärjat med fiberspagetti och fullkorns bröd! Jag dricker också mycket te än kaffe och jag har honung i teet istället för socker.

Mjölk är fortfarande inte den ultimata orsaken och den förkortar inte livet på alla som min farfar så kom inte och säg att mjölk gör det på alla för det gör det inte! Jag dricker 3 glas mjölk om dagen till lunch och jag ser inget fel med det!

Om stilla sittande skulle vara det absoluta orsaken till kortad livslängd varför kan då vissa överviktiga människor som sitter inne leva länge som francis eller blastphamousHD? De båda är nära 50 och det finns säkerligen några överviktiga som även är 60 till 80 år!

Du sitter och försöker skrämma mig genom att förespråka att jag kommer dö tidigt bara för att jag drickdr mjölk och tar det lugnt på helger. Jag rör mig faktiskt på mitt arbete i hela dan på vardagar och det är faktiskt inte fel att ta det lugnt på helger eller semester så sluta skrämma mig och säg inte att jag lever ett dåligt hälsoliv för det gör jag inte och jag tar inga droger eller knark!!!!Lennon

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
1

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Varierad kost är som du säger supernyttigt.

Vad folk säger när dem säger att en sak inte är nyttig utan att göra en jämförelse är rätt inkompetent. Jag menar vad är bäst? Sötad saft, öl eller mjölk?

Självklart är en dryck bygd på morötter och vatten nyttigare. Men jag dör heldre när jag blir 50 än dricker samma avskyvärt äckliga dryck vid varje måltid och lever tills jag blir 90.

Utöver det är det mycket, mycket annat som spelar roll för din livslängd, kanske mjölk gör ditt kropsliga försvar svagare (vad jag förstår berör det bara hjärtat och blodet och har possitiva effekter på allt annat?) Men även om det både kan ge dig en hjärtaattack och höja din känslighet för livshotande virusinektioner så kan det fortfarande vara så att du dör av hudcancer en vacker dag, något inte relaterat till mjölkintag å det minsta.Så låt oss istället ge exempel på vilka matvanor som får mig att må bättre, här och nu.

The leetest herperderper

Alster
Visningsbild
P 28 Uppsala Hjälte 2 292 inlägg
2
https://www.youtube.com/watch?v=-6vLp07ZePY

tänk på ett pålägg

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
1

Det beror på att de äter asiatisk mat som är mer hälsosam än annat mat i världen och jag äter också mycket asiatiskt mat! Desutom så äter jag inte samma maträtter varje dag utan jag äter olika som vårullar, korvstroganoff, stekt fisk, spagetthe och köttfärsås, ris och andra maträtter! Därmed så har jag o kså bärjat med fiberspagetti och fullkorns bröd! Jag dricker också mycket te än kaffe och jag har honung i teet istället för socker.
Du är medveten om att det finns väldigt mycket asiatisk mat va? I Asien bor det 4,5 miljarder människor och dessa har väldigt skilda matkulturer. Typiskt asiatisk mat i Sverige är inte som i Japan där svenskar verkar tro att japaner lever på sushi som inte ens är likadan som den i Sverige som är anpassad för svenskar till vis del.

Tror knappast att du äter hälsosam mat som de gör i Okinawaa:) vårullar, korvstroganoff, stekt fisk, spagetthe och köttfärsås,
Är inte ens nyttig mat snarare tvärtom. Spagetti är rent av berikat med b vitamin för att det är så näringsfattigt samma med bröd som också är näringsfattigt. Mycket kalorier ja! Vitaminer och mineraler? Nej!

Mjölk är fortfarande inte den ultimata orsaken och den förkortar inte livet på alla som min farfar så kom inte och säg att mjölk gör det på alla för det gör det inte! Jag dricker 3 glas mjölk om dagen till lunch och jag ser inget fel med det!

Det har jag inte heller sagt? Fetma, rökning och brist på motion är nog det som förkortar livet mest i alla fall i Sverige.
Jag har heller inte sagt att mjölk förkortar livet.
Har dock sagt att man bör tänka över sina matvanor om man dricker mycket mjölk och får i sig mycket av andra mejeriprodukter.

Om stilla sittande skulle vara det absoluta orsaken till kortad livslängd varför kan då vissa överviktiga människor som sitter inne leva länge som francis eller blastphamousHD? De båda är nära 50 och det finns säkerligen några överviktiga som även är 60 till 80 år!

Vad är det du inte förstår? Självklart finns det undantag! En del människor har super gener som gör att de kanske lever tills att de är 80 fastän de har dåliga matvanor och röker. Dessa människor hade dock haft levt ännu längre om inte haft så dåliga vanor. Istället för 80 så hade de rent av blivit 105 år gamla tack vare sina gener.
Sen har vi människor som lever hälsosamt som dör vid 60, men hade dessa människor varit överviktiga och rökt så hade de antagligen levt ännu kortare:/

Du sitter och försöker skrämma mig genom att förespråka att jag kommer dö tidigt bara för att jag drickdr mjölk och tar det lugnt på helger. Jag rör mig faktiskt på mitt arbete i hela dan på vardagar och det är faktiskt inte fel att ta det lugnt på helger eller semester så sluta skrämma mig och säg inte att jag lever ett dåligt hälsoliv för det gör jag inte och jag tar inga droger eller knark!!!! :'(

Om du känner dig skrämd så känner du dig antagligen dåligt till mods över det jag skriver. Jag försöker inte övertyga dig eller någon annan till att leva ett annat liv. Men det finns fakta och den pekar på att vissa levnadsvanor bidrar till ett längre och friskare liv och andra vanor till ett kortare liv.
Rör du på dig någorlunda, höjer din puls några gånger i veckan med motion, är inte tjock, har inte ett stillasittande arbete och äter frukt och grönt så kommer du antagligen leva längre än genomsnittet om du inte har dåliga gener.
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
Trådskapare
-3
Svar till nuu [Gå till post]:
sluta sitt och hitta på. kosten som jag äter är inte alls dåligt utan det är både normalt och en riktig kost det är mycket mer bättre än att äta snabb mat så jämför inte min kost med snabbmat.min kost är inte det nyttigaste men det är fortfarande nyttig och inte onyttig.
Vadå asiatisk mat i sverige inte som i asien? Jag följer exakt den kinesiska recepten på deras traditionella biffgryta och du påstår att jag inte äter riktig asiatisk mat. Jag har ju bambuskott. Ostronsås. Sesam olja och har du ingen anning om hur nyttig bambuskott är? Jag brukar ha massor av bambu när jag gör min gryta och både bambu och curry tillsammans gör min thailändska kycklinggryta jätte nyttigt.Dessutom så har jag sakt att flera gånger att det inte är vanligt pasta eller bröd utan det är med fullkorn, råg och fibrer som jag äter!

Tycker inte om att gå på gym. Jag gillar hellre att blowla varjedag eller spela badminton och jag ser inget fel med det dessutom så har jag inte en stillasittande arbete!!

Lennon

kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
Trådskapare
-1

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Jag har smackat morots juice och det är inte alls äckligt men hemma gjord juice är inte fel det med. Fullkorns och rågbröd tycker jag är hur gott som helst och jag brukar äta fiberpasta som jag också tycker smakar bra.

Allt nyttigt mat är inte äckligt

Lennon

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
1

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Självklart är de bra att äta mat ifrån andra kulturer som har levt en mer slappt liv (ungefär likvärdig med hur det är att sitta framför datorn halva dagarna, jämfört med svensk husmanskost som är baserad på att man antingen var ute på åkrarna hela dagarna, eller ute i skogen.

The leetest herperderper

nuu
Visningsbild
Kändis 61 inlägg
1


sluta sitt och hitta på. kosten som jag äter är inte alls dåligt utan det är både normalt och en riktig kost det är mycket mer bättre än att äta snabb mat så jämför inte min kost med snabbmat.min kost är inte det nyttigaste men det är fortfarande nyttig och inte onyttig.
Jämför du det med Panpizza så ja då är det nyttigare.

Jag har ju bambuskott. Ostronsås. Sesam olja och har du ingen anning om hur nyttig bambuskott är? Jag brukar ha massor av bambu när jag gör min gryta och både bambu och curry tillsammans gör min thailändska kycklinggryta jätte nyttigt. Äter du bambu du till och inga fler grönsaker så är det ju fattigt speciellt om du bara äter det, det måste du väl förstå själv?

Dessutom så har jag sakt att flera gånger att det inte är vanligt pasta eller bröd utan det är med fullkorn, råg och fibrer som jag äter!

Fortfarande så är det relativt näringsfattigt hur du än vänder på det:)
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
Trådskapare
-3
Svar till nuu [Gå till post]:
Jag har inte sakt att det är bara bambu sim jag äter utan jag äter andra grönsaker som morötter, sallad och paprika! .min kost är inte närheten av att klassas som onyttig.

Bröd och pasta är inte alls näringsfattig om det är gjort på råg. Fullkorn, eller dinkel och fibrer så jag tror inte en sekund på dig så sluta skrämma mig! :'(

Lennon

ajmojajmoj
Visningsbild
P 23 Kändis 2 inlägg
0


nej det är inte farligt
DennisOK
Visningsbild
34 Kändis 6 inlägg
1
Var dag som går kommer man på nåt nytt som är så jäääävla farligt och kan ge cancer 40 år senare. Magsåren och stressen över att gå runt och nojja över allt som eventuellt kan vara "farligt" är det farligaste.

Det här landet och alla andra länder för den delen behöver ta det lite jävla lugnt. Drick mjölk och ät lite bacon det är ingen som dör av det.

INGENTING är bra om man drar i sig 3 ton för mycket det säger sig självt. Sunt förnuft och njut av livet, det lever man antagligen längst utav.

Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » är mjölk farligt?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons