Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Har pojkvän och börjat gilla någon annan...

Skapad av teahLeah, 2020-07-19 02:46 i Kärlek & Relationer

6 721
7 inlägg
6 poäng
teahLeah
Visningsbild
Legend 3 inlägg
-1
Hej Hamsterpaj! Jag är en 19årig tjej som har en stor kris jag inte vet hur jag ska hantera.
Jag har haft pojkvän i två år och vi har haft det helt problemfritt och bara enkelt under våra år. Aldrig bråkat, han är världens finaste kille! Men för ungefär 2-3 veckor sedan skrev min gamla Crush sen 3-4 år tillbaka till mig på Instagram och frågade om jag ville på dejt.sa få att jag har pojkvän men att vi kan ses och ta en öl ändå vilket vi gjorde och allt va så bra! Jag hade så kulme honom och kunde verkligen vara mig själv 100%! Vi har fortsatt skriva sen dess och träffats en gång till. Det är ganska glättig stämning men eftersom att jag har pojkvän skulle jag aldrig ta de längre utan att göra slut på min relation. Tycker de är en så sjukt jobbigt sits!!!!!.... Har förövrigt känt att jag (typ) velat göra slut me min kille i ett halvår, men inte vågat för han är så jävla snäll och jag har ingen anledning egentligen. SÅ! HJÄLP! Vad ska jag göra!? Och OM jag ska göra slut, hur gör man slut med olle n så underbar kille på ett snällt sätt?????

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till teahLeah [Gå till post]:
Det blir lätt så med förhållanden över tid, speciellt om man inte aktivt jobbar på att hålla saker igång. Allt eftersom man lär känna en person på djupet och vant sig vid att vara nära den här människa försvinner delar av den där första spänningen med att träffa, lära känna och öppna upp sig mot en person. Passionen och glöden från dagarna när man var nykär dalar av, i vissa fall slocknar den nästan helt och man hamnar lätt i någon slags grådaskig vardag där man varken är nöjd eller missnöjd. Alla par hamnar där till och från, men vissa par tycks fastna i något stadium där de mest existerar tillsammans och då är ju frågan om det finns poäng i att hålla ett sånt förhållande vid liv över huvud taget och vad parterna får ut av ett sånt förhållande.

Jag kan inte rakt upp och ned svara på hur man bör hantera sånt här. Det beror förmodligen väldigt mycket på hur man är som person, vad man söker i ett förhållande, hur man faktiskt känner för personen man är med och hur djupt rotat saker är. Personligen föredrar jag att aktivt jobba mot att inte hamna där från första början, bland annat genom att fortfarande gå på dejter med min partner, komma med små överraskningar eller helt anstränga sig lite extra i någonting någon gång ibland för att liva upp lite i vardagen. Ett hälsosamt förhållande kräver arbete och jag tycker om att i ett förhållande både påminna och bli påmind om varför jag älskar och blir älskad av en person.

Men hur gör man om man redan är där, och vardagen redan känns trist? Du får väl först och främst ta och bestämma dig för vad du faktiskt vill. Det känns från din text som att du först säger att ni har det bra, till att senare säga att du halvt funderat på att göra slut i 6 månader, men inte riktigt vetat hur du ska göra.

Kärlek är inte alltid rationellt och om du känner att förhållandet inte ger dig vad du vill ha ut av ett förhållande, då kan det mycket väl vara dags att bryta det och gå vidare, även om killen är snäll och ni aldrig bråkat. Gräset ser dock ofta ut att vara grönare på andra sidan än det faktiskt är och även om det känns som att du kanske skulle vara mer nöjd med någon annan är det inte alls säkert att så är fallet. Det är väl sånt man får försöka gissa sig till baserat på erfarenheter från tidigare förhållanden. Har man inte så mycket andra erfarenheter är det ju heller inte så enkelt. Den som aldrig kollar får dock heller aldrig veta hur grönt gräset faktiskt är.

Om du känner att det är dags för dig och din kille att gå vidare så bör ni förmodligen göra så, men jag skulle inte för den sakens skull nödvändigtvis ha allt för höga förhoppningar på din crush. Det är inte alls säkert att han är den person du under 3-4 år fantiserat om att han är och det är väldigt lätt att förälska sig i idén av vem en person är, snarare än vem personen faktiskt är.

Sen finns det väl egentligen inte så många 'snälla' sätt att göra slut på, om det nu skulle bli så. Det är inte alltid lätt att snyggt acceptera att personen man älskar tappat känslorna för en, speciellt om det kommer väldigt plötsligt och man inte tidigare haft och pratat om problem inom förhållandet. Personligen tycker jag att det är viktigare att man är ärlig än att man försöker linda in saker snyggt. Det spelar egentligen knappt någon roll hur man säger saker, för det är inte ordvalet som gör det jobbigt när någon gör slut med en. Luddiga ord och klyschor som "det är inte du, det är jag" kommer lätt ut som falskt, oärligt ibland snudd på manipulativt.

Even boys have something to say if you listen long enough

Fisk-pastej
Visningsbild
P 20 Legend 152 inlägg
1
Bara att dumpa honom, en klassiker är att säga att du inte gillar killar längre.

Tootergang

olloboy
Visningsbild
P 32 Kristianstad Hjälte 1 819 inlägg
5

Svar till teahLeah [Gå till post]:
Alla som heter Olle är generellt ganska fantastiska och du borde hålla i dem. Enda undantaget är om du kan få den andra snubben att byta namn? Alternativt kan också din nuvarande pojkvän kanske gå med på ett namnbyte så att han inte längre heter Olle. Det är rätt smart. Du kan ju kolla med bägge om någon av dem är med på att byta namn. Vill ingen kan du ju typ sätta dig ner med båda två och så kan ni tre tillsammans komma överens hur ni bäst ska dela upp dig? Han som inte heter Olle just nu kanske typ kan slänga in en glittrig Charizard för att få han som heter Olle men som ska byta namn (Förslagsvis till Tony) att släppa dig lättare? Jag minns att jag gjorde det bytet i typ tredjeklass och alla verkade rätt nöjda (Utom Rebecca, men hon bytte sedan namn till Lisbeth så det finns ingen anledning att bry sig om vad hon tyckte oavsett).

Lycka till!

Det spelar ingen roll om din mustasch är fejk, det är mustaschen på insidan som räknas.

jok
Visningsbild
P 28 Hjälte 362 inlägg
1
Att vilja göra slut är alltid anledning nog, det känns jobbigt men det är också bästa sättet att göra slut på. Var ärlig med vad du vill, att crushen kommer tillbaka kanske är ett tecken, du kan vara i ett förhållande som är så roligt!
Knappt nån har samma partner livet ut, det är sunt att avsluta relationer när de är klara.

In retrospect, I side with my detractors

sandra111
Visningsbild
F 31 Hjälte 3 499 inlägg
0

Svar till teahLeah [Gå till post]:
Att man aldrig bråkat ser jag som något fel. Klart man bråkar? Man kan ju inte tycka lika om allt heller? Om man har en bra kommunikation kommer man att bråka nån gång.. Men om man är mer rädd för att bråka med sin partner så ja då bråkar man ju aldrig, men då känns det inte rätt

Men hur som helst.. Snäll är väl ingen anledning att hålla sig kvar vid någon man vill göra slut med? Men vadå har ingen anledning egentligen? Man känner inte att man vill göra slut då? Men ja som godis-apa skriver så blir längre förhållanden mindre spännande och ja nya personer kan kännas mer spännande om man låter sig fångas..

Jag själv låter mig inte fångas av andra män.. Jag vill bara ha min egen


Svar till jok [Gå till post]:
Känner mig unik att å vara en av de knappt någon :D

20.12.2007 <3


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Har pojkvän och börjat gilla någon annan...

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons