Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Tappat min livslust igen.

Skapad av LilWayne, 2013-02-23 02:02 i Hälsa, kropp & pubertet

6 830
47 inlägg
4 poäng
Sex och blandat
sweriousx
Visningsbild
P 29 Hjälte 279 inlägg
2

Svar till pokerdotcom [Gå till post]:
Fyfan vilket dåligt svar. Du har ingen aning om vafd du pratar om. När man är så deprimerad så kan man inte bara "rycka upp sig"

im as cool as a fool in a swimmingpool

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

sweriousx
Visningsbild
P 29 Hjälte 279 inlägg
0
Svar till sweriousx [Gå till post]:
Vad spelar du för något? Ifall det är wow så kan vi chatta vidareTillägg av sweriousx 2013-02-23 12:30

Svarade till mig själv, fail.

im as cool as a fool in a swimmingpool

TheAsker
Visningsbild
1350 Hjälte 2 332 inlägg
0
Svar till ShadowRider [Gå till post]:
Tror det är bra att du går om en klass. Du har ju inga kompisar i din nuvarande klass, så då har du en chans att skaffa några nya i den nya klassen. Att de är ett år yngre gör inte så mycket. En av mina bästisar när jag gick i gymnasiumet hade gått om en klass och var ett år äldre. Det var inget problem.

Skapade ett Hamsterpaj-spel: http://www.hamsterpaj.net/entertain/onlinespel/meetnpet-hamstern-3

LilWayne
Visningsbild
P 27 Hjälte 180 inlägg
Trådskapare
0

Svar till sweriousx [Gå till post]:
Jag spelar League of legends. Men jag vet inte hur mycket det påverkar mitt humör då jag lägger ner ofantligt mycket tid på det. Så jag funderar på att göra ett avbrott om jag får tag i något annat att göra.

The world belongs to the people who can say 'I can'

sweriousx
Visningsbild
P 29 Hjälte 279 inlägg
0

Svar till ShadowRider [Gå till post]:
Ja tro mig, att spela så där mycket kommer att göra dig mer deprimerad.
Du får också sömnsvårigheter för att hjärnan blir överstimulerad samt att det tar några timmar för ögonen att vänja av sig efter att ha blivit utsatt för ljus i 12 timmar
Men sluta inte bara tvärt då kommer du med all sannolikhet att börja igen, sluta gradvis typ söuta spela 1 timme tidigare varje dag och försök att hitta på något annat istället

im as cool as a fool in a swimmingpool

Otrolig
Visningsbild
P Hjälte 128 inlägg
0

Fan glor du på?

Otrolig
Visningsbild
P Hjälte 128 inlägg
0

Svar till ShadowRider [Gå till post]:
Det här låter så jävla hemskt så det inte är sant...jag tycker du borde prova medicin, fast om du är emot det, ge det en chans och se hur det går, dessutom så tror jag jag vet varför du mår dåligt, det är antagligen för att du har något osagt, någon som du vill säga men inte har sagt, töm dig hos en psykolog helt enkelt, det funkade i alla fall gör mig.......

Fan glor du på?

ebbajj
Visningsbild
F 28 Hjälte 86 inlägg
0


Allt kan bara bli bättre. Ta det i små steg. Vad är det som gör dig glad? eller gjorde dig glad förut? Sätt på din favoritfilm, där du bara kan skratta. Eller gå ut i skogen och skrik som aldrig förr, ta ut din ilska. Tror verkligen att småsaker kan göra ditt liv lite bättre.

Liiife

LilWayne
Visningsbild
P 27 Hjälte 180 inlägg
Trådskapare
0
Har inte skrivit på ett tag men nu är jag här. Livet suger fortfarande lika hårt (om inte värre). Nu har jag fått reda på att min vän ligger i cancer och är döende "jippi". Har ingen livslust och längtar bara tills jag får dö, och nej det betyder inte att jag tänker ta självmord. Har blivit totalignorerad av alla mina vänner och min flickvän i två dagar. Jag har ingen att prata med och jag har ingenting att göra. Jag går till skolan, sitter av lektionerna och orkar inte göra något. Kan även tillägga att jag mår piss över dumma saker jag har gjort och saker som står snett till i mitt liv. Det ger mig ännu mer dödslängtan, hoppas jag inte får ett allt för långt liv.

The world belongs to the people who can say 'I can'

Knuttez
Visningsbild
P 34 Hjälte 1 inlägg
1
Shadowrider. Jag ska börja med att berätta att jag arbetar som sjuksköterska på en psykiatrisk slutenvårdsavdelning med just specialinriktning mot depressioner.

Det du skriver är tydliga tecken på att du hamnat i en situation som du inte kan hantera själv. Att göra som andra har sagt, nämligen att "rycka upp sig" är ingenting man bara kan göra sådär, det vet både du och jag.

För det första måste du söka vård och inte skämmas över att du gör de. En psykisk sjukdom är just vad de heter, en sjukdom. Nämligen saknad av hälsa. När du väl har sökt vård så finns det olika sätt som du kan få hjälp. Antingen med hjälp av samtalskontakt, inneliggade vård ett tag, medicinering osv. Inom medicineringen finns en uppsjö av läkemedel som stimulerar kroppen på olika vis. Tyvärr finns de inget "mirakel" piller utan detta måste man pröva sig fram med. Många kan uppleva biverkningar av en viss tablett men få ett helt nytt liv av en annan. Dettta är ännu en anledning till att du ska söka vård inom psykiatrin då deras läkare är specialiserade mot just denna typ av farmakologi. En läkare på vårdcentral eller liknande har i regel ganska dålig koll på dessa läkemedel.

Även ECT finns (elbehandling). Nu tänker alla direkt på gökboet eller liknande filmer då patienten ligger och dreglar för resten av sitt liv efteråt. Dom tankarna får du genast ta och sudda bort. Dagens elbehandlingar ges under narkos med 2-3 behandlingar i veckan tills man kommit upp i ca 10-15 behandlingar. Man blir helt enkelt sövd, får en kort elstöt som man själv ej märker av. Detta stimulerar hjärnan att tillverka hormoner som i sin tur kan få din depression att släppa. Jag har sett otaliga patienter gå från att vara så deprimerad att de bara legat i sängen och inte ätit, druckit och bara kissat ner sig till att några veckor senare bli utskriven med ett leende.

Mitt tips: Sök vård, du behöver det. I den stad du bor nära finns de med största sannolikhet en jourmottagning som är öppen dygnet runt.

Min gästbok finns öppen om det är något mer du undrar över.

//Pontus
IdaS
Visningsbild
F 28 Hjälte 563 inlägg
0
Det gläder mig att du fått några upplyftande och vettiga svar. Ignorera dom som skriver "ryck upp dig", för det funkar inte så..

Jag känner inte dig, och vet inte exakt hur din situation ser ut, men jag tycker att du ska söka hjälp.
Har du pratat med någon i skolan? Finns det NÅGON som är riktigt insatt i hur du känner?

Jag har själv mått väldigt dåligt den här hösten/vintern, och måste säga att det var befriande när skolan fick veta hur jag hade det, även om det var jobbigt att berätta. En del av min ångest över frånvaro osv släppte, när klassföreståndaren och rektor fick veta att det fanns en bakomliggande faktor. Att jag inte bara "var en lat tonåring som skolkade". Dessutom måste jag säga att jag fick ett fantastiskt stöd av skolan.
Det var iaf en av de första sakerna jag kom och tänka på..
Önskar dig lycka till och hoppas verkligen att du mår bättre snart!
LilWayne
Visningsbild
P 27 Hjälte 180 inlägg
Trådskapare
0
Så.. Precis blivit satt på medicin, min flickvän har dumpat mig, jag är ensam. Orkar inte umgås med mina "vänner" med tanke på att jag vet att dom bara gör det för att vara snälla, dom skulle aldrig bry sig om att höra av sig annars. När allt är som vanligt är det alltid jag hela tiden. Jag har inte orkat gå till skolan på en vecka, orkar inte klä på mig, går knappt upp ur sängen och "är" mest bara här. Och ärlig talat är jag för trött på livet för att faktiskt orka bry mig. Det blir ju inte värre, förvånar mig inte längre. Hoppas jag dör ung så jag slipper den här skiten.

The world belongs to the people who can say 'I can'

Miniatyrfjanten
Visningsbild
P Karlskrona Hjälte 506 inlägg
0

Och det är liksom inte någon annans fel att du måste gå om gymnasiet. Ta tag i skolan, fortsätt att gymma eller liknande och sätt upp mål och var glad. <3

jag har fan ingen status

uZeus
Visningsbild
P 29 Hjälte 764 inlägg
2


Jag är en sån där hemsk person som hatar jordgubbar och barnaskratt.

Ailu
Visningsbild
F 33 Hjälte 144 inlägg
0
Jag är en av de personer som fått kämpa mig igenom det mesta när det kommer till saker som kan få en att må dåligt. De flesta av grejerna har jag inte själv varit med om utan stått vid sidan av och se människor försvinna framför mina ögon av depressioner, döden, självmord, sjukdomar, misshandel, sexuellt utnyttjande, knark... Det mesta har jag sett. Det sätter stora spår i en.

Jag vet inte allt vad du har varit med om man jag hoppas att du, som jag, kommer hitta strategier för att ta dig igenom allting som pågår och kommer att hända. Det går. Kanske genom hjälp av andra, mediciner eller något annat. Lycka till och kom ihåg att det alltid finns någon som kan och vill hjälpa dig.

No dawn, no day.

LilWayne
Visningsbild
P 27 Hjälte 180 inlägg
Trådskapare
0
Jag har gett upp. Inget hjälper, varken samtal mediciner eller vänner eller familj. Allt är totalt värdelöst, jag vill inte mer helt enkelt. Jag har gett upp.

The world belongs to the people who can say 'I can'

Tjingsallad
Visningsbild
P 31 Lund Hjälte 10 405 inlägg
0

Svar till ShadowRider [Gå till post]:
"Jag vill inte ha några mediciner för det skulle inte hjälpa mig."

Gå och lägg dig.

<--- Pro // Did i ask you what you thought you maggot?!


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Tappat min livslust igen.

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons