Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blir irriterad på allt

Skapad av Milary, 2018-01-08 18:32 i Hälsa, kropp & pubertet

1 131
3 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
Milary
Visningsbild
F 18 Stammis 8 inlägg
0
Så här är det. De senaste åren (2-3 år) har jag börjat irritera och störa mig på små saker typ hela tiden. Jag är 17 snart 18 och senaste månaderna har det varit jättejobbigt.

Några saker som jag irriterar mig på; mammas och hundarnas snarkningar, när någon skakar sådär på benet/foten, när hundarna "tvättar" sig, när någon smaskar och bara den senaste veckan kan jag inte stå ut med att pappa tuggar tuggummi. Det är sjukt jobbigt och jag kan inte koncentrera mig på någonting annat, det gör mig galen. Eftersom vi har 4 hundar så låter de väldigt mycket, men eftersom hundarna betyder så mycket för mamma så blir hon sur på mig när jag blir irriterad eller råkar sucka högt. Det är ju inte så att jag vill störa mig på detta, livet hade varit så mycket enklare att inte göra det, jag vet bara inte hur jag ska få det att sluta.

Någon som har samma problem eller vet hur man kan göra det lättare?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Joah
Visningsbild
P 27 Veteran 99 inlägg
0

Svar till Milary [Gå till post]:
Du har redan tagit första steget, att acceptera att problemet finns i ditt huvud och inte någon annans. Alla har vi säkert bliqvwwwwww212it halvt galna av en klocka som tickar när man försöker sova, en susande ventilation i klassrummet på ett prov eller när en jävla katt trampar över tangentbordet när man skrivet ett inlägg om irritation...
Att bli lättirriterad konstant är lite knepigare att hantera men det bästa jag kan komma på är att spela musik eller lyssna på en ljudbok för att stänga ute andra ljud. Det är ingen lösning för alla situationer men det blir kanske lite bättre.
När jag stör mig på en tickande klocka så gungar jag bara med huvet i takt och efter en liten stund så har jag tröttnat, börjat fokusera på något annat och tickandet försvinner.

Ingen status

Chubaka
Visningsbild
P Kändis 615 inlägg
0

Svar till Milary [Gå till post]:
Som ovan säger är det bra att du accepterat att det finns.

Min spontana tanke är stress.. Din kropp eller sinne känner sig stressad och det resulterar i irritation på det mesta omkring dig.

Jag skulle provat massage (Klassisk svensk massage typ 1h), mindfullness meditation (alltså gå till någon som lär ut, inte på egen hand.. Svårt å komma igång då), ta en promenad och lyssna på avslappande musik osv.

Är själv massör så vet att inverkan av massagen kan vara stor vid stress, samt hållt på med mindfullness pga egna stressrelaterade problem ^^ Funkar för mig, men kan även funka för dig :) Eller så behöver du något annat :)

Sluta förfölj mig! -_-


Forum » Ungdom » Hälsa, kropp & pubertet » Blir irriterad på allt

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons