Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hur kommer jag över honom?

Skapad av Milary, 2018-01-21 19:03 i Kärlek & Relationer

1 066
2 inlägg
0 poäng
Milary
Visningsbild
F 18 Stammis 8 inlägg
0
Hur börjar man ett känsloladdat inlägg? Okej, jag bara börjar. Det har gått 2 månader sedan jag blev dumpad, eller min pojkvän gjorde slut. Det kom som en ganska stor chock då vi varit tillsammans i lite över 1 år. De första dagarna efter the break-up mådde jag upp och ner, en dag jätteglad och tankar som "Jag behöver inte honom i mitt liv" "Jag är lycklig utan honom" flödade i mitt huvud medans jag nästa dag inte kunde gå upp ur sängen och trodde bokstavligen att jag skulle dö.

Efter någon vecka blev det att jag var ledsen en gång i veckan och resten av dagarna var jag glad och jag blev mindre och mindre ledsen. Efter ca 1,5 månad efter att vi hade gjort slut kom jag på mig själv med att inte ha tänkt på honom på en hel dag och det gjorde jag inte på några dagar till efter det men det är nu det har tagit stopp. Jag har intalat mig själv att jag är över honom och att eftersom jag har klarat mig så bra utan honom så här länge så kan jag vara lycklig utan honom. Jag har sagt till mina vänner att jag inte saknar honom längre och att jag är helt över honom, för att i stunden har det faktiskt känts så. Dock härom dagen så lade min bästa vän (som är en kille) handen om min midja och det brast nästan för mig. Jag sa till honom att för mig så kändes beröringen som en "pojkvän-flickvän-grej" eller rättare sagt det påminde mig om mitt ex. Han blev stött och trodde att jag ville att han skulle göra så. Sedan så satte han på en låt som var min och mitt ex låt (han visste inte om det dock) och där brast det helt och tårarna slutade inte rinna, det var också första gången i skolan som jag blivit ledsen över detta.

Detta var några dagar sedan och jag är typ ledsen hela tiden. Jag försöker tänka att om någon tanke på honom kommer upp i huvudet så får den vara där tills den försvinner, så att jag inte tänker att jag inte får tänka på honom. Förstår du? För det har alla sagt bara gör det värre, och det var nog det som hände för några dagar sedan.
Just nu så saknar jag honom enormt. Det gör ont i hela mig och stressen pga skolan gör inget bättre. Han var den personen som gjorde mig världens lyckligaste och jag har aldrig skrattat med någon så mycket som jag gjorde med honom. Vi blev bokstavligen tillsagda att vara lite tystare bara för att vi skrattade så mycket, som vi gjorde varje gång vi träffades.

En grej jag inte sa var att han gjorde slut för att han inte hade några känslor kvar. Att han inte älskade mig mer. Det fanns liksom ingen gnista kvar tyckte han. Kan känslor bara försvinna sådär på en natt? För det var det han sa att det hade gjort för honom. Och det värsta, han var inte ens ledsen! Eller jag vet inte, är det normalt? Ni som har gjort slut med någon, finns det verkliga inga känslor kvar?

Jag hatar verkligen att jag verkar så desperat, det är typ det värsta. Som sagt har det gått ca 2 månader och jag försöker peppa mig själv med roliga saker att göra men just nu vill jag bara vara hemma och gråta. Det gör så ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vad ska jag göra? Om ni har några bra låtar, podcasts eller liknande som skulle vara till hjälp, skriv gärna ner det :)

(Antar att ni har hört detta förut men behövde bara skriva av mig, för just nu känns allting bajs.)

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P 26 Modereringsansvarig 3 776 inlägg
0
Svar till Milary [Gå till post]:
Förmodligen försvann inte känslorna över en natt, det är någonting som brukar ske långsamt, under en längre period. Det är fullt normalt att de mest intensiva känslorna svalnar av lite, men det händer att förhållanden och känslor svalnar till en sån grad att man ifrågasätter sig själv varför man fortfarande är i det.

Om det varit mer utdraget än en dag, vilket jag förutsätter att det är lär han redan ha bearbetat tanken på att ni kommer göra slut. Han lär ha varit mer bekant med tanken på att ni inte håller och lär inte ha känt sig allt för nöjd i förhållandet. När man är i den sitsen är det klart enklare att mer oskatt ta sig ur förhållandet och att efter förhållandet tagit slut, återhämta sig och så småningom börja träffa andra.

Jag tycker det låter som om du är på bra väg mot att komma över honom och gå vidare. Du har börjat klara dig själv, det går dagar utan att du tänker på honom osv. Att du till och från faller tillbaka, blir påmind av stunder och minnen ni haft det är bara naturligt. Det lär komma fler smällar och du kan komma att få några till efterskalv senare, tex om du ser din partner lycklig med någon annan - men det går över. Man lever sitt liv en dag i taget och för varje dag som går kommer man lite och lite längre närmre accepterandet att förhållandet är över. Man lär sig se sig själv utanför förhållandet igen och vardagen snurrar på precis som innan. Ge det lite mer tid och sen är allt som det ska och ge det ytterligare lite tid så är du själv redo att träffa någon annan.

Känslor kan vara riktigt grisiga. Ibland puttas man omkull och det känns som om man aldrig kommer komma upp igen Livet är en berg och dalbana och just nu är du i en av dalarna. Oavsett hur djup dal man hamnat i kommer man förr eller senare upp ur den igen. Gråt ut, låt sig själv vara ledsen och slå inte ned dig själv allt för mycket för att du känner vad du känner. Tillåt dig själv att vara lite ledsen en stund om du känner att du behöver det. Det är inget fel med att känna att man vill vara ensam ibland, men isolera inte av dig helt och håller för det bara. Förr eller senare tar tårarna slut och innan du vet ordet av det kommer du vara på väg upp igen.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Ungdom » Kärlek & Relationer » Hur kommer jag över honom?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons