Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Blir svagare

Skapad av Kissimurra, 2014-08-02 19:56 i Hälsa, kropp & pubertet

1 898
8 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
Kissimurra
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 3 761 inlägg
0
Hejsan! På senare tid har jag stött på ett otroligt jobbigt problem på gymmet.
Jag blir svagare, trots att jag bulkar! Jag vet att jag gått upp i vikt då jag tappat rutorna och allting skakar lite mer än vanligt.

Det är som att jag inte kan bli starkare, så fort jag inte är på gymmet på 5-6 dagar så måste jag sänka minst 10kg på marklyften och knäböjen för att kunna göra samma reps. Sen tar det några pass innan man är på samma nivå igen.

Förutom detta så tappar jag på bänkpressen, för en månad sen gjorde jag 80kg x5, igår klarade jag knappt av 5 reps på 75.

Vad kan jag göra för att slippa detta helvete? Känns väldigt onödigt att bulka och bli småfet om jag ändå inte blir starkare kan jag tycka.

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jonne
Visningsbild
P 29 Hjälte 1 343 inlägg
0

Svar till Kissimurra [Gå till post]:
Vad består din bulk av? Sover du tillräckligt? Har du symptom på överträning?

Att bulka och samtidigt bli svagare är oroväckande, ganska stor minskning på bänkpressen också.

Kissimurra
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 3 761 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Jonne [Gå till post]:
Min bulk består av havregryn och mjölk. Billigt och nyttigt.
Ja, jag sover nog tillräckligt, det beror på lite hur mina arbetstider ser ut. Men inatt sov jag till exempel 12 timmar, vissa dagar blir det dock inte mer än 5, för då jobbar jag morgon och måste upp väldigt tidigt.

Nej, inte vad jag vet. Hade som sagt 5 dagars ledighet nu, så mitt CNS borde vara återställt.

Ja, jag vet, har stått stilla väldigt länge i vikterna..

Ingen status

Pontagon
Visningsbild
P 27 Hjälte 236 inlägg
0

Svar till Kissimurra [Gå till post]:
Det känns faktiskt som ett fall av överträning. Har hänt mig en gång och jag tog en två veckas "paus"(det kanske räcker med en vecka för dig) och efter det fick jag nya krafter!

Ingen status

guggel
Visningsbild
P 34 Hjälte 288 inlägg
0
Svar till Kissimurra [Gå till post]:
så fort jag inte är på gymmet på 5-6 dagar

De låter som att de händer ofta? Jag fattar inte riktigt, hur ska du kunna förvänta dej att bli starkare om du skippar gymmet i nästan en vecka då och då.

Kolla över ditt proteinintag. Får du i dej tillräckligt? kolla över ditt upplägg. se till att musklerna får tillräckligt med vila.

Kissimurra
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 3 761 inlägg
Trådskapare
0

Svar till guggel [Gå till post]:
Nej det händer inte ofta, men när jag väl är borta pga resa/liten sjukdom tar det flera veckor innan jag är tillbaka. Mina föräldrar var till exempel på besök i veckan, då var jag inte på gymmet. De var här i 4 dagar.

Proteinintaget ligger på 150-200/dag beroende på vad jag äter.
Jag bytt till ett program där jag kör varje kroppsdel 2ggr/v genom bara basövningar i stort sätt. Kanske för påfrestande för kroppen?

Ingen status

guggel
Visningsbild
P 34 Hjälte 288 inlägg
0

Svar till Kissimurra [Gå till post]:
Men hur ofta är du på resa då? Och vid sjukdom, se till att äta ordentligt även då. Det blir lätt att man äter mindre för att man m¨år dåligt eller inte orkar. Sen fattar jag inte varför du inte kan gymma bara för att dina föräldrar är på besök. Det finns ingenting förutom sjukdom i stort sett som hindrar mig från att gymma.

Proteinintaget verkar inget fel på. Hur är det annars med kolhydrater och fett? Och vet du med säkerhet att du ligger på ett överskott varje dag? När jag bulkar äter jag rätt mycket kolhydrater, de ger mig energi till träningen. jag känner att jag orkar väldigt mycket mer. Jag äter även mycket nötter för att få i mig bra fetter, kanske skulle testa det? Jag tar även omega3 kapslar.

Sen va gäller ditt upplägg så kör jag aldrig så. Enligt mig är helkroppsprogram bättre i början men efter ett tag tycker jag man bör splitta istället. Men du gör som du vill. Jag har alltid splittat och trivs bäst med det, jag är i mitt livs form just nu.

Kissimurra
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 3 761 inlägg
Trådskapare
0

Svar till guggel [Gå till post]:
Vid resa, 1 gång/ termin kanske?
Nej jag vet, men jag jobbade morgon varje dag, sen när jag slutat åkte vi runt och såg på saker osv.

Nej jag vet inte att jag ligger på överskott varje dag, men eftersom jag går upp i vikt ligger jag ju uppenbarligen på överskott till den grad att jag går upp några kilon. Fett och kolhydrater får jag i mig, Äter en hel del ägg, havregryn samt någon kolhydratskälla till maten. Typ spaghetti eller potatis.
Ja, jag kanske får köpa lite nötter, det är gott till mat eller som snacks.

Kanske får återgå till en splitt då.

Ingen status


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Blir svagare

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons