Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Pojkväns tjejkompis

Skapad av Nobody1999, 2019-05-25 21:36 i Kärlek & Relationer

8 943
7 inlägg
1 poäng
Nobody1999
Visningsbild
Legend 5 inlägg
1
Hej,
Jag antar att jag kommer bli rätt dumförklarad av detta då man borde tillåta sin partner vara vän med vem som helst osv men jag har JÄTTE svårt att acceptera min killes bästa kompis som är en tjej. De var vänner innan vi blev tillsammans vilket gör de svårt för mig att säga något men ja.. de umgås rätt mkt, ibland säger han inte att de umgåtts eftersom han vet att jag tycker de är jobbigt, men nu har han börjat säga de eftersom jag sa till honom att vara ärlig istället för o ljuga. Grejen är att de umgås som mer än kompisar, tex så umgås dem med andra par, som att dom skulle var tillsammans vilket är jobbigt. Sen när vi vart på fester så så fort hon kommer så går han o är med henne istället för mig. O dom sitter o typ slår på varann o liksom allmänt håller på o retas, hela tiden håller dom på mot varandra. Skäms ihjäl när de händer o folk bara stirrar på mig o undrar vem han är tillsamman med egentligen. Dom gör typ allt tillsammans, saker jag inte klarar av för jag har social fobi och väldigt svårt med sociala situationer. Har bara börjat störa mig på henne, hon är så på alla killar på fester, men med min kille känns de som han är lika på han..
Hur gör man?? Vad är okej och inte när man är i ett förhållande? Jag Hatar att han umgås med tjejer, men kan inte direkt göra något åt det, eller? Snälla hjälp, o iallafall om jag inte kan göra något hjälp mig med vad jag kan säga till honom som får han att förstå hur det känns för mig?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
Svar till Nobody1999 [Gå till post]:
Vad som är okej eller inte okej är någonting man gemensamt bestämmer inom förhållandet. Jag förstår att det kan vara svårt med avundsjuka när du ser din pojkvän klänga på en annan tjej, men om de är tighta kompisar behöver det inte betyda någonting alls, oavsett hur olustigt det kan kännas.

Det är svårt att hantera sånt här och speciellt när vänskapen är äldre än förhållandet är det svårare att säga att det inte är okej. Det bästa man kan göra är nog att försöka prata öppet om det, för annars kan känslorna och osäkerheten ligga och gro, växa sig större och större och slutligen resultera i större problem, osäkerheter och bråk. Diskussionen kan i sig också röra upp skit och det hela kan sluta med att han känner sig skyldig när umgås med sina vänner, för att det får dig att må dåligt, alternativt att han känner att du håller tillbaka honom, vilket kan få honom att må dåligt.

Det enda förslag jag egentligen har är väl att vara med lite när han umgås med henne, men nu verkar det ju också vara någonting som får dig att känna dig osäker.

Jag har väl egentligen inget simpelt, eller "rätt" svar på din fråga - men personligen skulle jag nog ta diskussionen med min partner i det där. Jag är heller inte perfekt och de allra flesta sitter på åtminstone någon form av osäkerhet. Man är inte alltid rationell när man hanterar djupt rotade osäkerheter och avundsjuka kan fucka till saker rejält om det lämnas ohanterat.

Even boys have something to say if you listen long enough

Kevo
Visningsbild
Legend 2 inlägg
0

Svar till Nobody1999 [Gå till post]:
>Avundsjuk på pojkvännens vän som är tjej
>Social fobi
Du låter som mitt ex.
Blir du lika avundsjuk/svartsjuk när han hänger med sina killkompisar?
Det finns väl en anledning till varför han valde att bli ihop med DIG och inte henne, speciellt när dem tydligen redan var vänner innan ni blev ihop.
Han valde dig, sluta oroa dig.
Antingen gör du slut med honom för att du inte orkar med det där eller så fortsätter ni vara ihop och du grubblar och gnäller på det där tills han inte orkar med det längre och gör slut med dig eller så slutar du oroa dig över det.

Franco1
Visningsbild
P 28 Legend 6 inlägg
0

Svar till Nobody1999 [Gå till post]:
Finns mycket att diskutera kring detta, men håller de kort och simpelt. Gör slut!
Förklara dig inte, investera inte dina känslor och värderingar, utan gör slut. Varför? Jo kommer vara enklare än alla möjliga situationer där du kommer framhäva dig gång på gång att ett förhållande fungerar inte på det sättet. Vet inte hur länge ni vart tillsammans för det avgör hela relationen. Hela situationen kommer alltid falla på dig, always. Han tycker redan synd om dig, döljer massa. Nästa kanske är att du brukar uttrycka dina gränser, då faller du igen, du kommer målas upp som någon själv hävdade kärring, som bara klagar. Jag ser hela situationen lida ständigt på din bekostnad, trust me. dina "brister" blir ett ständigt senaste nytt mellan din kille och bästavännen. Viktigt och skilja avundsjukan och svartsjuka. Avundsjukan sammanfattas i allt man vill ha där den andra har, illustrera att någon du känner har en förmögenhet på 10mil, du kommer upp till dessa siffror och kanske även förbi denna personen, men avundsjukan är inte nöjd där, den sträcker sig så långt att du har tappat all mänsklighet och ner värderad denna människa till en usel mask, där du vill ta ifrån honom all hans framgång o förmögenhet.
Svartsjukan ligger i linje med kärleken, med det som tillhör ditt. Om den kärlek inte riktas till dig utan till någon annan så uppstår svartsjuka, du vill inte denna person ont, men svartsjukan säger att det där är mitt, oftast i stark samband med att relationen inte är så stabil från din sida, då han gör massa utan din närvaro, och det indikerar på att keep it simple, tänk alltid långsiktigt, om jag gifter mig denna personen, kommer jag bli behandlad på det här sättet, visualisera alltid olika scenarier hur det skulle sluta. Vill jag tillbringa resten av mitt liv med denna människa på detta vis. Spara tårarna och trauman, till någon där det värd mödan. Annars leder bara till tillitsproblem och förlorad framtidstro.
Peace out

Ingen status

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till Franco1 [Gå till post]:
Varför skulle hon inte säga att hon är avundsjuk och inte vill begränsa hans liv och därför gör slut?

Visst han kanske föreslår att sluta umgås med tjejkompisen för hennes skull, men det får iallafall förhoppningsvis honom att förstå att felet inte ligger hoss honom.

Denna avundsjuka kommer väll aldrig funka i någon form av relation, någonsin?

The leetest herperderper

DrBDE
Visningsbild
Veteran 15 inlägg
0
Gör slut om deras relation är jobbig för dig.

Snabba lösningar på svåra problem


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Pojkväns tjejkompis

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons