Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vill bli tjockare!

Skapad av godisgris, 2014-09-11 23:16 i Hälsa, kropp & pubertet

6 585
12 inlägg
-8 poäng
Sex och blandat
godisgris
Visningsbild
F 24 Kändis 35 inlägg
0
Har ett problem som många kanske tycker är ett lyxproblem men det är faktiskt jättejobbigt! Det är så att jag är smal som en sticka. Jag kan bara köpa jeans av vissa märken (Dr. Denim bl.a.) för att oavsett om jag köper smalaste sorten på HM så är dem ändå pösiga. Många frågar vad jag har för hemlig diet som gör att jag kan äta som bara den utan att gå upp i vikt, jag bara "den kallas pizza- och chipsdieten och går ut på att trycka i sig så mycket som möjligt". Något av det jobbigaste är att mina höftben står rakt ut och det gör att ibland får skrapsår på dem om jag har bikini och ligger på mage.
Jag är 170 lång och väger ganska prick 48 kg. En vanlig dag med normala mat och träningsrutiner ser ungefär ut så här: går upp och äter en talrik havregrynsgröt med massa sylt och mjölk och en kopp kaffe. Orkar jag äter jag en macka också. Sen går jag en promenad till skolan som tar 10 minuter. Till lunch blir det allt som oftast pasta och kött/fisk med grönsaker. Tar alltid mycket mat och ibland 2 portioner. Sen går jag promenaden hem och tar mellanmål bestående av en eller två mackor och juice. Sen tar jag en hundpromenad på några km i rask takt. Efter promenaden brukar jag äta middag. En middag kan bestå av soppa, pannkakor, köttgryta, fisk mm. Äter alltid väldigt mycket middag och ibland flera portioner. Alla frågar hur så mycket mat får plats i min lilla mage :P Har för det mesta inga problem med att trycka i mig en hel pizza eller 10 pannkakor.
Efter middagen motionerar jag genom att antingen jogga eller powerwalk:a i 30 min. Det gör jag inte för att bli av med kalorier utan för att bli stark i kroppen. Efter att jag vart ute gör jag squats och andra övningar för rumpan (rumpan är min enda del som är pumpad). Orkar jag tränar jag magen och låren med.
Sista målet för dagen är Kvällsfika. Oftast oboy och mjölk o flingor.
Vissa dagar snor jag proteinpulver av min bror och dricker för att få mer effekt av övningarna.

Hur bör jag lägga om kost och träning för att bli kraftigare? Samtidigt som jag vill bli tjockare vill jag fortfarande ha fasta former och inget dallrande fett så att säga.

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Ewald01
Visningsbild
P Hjälte 362 inlägg
-3
Hmmm .. inte träna alls ...

... och om du äter vit choklad går du väl upp i vikt. Om det är bra för hälsan om du äter för mycket vit choklad är en annan sak ...

Minus
Visningsbild
F Göteborg Hjälte 5 137 inlägg
-3
Köp eget proteinpulver som innehåller lika mycket kolhydrater som protein. Drick en shake till varje måltid typ och sluta trana varenda dag.

Receptet för att gå upp/ned i vikt är inte svårt
Gå ned i vikt = Ät mindre och spring mer
Gå upp i vikt = Ät mer och spring mindre

Ingen status

ellans
Visningsbild
F 28 Hjälte 300 inlägg
0

Svar till godisgris [Gå till post]:
Du behöver inte sluta träna för att gå upp i vikt, speciellt inte om du fortfarande vill vara "fast". Det du måste göra dock är att äta mer än du redan gör, få upp kalorierna varje dag. Kör lite mer styrketräning, undvik promenader VARJE dag.

It's like 151 rum, pineapple juice and malibu, caribou get them all numb

Alster
Visningsbild
P 28 Uppsala Hjälte 2 292 inlägg
0

Svar till godisgris [Gå till post]:
Kom ihåg att du bör vila varje muskelgrupp 72 timmar mellan passen så de hinner återhämta sig och bygga upp.

tänk på ett pålägg

mirrorgirl
Visningsbild
F 27 Kändis 73 inlägg
0
Jag vet inte hur gammal du är, men jag var galet smal när jag var runt tolv/tretton. Jag åt även väldigt mycket då. Det kan vara så att du helt enkelt är i växtspurten och precis i början av puberteten? Jag växte inte mer på höjden efter att jag var tolv, men när jag var där runt tretton/fjorton växte jag i omkrets i stället. xD Detta trots att jag idrottade mycket.
Om du är i tidiga tonåren kanske du helt enkelt behöver vänta lite på att få mer former. :)

Every breath you take is a stunning endorsement of abortion.

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0
I min mening är inte 10 pannkakor eller en pizza en stor måltid, snarare en normal/lite under normal. Ibland kallar jag det även för frukost :P

Var precis som du fast som kille på 16 år, 186 cm samt 58 kg. Började gymma men såg inga resultat i början. När jag hade tränat ett tag började jag bli hungrigare och åt allt mer. Gick upp till cirkus 72 kg på drygt ett och ett halvt år. Numera äter jag i regel ca 1kg lasagne eller liknande som middag men blir ofta hungrig några timmar senare igen.

Har alltid ätit mycket, fick egna kastruller med mat etc på dagis men var fortfarande spinkigast i stan. Din kropp kanske är som min? Har väldigt svårt att lägga på sig fett men kan relativt enkelt lägga på sig muskler? Testa att träna ännu hårdare och så ska du se att du kommer äta mer och därmed gå upp i vikt. (stirra dig inte blind på vågen utan titta på dig själv istället. Vikten är bara en siffra.)

Ingen status

busmalin
Visningsbild
F Jönköping Hjälte 229 inlägg
-2
När man vid sjukdom ska gå upp i vikt är det ju vanligt att man får dricka näringsdrycker till sina måltider. Vet dock inte hur bra det är att använda sig av sådant när man försöker gå upp i vikt av andra skäl och smaken är väl inte den bästa.

En pessimist i sitt livs form

godisgris
Visningsbild
F 24 Kändis 35 inlägg
Trådskapare
0
Jag är förresten 15 år och kom i puberteten när jag var 11, fick mens när jag var 13. Borde jag inte ha börjat få former nu?

När jag var 14 år drack jag NutraKid näringsdryck för att skolsköterskan tyckte att jag var undernärd. Dem där dryckerna smakade skit och hjälpte heller inte.

Om jag trycker i mig mat trots att jag är mätt blir jag jätteillamående och spyr ibland. Slutar jag äta när jag är mätt blir jag inte illamående eller får spykänslor.

Om jag ska sammanfatta tipsen; dra ner på promenader och joggingen, försöka äta ännu mer, få i mig mycket kolhydrater samt protein & styrketräna (mycket) mer. Är det rätt?

Ingen status

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0

Svar till godisgris [Gå till post]:
I princip. Knäböj och marklyft är de övningarna jag tror du är ute efter. Stärker hela kroppen samt formar kroppen. Du behöver nog inte köra skittungt men sikta iaf på att klara din egen kroppsvikt inom nåt år(klarar du mer och känner för det så kör på vidare!).

Det är nog svårt att få former om man saknar kött på benen :P

Ingen status

Nontouch
Visningsbild
38 Kändis 13 inlägg
0
Hade en tjej som var 173cm och vägde 49kg. Jag tyckte hon hade fina former ändå. Oroa du dig inte. Ät bara bra mat och tryck i dig lite extra protein så kommer kroppen att utvecklas fint. Gillar inte råden om att sluta träna eller äta massa choklad. Lite mer muskler på kroppen är fint, men varför lägga på sig onödigt fett. Träna måttligt och njuta att ha en fin kropp. Det är hälsosammare att vara smal än tjock, även om jag förstår att du vill ha bröst som andra tjejer i din ålder.

Ingen status

godisgris
Visningsbild
F 24 Kändis 35 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Nontouch [Gå till post]:
Det där kändes tröstande :) Jag pendlar faktiskt med hur jag vill ha min kropp. Vissa dagar känner jag mig nöjd med att ha a la Kenza-kropp med lårgap och att revbenen syns. Andra dagar vill ha ha mer Nicki Minaj-kropp med fet rumpa och riktigt runda former.
Min drömkropp är som Paow's fast med lite större rumpa, något bredare lår och lite mer kurvor.

Ingen status


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Vill bli tjockare!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons