Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

är väldigt känslosam, är kille. fel på mig?

Skapad av parabellum123, 2017-11-24 11:01 i Hälsa, kropp & pubertet

2 788
10 inlägg
4 poäng
Sex och blandat
parabellum123
Visningsbild
Stammis 24 inlägg
0
Ja nu är det såhär att jag är en 20 årig kille. Och det jag undrar är att varje gång jag ska konfrontera folk eller om folk konfronterar mig så känner jag hela tiden att jag vill gråta. Typ den där känslan att man bara vill gråta.

Det är inte för att jag inte kan bli konfronterad eller något. Och jag blir inte ledsen. Men ändå känner jag att jag vill gråta av någon anledning.

I senaste tiden har jag varit väldigt känslosam. Fast bara att gråta typ fast jag inte är ledsen. Är det något fel på mig? För jag är en normal kille, inte macho kille fast är ändå tuff typ, men det är min personlighet och inte något jag fejkar. Tips på vad jag ska göra eller nått?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Rebel
Visningsbild
F 22 Kändis 1 079 inlägg
1
Det kanske är något du ska prata med någon om, psykolog?
Om du vill/behöver gråta så gör det! Skönt att få det ur sig, det lovar jag. Inte är det nåt fel på dig, alla människor kan självklart vara känslosamma.

A Young Girl's Lonely Dreams of a Past Decade

Chubaka
Visningsbild
P Kändis 587 inlägg
1

Svar till parabellum123 [Gå till post]:
Inget fel med att gråta :) Tjejer har lättare till att vara bekväma med att gråta ut om det behövs, medans killar har lite mer machokultur. Behöver du gråta, gråt! Inget att skämmas över :)

Men om du känner att du ofta är nära till gråt för ingenting, kan det vara något annat underliggande kanske. Du kanske omedvetet bär på något som nästan ligger på gränsen(underliggande depression pga något kanske), vilket gör att små saker lätt kan få dig att tippa över så att säga. Skulle rekomendera att gå och prata med någon, så du kan få ordning på det eller få verktyg i hur du kan hantera detta :)
Terapi är bra och är heller inget att skämmas för :)

Lycka till! :)

Sluta förfölj mig! -_-

MikeHardy
Visningsbild
P 29 Legend 726 inlägg
1
Det är inget fel på dig. Jag är likadan jag. Men om du går och bara vill gråta helatiden så har du som förgående skrivit. Möjligtvis en depression eller att du bara mår dåligt just nu. Att gå och prata med en kurator eller psykolog är det inget fel med. Dom finns där för att hjälpa en förstå sig själv lite mer. och kan lära en att tänka i andra banor för att göra livet lite lättare :)
parabellum123
Visningsbild
Stammis 24 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Chubaka [Gå till post]:
Jag har bara svårt att prata med psykologer/kurator personer. Mer för att jag inte känner dom och att det känns som om jag pratar med dom så lönar det sig inte. Känner typ att när jag har pratat klart så går jag där ifrån och så kommer psykologen att bara glömma bort mig och ta in nästa person som vill prata.

Känns inte betydelsefullt typ.

Inte
Visningsbild
Stammis 171 inlägg
0


Låter som om ditt självförtroende kanske inte är så bra så som du vill tro.
Låter mera som om du är känslig än känslostark när du känner dig svag i en konfrontation.
kan ju också vara hormoner eller en period man är inne i då det har hänt mycket.


Många som försöker vara tuffa gör ju det pga att de är svaga innerst inne och då bygger en mur för att försöka dölja det.

Bästa du kan göra för att bygga upp självförtroendet är att alltid ha som mål att utvecklas som människa. Sätt dig i obekväma situationer och våga ta ansvar när tillfälle ges. Ingen mins en fegis...

Chubaka
Visningsbild
P Kändis 587 inlägg
1

Svar till parabellum123 [Gå till post]:
Har själv gått hos ett par terapeuter av olika orsaker. Och ja, det känns så till en början. Och första bästa kanske inte är den rätta att slappna av med.

Vet själv att det tog ett par ggr att öppna upp mig för min del. Men med andra redan första samtalet. Man får samtidigt ta risken och satsa. Dom har betalt och är utbildade att lyssna, få valuta för pengarna ;) Och dom glömmer dig inte! Gör dom det, så är det ingen bra terapeut ^^

Sluta förfölj mig! -_-

parabellum123
Visningsbild
Stammis 24 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Chubaka [Gå till post]:
Fast det är problemet. Dom tar betalt. Jag vill inte betala någon för att dom ska vilja lyssna på mig.

Drickz
Visningsbild
P 24 Umeå Legend 763 inlägg
0
Vad för slags konfrontationer handlar det om? Har det alltid varit så? Har konfrontationer i din uppväxt gått dåligt?

Ni som föreslår att gråta, när tycker ni ts ska gråta?

Ingen status

Chubaka
Visningsbild
P Kändis 587 inlägg
0

Svar till parabellum123 [Gå till post]:
Dom har gått mångårig utbildning för att veta hur de skall hjälpa människor. Tänk så här.. En läkare tar betalt för att behandla dig för en skada eller liknande.. En terapeut tar betalt för att behandla ditt inre.

Finns chatter och nationella stödlinjer du kan ringa också, men om du vill få rätt stöd från någon som vet, så är terapeut vad som är bäst. En medmänniska kan kanske lyssna, men de är inte utbildade i hur de ska bemöta dig, vilka frågor de ska ställa, hur de hjälper dig på bästa sätt.

Sluta förfölj mig! -_-


Forum » Ungdom » Hälsa, kropp & pubertet » är väldigt känslosam, är kille. fel på mig?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons